Papillon Köpek Cinsi

Papillon Köpek Cinsi

Papillon Köpek Cinsi

  Papillon köpek cinsi küçük ırk köpeklerdendir. Fakat görünüşlerinin aksine karakterleri sert olabilir. Bu yüzden Papillon cinsi köpek sahiplenmek isteyenlerin evcil hayvanlarını yetiştirirken özenli olması gerekmektedir.

  Küçük ırk köpeklerden en eski bir ırk olan Papillon köpek ırkının kulakları adeta kelebeği andırır. Bu ilginç ve bir o kadar güzel görünümlü kulaklı köpekler de ülkemizde oldukça sevilen köpek ırklarındandır. Boncuk gibi yuvarlak gözlerinden zeka fışkırır.

Papillon Köpekler ve Sanat

  Papillon köpeklerin eski resimlerde dahi yer aldığı bilinmektedir. Öyle ki Rubens, Rembrant, Van Dyke, Boucher, Watteu gibi birçok ünlü ressam eserlerinde Papillon köpeklere yer vermiştir. Yani Papillon cinsi köpeklerin 1500’lü yıllardan itibaren var olduğu bilinmektedir. Menşei ise Belçika- Fransa olarak kabul edilmektedir. Papillon eski dönemlerde ise saraylı kadınların gözdesiydi. Bu yüzden ünlü ressamların tablolarında bu köpeklerin yer alması çok da şaşırtıcı değildir.

Papillon Köpek Cinsinin Genel Özellikleri

  Köpekler arasında boyut ve görünüşler açısından ciddi farklılıklar olabilir. Bu durum aynı köpek cinsleri içinde dahi olabilir. Erkek Papillon köpeklerde vücut ağırlığı 3,6-4,5 arasında, dişi köpeklerde ise 3,2 ile 4,1 arasında olabilir. Boyları ise hem dişilerde hem de erkeklerde 20-28 cm arasında olabilir.

  Papillon köpeklerin tüyleri uzun ve ipeksidir. Renkleri beyazdır ve bu renklerin üzerinde hemen hemen her renkte lekeler görülebilir. Tüylü kuyrukları kıvrık biçimde sırtlarının üzerinde durmaktadır. Kulakları da kuyrukları gibi yine tüylüdür. Burunları hafifçe sivri olan Papillon köpeklerin gözleri koyu renkli olmaktadır.

Papillon Köpek Cinsinin Karakteri

  Bu küçük köpek ırkı oldukça zekidir. Genel olarak kendilerine çok güvenirler. Fakat yavruluktan itibaren sosyalleştirilmedikleri takdirde Papillon köpekler agresif davranışlar sergilyebilirler. Bu yüzden bir Papillon köpek sahiplenecekseniz küçük dostunuzun ailedeki herkesle yeterince sosyalleşmesi gerekir. Sadece ailedeki bireylerle değil diğer canlılarla da sosyalleştirilmeliler. Ancak her ne kadar sosyalleştirmeyi denerseniz deneyin bazı Papillon köpekler küçük çocuklarla, kedilerle ve diğer köpeklerle anlaşamayabilir. Papillon köpek ırkı çok zekidir ve kolay eğitilebilir. Küçük olmalarına karşı harika bir bekçi köpeği olabilirler. Bu ırk apartmanda yaşamaya uygundur. Bazen çok havladıkları görülebilir. Sabırlı olmak ve altında yatan nedeni çözmek gerekir.

Papillon Köpek Bakımı

  Papillon cinsi köpeklerin bakımı kolaydır. Tüyleri uzun olsa da çok bakım istemez. Zira bu köpekler az tüy döker. Dolayısıyla haftada 1 kez köpek tarağı ile taramanız yeterlidir. Tırnakları uzayabilir ve köpek tırnak makasıyla kesebilirsiniz. Dilerseniz veteriner hekimden profesyonel bir yardım da alabilirsiniz. Ayrıca kulak ve ağız temizliğini de veteriner hekime yaptırabilirsiniz. Bunların dışında Papillon köpek bakımı için özel bir program yapmanıza gerek yoktur.

papillon köpek

   
Etiketler: köpek ırkları,
Ağustos 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR