Köpek Sahiplenme

köpek sahiplenme

Köpek Sahiplenme

  Köpek sahiplenmeden önce, bazı soruları defalarca kendinize sormalı ve cevabını kendinize dürüst olarak vermeliyiz. Bazen bir heves, bazen hayatınızdaki bir boşluk, bazen de aile fertlerini mutlu etmek için sahiplendiğiniz yavrucağın sorumluluklarını gelin birlikte bir göz atalım.

   

Köpek Beslemek İçin Sabırlı Biri Misiniz?

  En önemli kriter, köpek sahiplerinin onları eğitene kadar çektikleri eziyettir. Köpekler özellikle yavruluk dönemlerinde tuvalet eğitimleri tamamlanana kadar ailelerine biraz eziyet çektirir. Eve yapacakları küçük kazalar bazen aileyi çileden çıkarmaktadır. Bu süreç bazen 6 ay kadar sürmektedir. Bununla birlikte en sık gözlenen durum eşyaların zarar görmesidir. Dişi kaşınan köpek yavruları onlara sunacağınız köpek oyuncaklarından daha çok sehpa ve koltuk ayaklarını tercih edecektir. Bu eğitim dönemi oldukça sabır gerektirir; peki ya siz sabırlı mısınız?

  

Yaşam Şeklinizi Köpeğiniz İçin Değiştirir Misiniz?

 

  Köpeklerle yaşam bazı kısıtlamaları beraberinde getirmektedir. Köpek sahiplendikten sonra bir takım özgürlüklerinizden vazgeçmelisiniz. Örneğin eve istediğiniz saatte gelmek, köpekle yaşamaya başladığınızda hayal olmaktadır. Ya da artık arkadaşlarınızda kaldığınız dönemler sona erecektir. Hatta tatil alışkanlıklarınız bile değişebilir. Eskiden çok yıldızlı tatil köyleri belki vazgeçilmezindi. Bir çok tatil köyü köpekleri ve sahiplerini aynı odaya almamaktadır. Bu durumda; köpek kabul eden butik oteller ve pansiyonlar seni kabul edecektir. Yepyeni bir yaşam şekline hazır mısın?

  

Yaşadığınız Ev Sahipleneceğiniz Köpek İçin Uygun Mu?

  Yaşam alanları köpekler içinde önemlidir. Çok küçük evler bazı köpekler için sıkıcı olabilmektedir. Evinizin bulunduğu muhitte köpek gezi alanlarının varlığı da oldukça önemlidir. Üstelik komşularınızın evcil hayvana tahammülü yoksa, problemli ilişkiler yaşayabilirsiniz. Dönem dönem havlama sesine hassas olan komşularınız başınızı ağrıtabilir. Bazen anlamsız tepkilere karşı sinirlerinizin çelik kadar kuvvetli olması gerekebilir.

  

Köpekler Hakkında Ne Kadar Bilgiye Sahipsiniz?

 

  Köpeklerin de karakterleri vardır ve bu karakter özellikleri kendi ırkının istisnaları hariç tamamında gözlenmektedir. Heyecanlı ve hareketli bir yapıya sahipseniz aynı karakterdeki bir ırkı seçmeniz daha doğru olacaktır. Aksi taktirde aranızdaki o kuvvetli bağ zamanla zarar görebilir. Sizin kişiliğinize uygun bir köpek sahiplenmek için, ırkları mutlaka incelemelisiniz ve unutmayın ki en zor olan hatalı bir karakterle sürdürülen yaşamdır.

  

Sağlık Durumunuz Köpek Sahiplenmek İçin Uygun Mu?

 

  Bazı hastalıklarla yaşayan insanlar için evde evcil bir canlı ile yaşamak, onun sağlığını olumsuz etkileyebilmektedir. Kemoterapi alan bir kişinin evde hijyene tam anlamı ile uyması gerekirken köpek ya da kedi, onun sağlığını olumsuz etkileyebilmektedir. Alerjiler de oldukça önemlidir. Kedi yada köpeğe karşı olan alerjiniz varsa, köpek sahiplenmeden önce sizin iki kat düşünmeniz gerekir.

  

Köpeğinize Ayıracak Zamanınız Var Mı?

 

  Aslında bu konu tamamen ona ayıracağınız vakte duyulan ihtiyaçtır. Beslenmesi, tüy bakımı, gezdirilmesi için ona ayıracağınız zamandan çok, onu sevmek, onunla ilgilenmek için zamana ihtiyacınız olacak. Unutmayın ki; çalışan biriyseniz bütün gün sizi evde bekleyen biri olacak. Siz eve geldiğinizde onun tek amacı onunla ilgilenmeniz ve ona vereceğiniz sevgiyi yaşamak olacaktır. Lütfen onları sevginizden mahrum etmeyin ve onlara ayıracak vaktinizi bir kez daha gözden geçirin.

  

Bütçeniz Köpek Beslemeye Uygun Mu?

 

  Köpek sahiplenmeden önce, kazandığınız para ile geçinmenizden daha çok onun için ayırabileceğiniz bir bütçenin varlığını kontrol etmeniz olacaktır. Aşı, parazit tedavileri, kısırlaştırma operasyonu ve tüy bakımları ile kuru köpek maması giderlerini bir kez daha gözden geçirin. Bazen hiç aklınıza gelmeyen tedavi masrafları karşınıza çıkabilmektedir ve sizin bu masrafların üstesinden gelme gibi bir zorunluluğunuz bulunmaktadır. Hadi şimdi paramızı paylaşalım diyen bir hayat arkadaşına hazır mısınız?

  

  Yaklaşık 15 yıl birlikte olacağınız bir hayat arkadaşı ile yaşamaya hazırlık yapmalısınız. Yukarıdaki soruları defalarca kendinize sorun ve vereceğiniz cevaplar doğru karar vermenize yardımcı olacaktır. Terkedilmek her canlıya acı verir. Bu sebeple mantığınız ve vicdanınızla karar vererek köpek sahiplenmenizi tavsiye ederiz.

 Bütün bunların sonunda kararınız köpekle bir yaşam ise, size önerimiz;

 '' Satın Alma, Sahiplen ''

 

     İlginizi çekebilir: Köpek Tüy Bakımı 

Etiketler: köpek sahiplenme, köpek sahiplendirme, eve köpek almak
Temmuz 23, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR