Saint Bernard Köpek Irkı

Saint Bernard

Saint Bernard

  Saint Bernard son derece güçlü ve başı baya büyük bir köpek olma özelliği taşır. Ağırlığı çok fazladır ve genelde büyüklüğü ile orantılı halleri vardır. Bu köpek cinsinde 2 çeşit tüy vardır. Birisinin tüyleri kısa olurken diğerinin uzun olabilmektedir. 2 tüyde de ortak özellik renkleridir. Genelde tüyleri sıktır ve tenlerinin renklerinde kızıl veya kaplan rengi şeklinde renk ayrışmaları olabilmektedir.Yüzünün ve kulaklarının kısımları siyah renk halindedir.Uzun tüylülerde diğerine oranla tüyler daha uzun yapıdadır.Ayakları buz içerisinde basmasını kolaylaştırmak için son derece güçlüdür.Koku alma konusunda son derece başarı içerisindedir.

 

 

Saint Bernard Köpek Irkının Belirgin Özellikleri

  Saint Bernard köpek ırkının ilk dikkat çeken özelliği nazik ve arkadaş olmayı çok seven, çocuklara karşı çoğu zaman iyi tutum içerisinde olmasıdır. Hızlı hareket etmeyi sevmeyen sabır içerisinde itaat etmek konusunda başarılı bir ırktır. Çok büyük olduğu için küçük yaşlardan itibaren sosyalleşmesi gerekir. Eğitimine de aynı şekilde küçük yaşlarda başlanması gerekmektedir. Baskıcı bir yapı uygulanmamalı daima ona iyi şekilde güler yüzlü yaklaşılmalıdır. Çünkü bu boyutlarda bir köpek eğitilmezse saldırgan hal alır. Son derece iyi bir bekçi köpeği olma özelliği taşır zaten boyutları nedeniyle kişiler korkar. Bu köpekte en kötü özellik salya problemidir.

 

 

saint bernard

 

 

  Saint Bernard özellikleri genelde tüm cinslerinde aynıdır. Yeterli hareket etme durumları sağlandığı takdirde apartmanda beslenmeye uygun olabilmektedirler. Ev içerisinde çok hareket etmezler. Küçük bir bahçede onları sevindirebilir. Dışarıda olmak ister ama en önemlisi ailesinle beraber olmaktır o nedenle evi tercih edebilir. Sıcak iklimlere karşı problem yaratır.

 

  Uzun yürüyüşler yaparak onun ihtiyacını gidermiş olabilirsiniz. Yavrular için çok egzersiz uygulanmaması gerekir kemikleri iyi derecede gelişmesi beklenmelidir. Bunun için ortalama 2 yaşına kadar beklenebilmektedir. Küçük oyunlar ile beraber kısa yürüyüş yeterli olabilir. Saint Bernardlar yavru iken köpek 2 çeşit tüyleri olan vardır fakat ikisininde bakımı son derece basittir. Fırça yardımı ile düzenli olarak taranması yeterli olabilmektedir.Bazı zamanlar kuru şampuan kullanılabilir. Sürekli olarak tüy dökebilmektedirler.

 

Saint Bernard Köpek Irkının Boyutları

-  Erkek boyut 69 cm
-  Dişi boyut 63 cm
-  Erkek kilo 50 - 81 Kg
-  Dişi kilo 50 - 81 Kg

  

  İlginizi çekebilir: Köpeklerde Rahim İltihabı

   
Etiketler: Saint Bernard, saint bernard köpek ırkı, iri köpekler,
Ocak 18, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR