French Bulldog

köpek ırkları, French bulldog

French Bulldog

  Fransız buldogu veya diğer adıyla French bulldog köpek ırkı ülkemizde ve dünyada oldukça sevilen ırklardandır. Kulakları adeta yarasaya benzer ve kendilerine has görünüşleri vardır. Sevimli bir görünüşe sahiptirler.

Fransız Bulldog Köpeklerinin Kökeni

  1950’li yıllardan sonra İngilteredeki dantel işçileri Sanayi Devrimi yüzünden işsiz kaldı ve Fransaya göç ettiler. Fransaya giderken yanlarında da toy bulldog olan köpeklerini götürdüler. Bu köpek Fransada oldukça popüler oldu. İsimleri her ne kadar Fransız Bulldog olarak kalsa da bu köpek ırkı İngilterede ortaya çıkmıştır. Fransa’da ve daha sonra tüm Avrupa’da popüler olan bu ırk çok geçmeden Amerikalılar tarafından da sevildi. Amerikalılar bu köpeğe Frenchie ismini koydu ve Amerikalılar tarafından günümüzde hala en çok sevilen köpek ırkları arasındadır.

French Bulldog Genel Özellikleri

  Fransız bulldogların görünüşleri çok tipiktir ve bu köpek ırkını başka bir ırk ile karıştırmak mümkün değildir.

  Küçük bir ırk olan Fransız Bulldog’unun boyları 30 cm iken 9-13 kg arasındadır.

  Tüyleri kısa olan bu ırkın tüy renkleri sarı, beyaz, kaplan desenli veya bu renklerin karışımı olabilir.

  French Bulldogların gözleri koyu renkli, büyük ve çıkıktır. Kulakları düz veya kıvrık olabilirken burunları da koyu renkli ve basıktır.

  Bu köpek ırkının en belirgin özelliklerinden biri de yarasa gibi kulaklarının olmasıdır.

  Fransız Bulldog’un derileri yumuşak ve gevşektir.

  French bulldog ile İngiliz bulldog hemen hemen aynı görünümdedir. Aralarındaki tek fark Fransız olanın daha küçük olmasıdır.

Fransız Buldoğu Karakter Özellikleri

  Bazı insanlara göre asık suratlı görünüşleriyle Fransız bulldoglar oldukça eğlencelidir. Onlarla birlikte yaşamanın oldukça keyifli olduğunu hissedeceksiniz.

  French bulldog karakteri denilince aklan gelen ilk şeylerden biri de inatçılıktır.

  Başka köpeklerle birlikte anlaşmada sorun yaşayabilirler. Bu sebeple yavruluklarından itibaren köpeklerle sosyalleştirimeleri oldukça önemlidir.

  Yavru iken sosyalleştirildiklerinde kedilerle ve köpeklerle iyi anlaşabilirler.

  Çocuklarla araları iyi olan bu ırkın oyun oynamayı çok sevdiği doğrudur. Bu da çocuklu aileler için onları ideal bir köpek ırkı yapar.

  Yabancılarla araları ne çok iyi ne de çok iyidir.

  İnatçı olmaları eğitilme ve itaat konusunda zaman zaman sorun yaratabilir.

  French buldog köpeklerin gereksiz havlama eğilimleri yoktur. Fakat bir yabancı geldiğinde havlayabilirler. Onun dışında oldukça sessiz köpeklerdir.

French Bulldog Bakımı

  French bulldog bakımı oldukça kolaydır. Kısa tüyleri olduğundan dolayı da haftada bir defa köpek tarağı ile taramak yeterlidir. Egzersize fazla gereksinimleri yoktur. Günde yarım saat kadar gezdirmek hem tuvalet hem de egzersiz ihtiyaçlarını gidermek için yeterlidir. Ortalama ömürleri ise 12 ile 14 yıl arasındadır. French bulldoglar kilo almaya eğilimli ırklardır. Fazla kiloları sağlıklarına zarar verebilir. Bu yüzden iyi bir köpek maması ve uygun beslenme programı ile beslenmelidir. Bu arada Fransız bulldog köpeklerin çoğunun bacakları kısadır. Ağır kafaları olduğundan da iyi yüzemezler. Eğer evinizin bahçesinde havuzunuz varsa köpeğinizin düşme ve hayatlarını kaybetme riskini göz önünde bulundurun.

Sizinde bir French bulldog ırkı köpeğiniz varsa ona uygun bir künye almak istemez misiniz? French Buldog köpek künyesi

 

french bulldog

   
Etiketler: köpek ırkları,
Mayıs 18, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR