Chow Chow Köpek Irkı ve Genel Özellikleri

Chow Chow Köpek Irkı

Chow Chow Köpek Irkı ve Genel Özellikleri

  Chow chow köpek ırkı oldukça farklı bir görünüme sahiptir. Birçok chow chow köpek sahibinin söylediğine göre gururlu ve bağımzsız bir ruha sahiptir. Dolayısıyla karakter özellikleri hiç de kolay değildir. Yani diğer köpek türleri gibi sahibinin her sözünü dinleyen bir ırk değildir.

Chow Chow Köpek Irkının Kökeni

  Chow chow köpek ırkının diğer bir ismi de çin aslanıdır. Çin aslanı köpeği dünyanın en eski köpek ırklarından biridir. Çin efsanelerinde siyah dilli aslana benzeyen köpekler olarak da geçer. Ayrıca Çinlilerin kızaklarını çekmek için chow chow köpeklerini kullandığı Marco Polo tarafından da belirtilmiştir. Daha sonra uzmanlar genetik testler yaparak o köpeklerin Çin Aslanı olarak adlandırılan Chow chow olduklarını doğrulamışlardır. Kısaca chow chow köpeği tarihi geçmiş binlerce yıla dayanmaktadır ve Çin kültüründe oldukça önemli bir yeri vardır.

Chow Chow Köpek Cinsinin Fiziksel Özellikleri

  Chow chow köpekleri yani çin aslanı denilince akla gelen ilk şey siyah dilleridir. Bu özelliğini bilmeyenler siyah dillerini görünce genelde şaşırmaktadırlar. Hatta kimi zaman bu köpeklerin hasta olduğunu dahi düşünebilmektedirler. Ancak bu onların normal dil renkleridir.

  Çin aslanı köpeklerin ağırlıkları 20 ile 32 kilo arasındadır. Boyları ise 46-56 cm arasındadır. Chow chow köpeklerin tüyleri orta uzunluktadır. Kürkleri çift katmanlı olup düzdür. Yün gibi duran tüyleri kaba yapılı olsa da oldukça yumuşaktır. Bu köpek ırkının tek rengi vardır. Tüy renkleri de genelde kızıldır. Kızılın yanı sıra krem rengi, ten rengi, mavimsi gri ve siyah da olabilir. Nadir olmakla beraber beyaz olan renkleri de görülmektedir. Fakat değindiğimiz gibi ne olursa olsun tek renkte olurlar, çift renk görülmez tüylerinde.

  Aslan köpeği veya çin aslanı olarak da adlandırılmasının nedeni kafalarının etrafında yer alan yeledir. Kulakları ise oldukça küçük ve yuvarlaktır. Gözleri koyu olup, badem şeklindedir. Burun renkleri siyahtır. Kuyrukları da tüylüdür ve sırta doğru kıvrıktır.

Chow Chow Köpek Irkının Karakteri

  Bu köpeklerin karakterleri kendine hastır. Öyle ki bazı köpek sahipleri tarafından bu köpeklerin karakteri kedilere benzemektedir. Chow chow köpek ırkı ailede yalnızca bir kişiye bağlanır. Yabancılara karşı ise sürekli şüphecidir. Yavruluktan itibaren sosyalleştirilmezler ise agresif tavırlar sergileyebilirler.

  Chow chow köpeklerin inatçı olması onları eğitilmesi zor köpekler yapabilmektedir. Zekaları ise orta seviyededir. Çok hareketli köpekler değildirler ve apartman beslemeye gayet uygun köpeklerdir. Çocuklarla arası çok iyi değildir. Ancak bütün bu özellikler genel özelliklerdir ve elbette istisnalar vardır. Yani her chow chow köpeği aynı özellikleri taşımaz.

Chow Chow Köpek Bakımı

  Bu köpek ırkının ömrü 11 ile 13 yıl arasındadır. Sıcağa karşı dayanıksızdırlar. Bu nedenle onları sıcaktan korumak gerekir. Haftada bir tüylerini taramak gerekir. Özellikle mevsim geçişlerinde aşırı tüy dökerler. Her köpek gibi yetişkin chow chow köpekler de sağlık ve mutlu olabilmek için düzenli antrenmana gerek duyarlar. Günlük 15 dakikalık bir yürüyüş yeterlidir.

chow chow köpek

   
Etiketler: köpek ırkları
Temmuz 10, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR