Pomeranian Boo

Pomeranian Boo

 

Pomeranian Boo Köpek Irkının Genel Özellikleri

  Kökeni eskiden Avrupa’ya getirilmiş olan Spitz ırkından geldiği öne sürülmektedir. Pomeranian, Greenland’ın kızak köpeklerinin kırmasıdır. Pomeranian Boo bu günün Almanya ve Polonya’sını da kapsayan Baltık Denizinin kuzeyinde bir bölgedir. Aynı zamanda burada bölge gelişimini tam anlamıyla sağlamıştır. Küçük yapılı ve yoğun tüylü bir türdür ancak İngiltere’ye ithal edildiğinde ağırlığı 9-14 kg arasında değişir. İngiltere’de bazı değişikliklere uğramıştır. Queen Charlotte ve Queen Victoria 1700-1800’lerde İngiltere’de popüler olmasına katkıda bulunmuştur. Özellikle Queen Victoria Floransa, İtalya’dan getirdiği ‘Marco’ adlı Pomeranianı ile meşhurdur. Amerikan Kennel Kulübü tarafından 1900’lerde farkına varılmıştır ve o günden beri küçülmeye devam etmiştir. Bu gün ise Kuzey bölgesinin en küçük türüdür. Çok popüler bir ev hayvanı cinsi ve gösteri köpeğidir. Bu köpeğin ataları daha önceden çok daha fazla kilolu üretimler halindedirler, daha sonra Kraliçe Victoria bu köpeğin meraklısı olduğunu gösterdi ve bu köpek için özel programlar kurmuştur.

  Bu sayede daha küçük ırklar meydana gelmiştir. 1-3 kg ağırlığındadırlar. Şuanda aile ve yarışma köpeği olarak çok fazla kullanılan bir köpektir.

 

   

 İlginizi çekebilir: Köpek Kıyafetleri

 

 Pomeranian Boo'nun Fiziksel Özellikleri

  Oldukça küçük ve tüy açısından fazla bir ırktır. Kafa ve surat yapıları çok değişkenlik göstermektedir.Burun çok basık olmamakla birlikte; bir kısmı tilkiye benzeyen yüz ifadesine sahipken bir kısmının aynı oyuncak bebek gibi yüz ifadeleri vardır. Koyu renkli hepsinde gözler standarttır. Burun rengi ise tüylerinin renginde yada siyah renktedir. Sırtında öne doğru kıvrılan kuyruk vardır. Kürkleri tek renkte olabilmektedir. En fazla bulunduğu renkler kahverengi, turuncu, siyah ve beyaz rengidir. Çok nadir olmakla beraber iki renkli olanları da bulunmaktadır. Şirinliği ile beraber çok insan tarafından sevilen bir köpektir.Türkiye’de şuanda çok yaygın olmasa da yaygınlaşma eğilimindedir. Pomeranian diğer bir adı ile Boo çok fazla hayat dolu bir ırktır. Kolay öğrenir ve oyun hayatında olmazsa olmazlardandır. Sahibine karşı çok bağlı ve itaatkardır. Bu kadar kolay öğrenip sahibine saygı duysa da karakter olarak oldukça inatçıdır. Diğer ırklarla geçimli olsa da kendisini asla ezdirmez. Bu köpekler çok küçük olmasına rağmen diğer birçok küçük köpekte olduğu gibi kendini büyükmüş gibi görüp  diğer büyük köpeklere saldırma eğilimi olabilmektedir. Haberci bir köpek karakterindedir en ufak tehlike hissettiğinde tepkisi havlamakla sahibine uyarıda bulunmaktır. Yabancılara ve hoşlanmadığı insanlara karşı tehditkardır ve özellikle onu sıkıştıran çocukları ısırmayla ödüllendirir.

 

Reklam

 

 
 
 

Pomeranian Boo Apartman Yaşamına Uygun Bir Köpek Türüdür

  Ev içerisinde de sürekli hareket etmek ister ama sıcak havaları çok sevmez o nedenle çok sıcak iklimlerde yaşayanlar için yazın problem yaşanabilir. Ilıman iklimler bu köpek için uygundur. Apartman yaşantısına uygun tam bir can yoldaşıdır.

 

  Geniş bir oda veya ev içersinde egzersiz yapılması onun egzersiz ihtiyacını karşılayabilecek olsa da; günlük olarak yürüyüşlere ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır. Boo Bakımı açısından sık sık fırçalanmaya ihtiyacı vardır. Alt kürkleri yılda 1-2 defa yoğun şekilde olmak üzere, yıl boyu dökülmektedir. Ancak sadece gerektiği zaman özel köpek şampuanı ile yıkanmalıdır. Gözlerinin kenarları ve kulakları düzenli olarak uygun bir göz temizleme solüsyonu ile temizlenmesi gerekmektedir. Ayrıca diş bakımına da ihtiyaçları vardır. 

 

   

Pomeranian Boo Genel Vücut Ölçüleri

 

  Yükseklik erkeklerde 18 - 30 cm, yükseklik dişilerde 18 - 30 cm. Erkeklerde 1 - 3 Kg, dişilerde 1 - 3 Kg arasındadır.

  

 

Reklam

 

 

 

 

   
Etiketler: Pomeranian Boo
Aralık 24, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR