PetburadaBlog

  • Mart 08, 2019

    Hayvanların da insanlar gibi ruhsal sorunlar yaşayabileceği biliniyor. Strese ya da depresyona girebilirler, ki bunlar insanda intihara sürükleyen etkenler arasında yer alır. Ayrıca eskiden sadece insana özgü sanılan bazı davranışları diğer hayvanların da sergilediğini biliyoruz. Peki intihar bunlardan biri midir?
    Hayvan hakları savunucusu Animal World adlı derginin 1875 tarihli bir sayısında "Kendisini yakalamaya çalışan avcısının pençesine düşmek yerine bir uçurumdan atlayıp intihar etmeyi seçen bir geyikten” söz ediliyordu.

    kedilerde intihar, kedi camdan düşmesi
  • Mart 07, 2019 Köpekler Hakkında

     Köpeğinizin diğer köpeklerden daha fazla havladığını düşünüyorsanız yanlış giden bir şeyler olabilir. Köpeklerin havlamasını ya da ses düzeyini kontrol etmek sorumlu davranan iyi bir köpek sahibi olmanın önemli bir parçasıdır. Her şeyden önce, normalden fazla havlama, sadece sizin için değil komşularınız için de rahatsız edici olabilir.

    köpek havlaması, köpekler niye havlar, köpekler neden havlar, köpek eğitimi,
  • Mart 07, 2019 Köpekler Hakkında

      Köpekler için çok kıymetli 3 ödül vardır. Bunlardan birincisi kuşkusuz onu sevmeniz, ikincisi ise mükemmel bir gıda, üçüncüsü ise onunla kuracağınız kuvvetli bağ. Hiçbir köpek, güzel bir köpek ödülü karşısında kayıtsız kalamaz. Ona istediğiniz her şeyi bu sayede yaptırabilir, özellikle eğitim vermek istediğiniz noktalarda köpek ödülü kullanabilirsiniz veya sadece onu mutlu etmek için bu leziz ürünlerden birisini ona verebilirsiniz.

    köpek ödüllendirmek, köpek ödülü, köpek eğitimi
  • Mart 06, 2019 Kediler Hakkında

      Daha önce hiç miyavlama duymamış bir yavru kedi bile miyavlamayı ilk duyduğunda doğası gereği onun bir kedi sesi olduğunu bilir. Miyavlamayı taklit eder ve aşırı derecede karmaşık olan bu iletişim yöntemlerini oluştururlar. Peki kediler ne söylemek isterler ve niçin miyavlar?

    kedim gece miyavlıyor, kedilerin miyavlama anlamları,
  • Mart 06, 2019 Köpekler Hakkında

      Evlerimizin en sadık dostu olarak yanımızdan hiç ayırmak istemediğimiz her an her saniyemizi onlarla geçirmek istediğimiz evcil hayvanlarımızın bakımı bizler için çok önemli.

    köpek maması, köpek maması çeşitleri, köpek maması seçimi
  •   Köpekler, pek çoğumuzun zannettiği gibi doğadan her ihtiyaçlarını karşılayamazlar. Hatta şehir ortamındaki köpeklerin pek çok ihtiyacını karşılayabilme ihtimali de şartlar itibariyle mümkün olmamaktadır.

    köpek vitamini, köpek kalsiyumu,
  • Mart 05, 2019

    Bilhassa bulaşık makinesinde yıkanabilen kedi kapları öncelikli tercihiniz olmalıdır. Bunun yanı sıra kaymaz tabanlı olmaları da önemli bir niteliktir ki, hareket eden bir kaptan onu tutamayan canlıların yemek yemesi pek mümkün değildir. 

    kedi mama kabı, kedi su kabı
  • Mart 04, 2019

    Kediler etobur canlılardır. Onları doğalarına en yakın beslemek istiyorsanız içeriğinde tahıl içermeyen mamalar almalısınız. Peki tahılsız mama ve tahıllı mamalarla beslemenin avantajı ve dezavantajı nedir?

    tahılsız kedi maması, tahılsız mama, kedi mamaları
  • Mart 03, 2019 Kuşlar Hakkında

      Muhabbet kuşları sahiplerine kolay alışan evcil hayvanların başında gelir. Yine de yeni bir ortam ve yeni bir aile edinen muhabbet kuşları bazen çekingen ve güvensiz olabilir. Onların sevgisini ve ilgisini kazanmak sizin elinizde. İşte 9 adımda muhabbet kuşlarının sahiplerine nasıl alışacağının ipuçları

    muhabbet kuşu, muhabbet kuşu nasıl alıştırılır, muhabbet kuşu yemi, kuş yemi, kuş kafesleri, kuş oyuncakları, kuş aynaları, kuş çanları, kuş ödül mamaları,
  •   Hepimiz sigara içmenin insan sağlığına zararlı olduğunu biliriz. Hatta sigaranın sadece içenlerin değil, onlarla aynı ortamda bulunan pasif içicilerin de sağlığına zararlı olduğunu biliriz. Peki sigaranın evcil hayvanlarınıza da zarar verecebileceğini biliyor muydunuz? 

    yeşilay haftası, sigarının evcil hayvanlara zararı, sigaraya kediye zarar verir mi, sigara kuşa zarar verir mi, sigara köpeğe zarar verir mi, sigaranın zararları, sigara ve evcil hayvanlar, nikotin zehirlenmesi, kedilerde ve köpeklerde nikotin zehirlenmesi,
  • Şubat 28, 2019 Köpekler Hakkında

      Bazı köpekler yapıları gereği doğuştan dışa dönüklerdir. Diğer köpeklerle ve insanlarla vakit geçirmeyi severler ve yeni bir arkadaş edinmeye başladıkları her gün onlar için harika bir gündür. Bazıları ise kurdukları ilişkiler bakımında çok da başarılı sayılmazlar ve arkadaş edinme sorunları vardır.

      Bir köpek sahibi olarak köpeğinizi uygun şekilde sosyalleştirmek önemlidir. Bu onun diğer köpeklerle iyi geçinmesini sağlamak anlamına gelir. Peki köpeğinizin diğer köpeklerle arkadaş olmasına nasıl yardım edersiniz? 

    köpekler nasıl arkadaş edinir, köpekler ve arkadaşlık, köpeklerde sosyallik, köpek dostluğu, sadık köpekler,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR