PetburadaBlog

  • Ocak 28, 2019 Kedi Hastalıkları

      Kediler hareketli ve avcı canlılardır. Yaradılışından bu güne beslenme şekilleri etobur olduklarından avlanarak ya da evcilleştirilmeleriyle yemek artıkları ile olmaktayken, son zamanlarda en doğru besleme yolu olan kuru mama ile olmaktadır. Lakin birçok kedi, sokaklarda hayatlarını sürdürmektedir ki yemeği bulmak kadar hayatta kalabilmek için yemeğini görmesi gerekmektedir. Bu sebeple göz tüm canlılar için önemli fakat sokak kedileri için daha önem arz etmektedir.

    kedilerin göz sağlığı, kedilerde göz temizliği, kedilerde göz iltihapları, kedilerde göz hastalıkları,
  • Ocak 21, 2019 Kedi Hastalıkları

      Kedilerde diş bakımı neden önemlidir? Çürük dişler ve sağlıksız diş etleri kediler için ciddi bir sağlık sorunu mudur? Sağlıksız ağızlar vücutta hangi olumsuzluklara sebep olur? İşte size birkaç neden:

      

    kedi diş taşı, diş çürüğü, kedi diş ağrısı, kedi diş çürüğü
  • Ocak 18, 2019 Köpek Irkları

      İlk kez 1978 yılında Avusturya'ya getirilerek Avrupada tanınan ırkın yetiştirilme amacı başlangıçta güçlü ve dayanıklı avcı bir ırk yaratmaktı. Ancak sonraları yetiştirme amacı saptırılmış ve ırk dövüş köpeği olarak kısa sürede popülarite kazanmıştır. Bu gün artık pek çok ülkede, dövüşler ve dövüşçü ırkların yetiştirilmesi yasaklanmıştır. İngiltere'de de 1991 yılından sonra Fila Brazileiro, Japanese Tosa, American Pit Bull Terrier gibi Dogo Argentino ırkıda kötü ünü nedeniyle yasaklanan ırklar arasında yer almıştır. Irkın pek çok Avrupa ülkesinde yetiştirilmesine, agresifliginin baskılanmış olması, itaat eğitimi almış olması, mikroçip veya kulak dövmesi uygulanmış olması gibi belirli özel şartlarla izin verilmektedir.

    Dogo Argentino
  • Ocak 18, 2019 Köpek Irkları

      Saint Bernard son derece güçlü ve başı baya büyük bir köpek olma özelliği taşır. Ağırlığı çok fazladır ve genelde büyüklüğü ile orantılı halleri vardır. Bu köpek cinsinde 2 çeşit tüy vardır. Birisinin tüyleri kısa olurken diğerinin uzun olabilmektedir. 2 tüyde de ortak özellik renkleridir. Genelde tüyleri sıktır ve tenlerinin renklerinde kızıl veya kaplan rengi şeklinde renk ayrışmaları olabilmektedir.

    Saint Bernard, saint bernard köpek ırkı, iri köpekler,
  • Ocak 18, 2019 Kedi Irkları

      Scottish Fold kedilerin diğer kedilerden en benzersiz özelliği başın önüne ve aşağıya doğru yatık şekilde duran kıvrık kulakları dır. Bu kıvrık kulaklar ile ortaya çıkan görünümünü birçok kedisever ve kedi hakemleri şirin bir ''baykuş'' veya ''ayıcık'' olarak ifade ederler. Kıvrık kulakları ile tanınan bu ırk Amerika'da popüler ilk on kedi arasında yer alır. Ülkemizde ise ilk sırada tercih edilen en popüler ırktır.

    en popüler kedi ırkı, kıvrık kulaklı kediler, scottish fold, türkiye'de en çok sevilen kedi ırkı nedir.
  • Ocak 17, 2019 Köpek Irkları

      19. yy da tarih sahnesine çıkan bu köpek ırkı İskoçya civarında ortaya çıkmıştır. Golden Retriever 1865 yılında Brighton’da batının tek sarı yavrusu olan “Nous” adında bir retriever’dı. Wavy Coated Retriever, Newfoundland ve Irish Setter‘in çaprazlanmasıyla elde ediliyordu.

    golden hakkında retriever hakkında, golden köpek maması, golden retriever, köpek maması, özel ırk köpek maması
  • Ocak 17, 2019 Köpek Irkları

      Irkın geçmişi 1800′lü yılların sonu denebilecek derecede kısadır. Kuzey İngiltereli işçiler tarafından madenlerdeki sıçanların yanı sıra çiftlik çevresindeki porsuk ve tilkilerin avlanması için geliştirilmiştir. İşçiler ırkın gelişiminde kullandıkları köpekler konusunda kayıt tutmadıkları için kökeni muammadır.

    köpek cinsleri, köpek ırkları, köpek türleri, Yorkshire Terrier, Yorkshire Terrier köpek maması
  • Ocak 17, 2019 Kediler Hakkında

      Kediler eğitimi zor fakat ne yapacağını bilen canlılardır. Evcil hayvanlar arasında kişiliği kesin olan tek canlı diyebiliriz. Kolay kolay kendi isteklerinden vazgeçmezler. En büyük keyifleri kedi lezzet ödülleridir ki kedi ödülünü alabilmek için yapmadıkları şey kalmaz. Kedi ödüllerinde en büyük koz lezzettir. Lezzet tabletlerinin içerisine bazen üreticiler vitaminler mineraller hatta ilaçları bile saklamaktadırlar ki bu da kedi sahiplerinin işlerini kolaylaştırmaktadır. Ev içerisinde doğadan uzaklaştırarak haksızlık yaptığınızı düşünüyorsanız onu mutlaka kedi ödülleri ile mükafatlandırabilirsiniz.

    Kedi mamaları, Kedi maması, kedi ödül, kedi ödül besinleri, Kedi Ödül Maması, kedi ödülü
  •   Kediler genelde çok fazla ek besine ihtiyaç duymazlar. Yine de bazı durumlarda kedi vitamin ve ek besinleri kullanmak gerekmektedir. Operasyon öncesi ya da sonrasında, ağır enfeksiyonlu hastalıklarda, metabolik hastalıklarda, doğum öncesi ve sonrasında genel bitkinlik durumlarında kedi vitamini kullanmak gerekmektedir.

     

    kedi, Kedi Ek Besinleri, kedi hastalıkları, kedi maması, kedi rahatsızlıkları, Kedi Vitamini, Kedi Vitaminleri, kedilerde a vitamini, kedilerde b vitamini, kedilerde c vitamini, kedilerde d vitamini, kedilerde e vitamini, kedilerde k vitamini, kedilerin vitamin tedavileri,
  • Ocak 17, 2019 Köpekler Hakkında

      Yaz geldi; artık kedi ve köpeğimiz ile rahat rahat sokaklarda dolaşabileceğiz. Eminim uzun yürüyüşler ve bahçe oyunlarından küçük dostumuz yaklaşık 5-6 ay inanılmaz keyif alacaktır. Bu süreçte pire ve kenelerden dolayı sorun yaşamamanız için size tavsiye edebileceğimiz küçük bir sırrımız var.

    pire tasması, kene tasması, köpek pire tasmaları, kedi pire tasmaları
  • Ocak 17, 2019 Kedi Hastalıkları

      Hareketsiz yaşam tarzı, yetersiz sıvı ve lif tüketimi, kontrol edilemeyen stres faktörleri sindirim güçlüğüne yol açmaktadır. Hiçbir ilaç ve hiçbir operasyon bu rahatsızlığı tümüyle çözemez. Bitkisel lavmanlar her ne kadar zararsız gibi görülse de sonuç olarak daha çok zarar verir. Kediler ve insanlar aynı problemden yakınırlar.

    .
     

    evcil hayvanlar, kedi, kedi bakımı, kedi hastalıkları, Kedi Hastalıkları Ve Tedavileri, Kedi Sağlığı, Kediler, Kedilerde Konstipasyon, Kedilerde Konstipasyon Hastalığı, Konstipasyon, Konstipasyon Hastalığı, Konstipasyon nedir
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR