Airdale Terrier Köpek Cinsi Genel Özellikleri

Airdale

Airedale Terrier Köpek Cinsi

  Terrier ailesi içerisinde en büyük cins olan Airedale Terrier oldukça güçlü ve cesur olarak bilinir. Her ne kadar terier denilince akla ufak tefek köpekler gelse de, terrier tek bir köpek ırkı değil kalabalık bir köpek ırkının ismidir. Yani Terrier köpekler birbirinden farklı görünüşe, boyuta ve karaktere sahip olabilirler. Airedale Terrier de bu grubun en büyük üyesidir. Bu köpekler İngiliz ordusunda, Alman polislerinde, Amerika’da Beyaz Saray gibi yerlerde kullanılmıştır. Airedale Terrier sadece büyük olmasıyla değil, terrierler arasında en cesur ve en enerjik olanlardır.

Airedale Terrier Köpeğinin Tarihi Kökeni

  Bu büyük köpeklerin tarihi kökeni İngiltere’dir. Yorkshire sınırları yakınlarında yer alan Aire Nehri’nde ortaya çıkmıştır. İsmini de buradan almıştır. Vadide yaşayan avcılar, çiftçiler nehrin kıyısında dolaşan haşere, tilki, su samuru gibi zararlı olduklarını düşündükleri hayvanlarla mücadele etmek için farklı yöntemler ve bekçi köpeklerden yardım almayı denemişler. En sonunda Airedale Terrier köpeklerin ihtiyaç duydukları köpek olduğuna karar vermişler. Bu köpeklerin cesur, güçlü, hareketli ve büyük olmaları tam da zararlı olduklarını düşündükleri bu hayvanlarla mücadele etmelerinde uygun özellikler olmuştur.

Airdale Terrier Köpeklerin Fiziksel Özellikleri

  Terrier cinsi köpekler arasında en büyük terrier olsa da, Airedale Terrier köpek cinsi genel olarak sınıflandırıldığında orta boy bir köpek ırkıdır. Boyları dişilerde 56-58 cm iken, erkeklerde 58 ile 61 cm arasında olur. Kiloları ise 18 ile 23 kg arasında değişebilmektedir. Airdale Terrier köpeklerin kulakları v biçiminde olup öne doğru kıvrıktır. Bu görünüş onlara sevimlilik katmaktadır. Burun renkleri daima siyah olur. Kuyrukları uzundur, fakat diğer terrierler gibi kıvrık değildir. Tüyleri orta uzunlukta olup, çift katlı ve dalgalıdır. Airedale terrier köpeklerin tüy renkleri bej tonlarında olup, sarının arasına dağılmış koyu gri veya siyah renklerde olabilir.

  İlginizi çekebilir: Köpekler Neden Eşyalarını Gömer?

 

Airdale Terrier Köpeklerin Karakter Özellikleri

  Terrier köpeklerin hemen hemen hepsi kendisinden emin, cesur ve oldukça atılgan köpeklerdir. Fakat Airdale Terrier köpeklerin karakteri tecrübesi olmayan insanlar için kimi zaman zorlayıcı olabilir. Yine de eğitim almaları zorlayıcı değildir. Çok kolay öğrenirler, dolayısıyla kolay eğitilirler. Başka hayvanlarla da oldukça iyi anlaşırlar. Uysal köpeklerdendir. Çocuklarla araları gayet iyidir. Aynı zamanda yabancılara karşı da sıcak kanlıdırlar. Airdale Terrier köpekler itaat etme konusunda isteksiz olan bir ırktır. İyi bir bekçi köpeğidir. Diğer terrier köpekler gibi kazma ve kovalamayı severler. Bu davranışları sizin için rahatsız ediciyse iyi bir eğitimle bu sorunu çözebilirsiniz.

Airdale Terrier Köpek Bakımı

  Bu büyük terrier köpeğin bakımı hiç de zor değildir. Orta uzunlukta olan tüylerini uygun bir köpek fırçası ile düzenli olarak tarayabilirsiniz. Airdale terrier köpeklerinin bakımı konusunda en önemli unsur çok enerjik olduklarından dolayı her gün düzenli olarak egzersiz yaptırma gereksinimi duyarlar.

Airdale Terrier Köpeklerinin Yatkın Olduğu Hastalıklar

  Hemen hemen bütün köpek ırklarının kendine has bir takım yatkın oldukları hastalıklar vardır. Airdale Terrier de sağlıklı bir ırk olsa da onların da yatkın olduğu bir takım köpek hastalıkları vardır. Bu ırkta görülebilecek olan sağlık sorunları kalça displazisi, hipotirpidizm, alerjiler, göbek fıtığı gibi bir takım hastalıklardır. Ancak her Airdale Terrier’de bu hastalıklar olacak değildir. Önemli olan ihmal etmeden köpeğinizi veteriner hekime götürmeniz ve köpeğin genel sağlık muayenesinden geçmesidir.

airdale terrier

   
Etiketler: köpek ırkları,
Ağustos 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR