Pomsky Köpek Cinsi ve Genel Özellikleri

Pomsky

Pomsky

  Özellikle apartman dairesinde yaşayanların tercih ettiği köpek cinsi olan Pomsky ilgi odağı olmayı seven bir köpektir. Sevimli görünüşleriyle de genellikle arzuladıkları ilgiyi alırlar. Sibirya Husky köpek ırkı ve Pomeranian’ların arasındaki çiftleşmenden ortaya çıkan bu köpek cinsi köpek severler arasında bir popülerlik yaratmaya başladı.

  Pomsky köpekler aprtmanda yaşamaya uygun köpeklerdir. İlk defa köpek sahiplenecekler için uygun bir köpek olmayabilir. Hassasiyet düzeyleri yüksektir. Yalnız kalmaktan hiç hoşlanmazlar. Pomsky köpeklerin soğuk havaya karşı toleransları yüksektir. Sıcak havaya karşı ise toleransları normaldir. Aile köpeği olarak yaşamaktan çok keyif alırlar. Ancak çoçuklarla her zaman çok iyi anlaşamayabilirler. Tüyleri oldukça dökülmektedir. Bu nedenle deri ve tüy bakımı aksatılmamalıdır. Oldukça zekilerdir. İyi eğitildiklerinde çabuk öğrenme kapasitesine sahiptir. Fakat yine de birçok köpeğe göre daha fazla havlama eğilimindedirler diyebiliriz. Enerjileri yüksektir. Bu yüzden enerjilerini atabilecekleri kadar vakit ayırmanız gereklidir. Pomsky, melez yani karışık ırk köpeklerdendir. Küçük boylu ve ağırlıkları orantılıdır. Yaşam süreleri ise 12 ile 15 yıl arasındadır.

Pomsky Köpek Cinsinin Karakter Özellikleri

  Pomsky köpeği sevimliliği ve maskaralığı ile bilinen bir köpektir. Bu yönüyle köpekseverlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Değişime oldukça uyumludur. Günlük egzersiz ihtiyaçları karşılanmalıdır. Pomsky köpekler zaman zaman konuşur gibi uğultular, sızlanmalar çıkarabilir. Havlama eğilimleri ise Pomeranyalı ebeynlerinden gelmektedir. Pomski olarak da adlandırılan bu köpekler evdeki bireylerle çok iyi geçinirler. Ancak yavruluk dönemlerinde başka insanlarla ve canlılarla sosyalleşmeleri sağlanmalıdır. Aksi halde yetişkinlik dönemlerinde yabancılara karşı agresif tavır takınabilirler.

Pomsky Köpeklerin Sağlıkları

  Pomsky köpeklerde görülen sağlık sorunları Pomeranian ve Husky köpeklerle benzerdir. Bu köpek hastalıkları da alerji, kalça displazisi, diz çıkıklığı, göz problemleri, epilepsi, kalp hastalığı, cilt problemleri gibi hastalıklardır. Ayrıca Pomsky köpekler diş sorunlarına da yatkın köpeklerdir. Bu nedenle düzenli olarak diş bakımları da yapılmalıdır.

Pomsky Köpeklerin Bakımı Nasıl Olmalıdır?

  Pomsky köpekler günde en az bir kere orta ya da uzun yürüyüşe çıkarılmalıdır. Bazen enerjileri normalden yüksek olabilir. Bu zamanlarda köpek oyuncakları ile oyun seansı yaptırmak enerjilerini atmada size yardımcı olabilir. Pomski köpeklerin tüyleri kalındır. Dolayısıyla soğuk havaya karşı duyarlıdırlar. Dışarıdayken soğuk havalarda üşümezler. Ancak tüyleri diğer köpeklere göre daha fazla dökülebildiğinden gün aşırı köpek tarağı ile taranmalıdır.

Pomsky Köpeklerin Beslenmesi

  Enerjileri yüksek olan bu köpeklerin besin ihtiyaçları da ona göre olmalıdır. Bu konuda veteriner hekiminize danışmanınızı öneririz. Ancak yavruluk dönemlerinde yavru köpek maması, yetişkinlik dönemlerinde ise yetişkin köpek maması ile beslemenizi önereceğinden eminiz. Boyuta göre mama seçimi de küçük veya orta büyüklükteki köpeklere yönelik üretilmiş mamalar olacaktır.

pomsky

   
Etiketler: pomsky,
Aralık 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR