Pug Köpek Irkı ve Genel Özellikleri

pug köpek ırkı

Pug

   Pug cinsi köpekler küçük boyutları ve sevimli yüzleriyle dikkat çeken canlılardır. Çocuklarla çok iyi anlaşırlar. Isırma eğilimleri olmalarına rağmen özellikle sahiplerine karşı sevecen, köpeklerdir. Pug köpekler ev içinde çok hareketli değildirler ve bahçesiz evlerde de yaşayabilirler, yani pug’lar apartmanda beslemeye de uygundur.

 


Pug Cinsi Köpeklerin Diğer Adları ve Pug Köpeklerinin Renkleri

  Pug köpekleri, Mops köpekleri ve Carlin köpekleri olarak da bilinirler. Genel olarak pug köpekleri gümüş ve kayısıya çalan kahverengi renklerinde olurlar. Pug köpeklerinin pati ve ayakları siyahtır.

  

Pug Köpeklerinin Özellikleri

  Pug cinsi köpekler oldukça narin hayvanlardır. Evde bakmak için uygun köpeklerdir. Aşırı sıcak ve aşırı soğuklara dayanamazlar. Pug ırkı köpekler düz bacaklı, kısa ve güçlü köpeklerdir. Yüzlerinden dolayı yaşlıymış gibi görünürler. Mevsimsel olarak tüy dökerler ve uykularına oldukça düşkündürler. Pug köpekler köpek maması yemeyi de inanılmaz derecede severler. Sağlıklarını korumak için düzenli egzersizlere gereksinimler vardır.


  Pug köpekler son derece mutlu, yaramazlık yapmayı seven biraz inatçı köpeklerdir. Eğitilmekten çok çabuk sıkılırlar, halbuki çok zekidirler. Pug köpekler sahiplerinin ses tonlarına oldukça duyarlıdırlar. Ceza vermeye gerek yoktur. Sizi anlarlar. Gereksiz havlamazlar, diğer hayvanlarla ve çocuklarla çok iyi geçinirler. Bazen eve gelen misafirlere karşı kıskanç olabilirler bazen de onlarla çok iyi anlaşabilirler.

  

Pug Irkı Köpek Bakımı Zor Mudur?

  Pug ırkı köpek bakımı genel olarak bu cins köpeği beslemek isteyen insanların en çok merak ettiği konularında başında gelir. Pug cinsi köpekler evde beslenebilecek köpek cinsleri arasında üst sıralarda yer almaktadır. Pug köpeklerinin özellikleri gereği tüyleri kısadır. Bu da onların köpek tarama fırçasıyla yapılacak kolay bir taramayla gün boyu temiz kalmasını sağlar. Pug köpekler aşırı derecede havlamazlar. Yaş alsalar da boyut olarak çok büyümeyecekleri için, onun için aldığınız köpek kıyafetleri, köpek yatakları ve köpek minderlerini uzun süre kullanabilirsiniz. Tüm bunlara Türkiye’nin 1 numaralı online pet shop’u petburada.com’dan ulaşabilirsiniz. Yapmanız gereken koyu renkli yerlere tıklamak!

 


Pug Cinsi Köpeklere Tuvalet Eğitimi

  Pug cinsi köpek bakımı, tüyleri konusunda kolaylık sağlasa da onlara tuvalet alışkanlığı kazandırmak biraz zahmetlidir. Ancak alıştıktan sonra hiçbir sıkıntı yaşanmaz. Onları eğitim verirken köpek eğitim ürünlerinden faydalanabilirsiniz.

Pug Köpeklerinin Fiziksel Özellikleri

- Erkek Pug Köpeklerinde Yükseklik 30 -  36 cm,

- Dişi Pug Köpeklerinde Yükseklik 25 - 30 cm,

- Erkek Pug Köpeklerinde Kilo 6 - 9 kg,

- Dişi Pug Köpeklerinde Kilo 6 - 8 kg olmaktadır.


  Pug ırkı köpek bakımı küçük boyutlarından dolayı dikkat gerektitir. Mesela pug cinsi köpekler ön kollarının kısa olmasından dolayı iyi yüzemezler. Sevimli köpeğinizle birlikte tatile gitme planınız varsa mutlaka bir köpek can yeleği satın almalısınız.

 

  

  İlginizi çekebilir: Köpek Maması Alırken Küçük Hatırlatmalar 
Alışveriş önerisi: Köpek Maması Çeşitleri

 

 

 


   
Etiketler: pug köpekler, pug köpek yavrusu, pug köpek bakımı, pug köpek özellikleri, pug dog, pug mops, pug cinsi köpek,
Mart 24, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR