Rottweiler Köpek Irkı

rottweiler

Rottweiler Genel Özellikleri

  Tanınmış en eski ırklardan biridir Rottweiler. Tarihi Eski Romalılara kadar dayanmaktadır. Zeki, çevik, karakterli, cesaretli ve dayanıklı olması Rottweiler'ın tam bir can yoldaşı olmasını sağlamıştır. Eğitime olan yatkınlığı taktire şayan olsa da, yanlış eğitimle kontrolü zor bir köpek olmasına sebep olmaktadır. Kötü ününe rağmen aslında tam bir aile köpeği diyebiliriz. Medyada çıkan Rottweiler haberleri aslında sadece olumsuz vakaları içerse de bir o kadar da olumlu Rottweiler haberleri de yaşanmaktadır.

  

  Rottweiler cinsi iri yapılı, kaslı ve dayanıklı köpeklerdir. Erkekleri yaklaşık 40-60 Kg ağırlığında, dişileri ise 30-45 Kg ağırlığındadır. İki katmanlı, parlak bir tüy yapısı, sert ve şüpheci bakışları olan köpek ırkı rottweiler, heybetli görünürler. Orta büyüklükte kafaları, kavisli burunları, iri burun delikleri ve güçlü çeneleri ile karakteristik görünümlüdür. Siyah parlak tüylerin yanında yanaklarda, ayaklarda, göğüste ve göz üzerinde kahverengi  alanları mevcuttur.

 

   rottweiler

 

Rottweiler Köpek

  Rottweilerlar  kötü bir ün taşısalar da, aslında tam bir görev köpeğidir. İnsan odaklı bu ırk tamamen sahiplendiği kişiye olan itaati ile ön plana çıkmıştır. Rottweilerlar aslında oyuncu, hareketli, hatta bazen şımarık denecek bir ırktır. Tarih içerisinde onlara yüklenen koruyucu görevlerle içgüdüsel olarak korumaya yönelik davranışlarında bazen abartılara rastlanmaktadır. Özellikle yabancılar onun için tehdittir ve aile bireylerine yaklaşan herkes onun için bir yabancıdır.  Alan korumada şartlar ne olursa olsun eğer ona dur komutunu verecek bir aile bireyi yoksa alan koruma görevini ölümüne yerine getirir.

  

  Rottweilerlar enerjisi yüksek köpeklerdir ve günlük egzersiz ihtiyaçları vardır. Uzun yürüyüşler, hareketli oyunlar onun vazgeçilmezidir. Bu sebeple apartman yaşantısına çok uygun değildir. Bahçeli ve geniş alana sahip mekanlarda bakılmalıdır. Tüy bakımı çok istemez. Parlak tüyleri günlük tarama ile adeta göz kamaştırır. Eğitimi oldukça kolaydır; özellikle gelişme döneminde ona itaat  eğitimi vermek şarttır. Çok zeki ve sahibine düşkün olduklarından eğitim aldıkça hem kendini hem sahibini mutlu eder. 

  

  Rottweiler cinsi, acemi köpek sahipleri için uygun değildir. İçlerindeki koruma güdüleri yanlış yönlendirme ve yanlış eğitimle adeta içinden çıkılmaz bir hale sebep olur. Sertleşen ve söz dinlemeyen bir Rottweiler her zaman bir problemdir. 

    

Rottweiler

  Bazı hastalıklara yatkındır. En çok görülen hastalıklar osteosarkom, kalça-dirsek çıkığı, subaortik stenoz, gastrik torsiyon dur. Bu sebeple küçük yaştan itibaren kontrol altında tutulmalıdır. Yavruluk dönemlerinde kanlı ishal ve gençlik hastalıklarına, parazit enfestasyonları sonucu ölümlere yatkındır. Doğru köpek maması seçimi ile Rottweilerların beslenmesi oldukça kolaydır.

 

 

 

  İlginizi çekebilir: Köpek Sahiplenme

  

 

 

   
Etiketler: Rottweiler, köpek , köpek ırkları,
Ağustos 16, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR