Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel

  King Charles köpek cinsi iyi bir karaktere ve minimal vücut yapısına sahiptir. Apartmanda yaşayanlar için beslemeye uygun köpek ırklarındandır. Hatta King Charles köpek cinsi çocuklu ailelerin tercih edebileceği en ideal köpek cinslerindendir. Bakımları da oldukça kolay olan bu ırkın genel özelliklerine gelin isterseniz birlikte bakalım.

  King Charles köpeği, İngiliz Kraliyet Ailesi 2.Charles’ın gözde köpeği olan Toy Spaniel’in alt türüdür. Bu köpeklerin genlerinde ise Cocker Spaniel ve King Charles köpeklerin çiftleşmesinden ortaya çıkan özellikler de vardır.

  İlginizi çekebilir: Köpek Kafesi Ne İşe Yarar?

Yavru Cavalier King Charles Spaniel

  Gerek yetişkin gerekse yavru Cavalier King Charles Spaniel’in bakımı oldukça kolaydır. Bu köpek ırkı oyuncu ve sempatik köpek cinslerinden biridir. Yaşam süreleri ortalama olarak 9 ile 14 yıldır. Kraliyet ailesinin baş tacı olan bu köpek cinsi iyi bakıldığında 14 yıldan fazla da yaşadığı görülmüştür.

  Yavru Cavalier King Charles köpeklerine iyi bir itaat eğitimi verilmezse yetişkinlik dönemlerinde şımarık ve havlamaya meyillidirler. Sahibiyle vakit geçirmekten oldukça keyif alırlar. Köpek oyuncakları ile oyun oynamak en sevdikleri aktivitelerdendir. Yalnız kalmaktan hoşlanmazlar ve uzun süre yalnız bırakılmaları önerilmez. Aksi halde psikolojileri olumsuz yönde etkilenebilir.

Cavalier King Charles Spaniel Cinsi Fiziksel Özellikleri

  Bu köpek ırkının 3 farklı renkte kombinasyonu bulunmaktadır. Her kombinasyonu şüphesiz birbirinden güzeldir. Bu kombinasyonlardan biri siyah bronz şeklindedir. Vücutlarının her yerinde karışık şekilde olmak üzere bu renkler bulunmaktadır. Ruby olarak isimlendirilen versiyonu ise uzun tüylü olanlardır. Blenheim Cavaliers ise kulakları ve gözleri kırmızı renk ike vücudunun kalan renkleri beyaz tüylü olandır.

Cavalier King Charles Spaniel cinsi köpeklerin ortalama olarak boyları 30-33 cm iken, kiloları 5 ile 8 kilo arasında değişmektedir. Küçük vücutları, vücuduna göre küçük kalan ayakları, küçük burnu ve uzun kulakları ile oldukça sempatik gözükürler.

Cavalier King Charles Spaniel Cinsi Köpek Bakımı

  Bu köpek ırkının bakımı oldukça kolaydır. Rutin bir plan çerçevesinde bakımı yapılır. En çok önem verilmesi gereken konu ise uzun tüylerinin en az haftada bir köpek tarağı ile taranmasıdır. Orta derecede tüy döken bu köpeklerin tüyleri düzenli ve belirli aralıklarla fırçalandığından tüy sağlıkları iyi seviyede olur. Köpeğinize banyo yaptırdıktan sonra tüyleri tamamen kurutulmamalıdır. Kulaklarının arası ise düzenli olarak temizlenmelidir.  

chow chow köpek

   
Etiketler: köpek ırkı,
Kasım 06, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR