PetburadaBlog

  • Kedilerin cinsel olgunluk dönemine girdiğini, hareketlerindeki değişikliklerden anlamak mümkündür. Dişi kedi her zamankinden fazla miyavlamaya, mırlamaya başlar. Sahibine daha yakın, daha şefkatli, devamlı sevgi istiyormuş gibi davranır. Sırtını kamburlaştırıp, kuyruğunu havaya kaldırarak, yana doğru çeker. Bu esnada ön ayaklarıyla hamur yoğurma hareketi yapar. İdrar sayısında artış görülebilir. İştahları kesilebilir.

    Kedilerde Kısırlaştırma, kısırlaştırma ameliyatı, kısırlaştırılmış kedi, kısır kedi maması
  • Yavru köpekler büyüme evresinde proteine oldukça ihtiyaç duyarlar. Protein hem sindirmesi kolay bir besindir hem de gelişmesini doğru oranda sağlar. Onlara yeterli proteini verebilmek için kaliteli köpek mamalarından uygun olanını seçmek kasların gelişmesi ve sağlıklı büyüyebilmesi için önemlidir.

    yavru maması, yavru köpek maması, kuru köpek maması
  • Mart 12, 2019 Kuşlar Hakkında

      Kuşlar tabiatın olduğu gibi bahçelerimizin, hatta evlerimizin de canlı birer süsü, neşe, canlılık kaynağıdır. Issız bir ormanda kuş sesleri ortalığa nasıl bir canlılık verirse, sabahları uyanınca bahçemizden, yakındaki bir korudan gelen kuş cıvıltıları da bize neşe aşılar. Evimizde beslediğimiz kuşlar ise bambaşkadır. Ötüşleri, dedikodu yapar gibi sürekli cıvıldamaları, pır pır kafes içerisinde şirinlik yapmaları, bazılarının konuşması, odaya saldığımız zaman yanımıza gelip sevgi göstermelerinin keyfine doyum olmaz.

    kuş bakımı, kuşlar hakkında, kuş malzemeleri, evcil kuşlar, evcil kuş türleri,
  • Mart 12, 2019

    Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, yavru kediler için özel bir kum üretilmiyor. Ancak eğer bir yavru kediniz varsa, onlar büyük kedilere nazaran daha meraklı ve oyuncu olacakları için onlara topaklaşan hatta kokulu ve pudralı kedikumu almamanızı önerebiliriz. Çünkü yavru kediler bu topaklaşan parçalarla oynamak isteyebilir ve hatta bu kumun bir kısmını yutabilir. Bu durum da onların henüz gelişmekte olan mide ve bağırsaklarına zarar verebilir. Bu sebeple yavru kediler için kristal kum veya silika kum almanızı önerebiliriz. 

    kedi kumu,
  • Mart 12, 2019 Köpekler Hakkında

    Kışın bazı türlerin köpek montları kullanmaları da gerekli olabilir. Özellikle orta ve küçük ırk köpeklerin aşırı düşük sıcaklık seviyelerine mukavemetleri düşüktür ve bu dostlarımızın hem köpek yatakları hem de köpek montları kışın sağlık ve konforları için oldukça faydalıdır.

    köpek kıyafetleri, köpek yatakları, soğuk hava,
  • Mart 12, 2019

      İştah tüm canlılarda sağlığın habercisi niteliğindedir. Herhangi bir sebepten dolayı kedinizin yemek yemediğini gözlemliyorsanız, altında bir hastalığın yattığını düşünebilirsiniz.

    kedi ne yer, kediye ne verilmez, kedi ne yememeli, kedi ne yemez, kediye zararlı yiyecekler
  • Mart 12, 2019 Köpek Hastalıkları

      Köpek beslenme hastalıkları birçok köpeğin yaşam kalitesini düşürür, bu yüzden köpeğinizi beslerken dikkat etmeniz gerek hususlar vardır. Beslenme sorunları ve beslenme yanlışlıklarıyla ilgili bu makaleyi sizler için hazırladık.

    köpek, köpek beslenmesi, köpek maması, köpeğim şişman, kilolu köpek, zayıf köpek,
  • Mart 12, 2019 Köpekler Hakkında

    Modern şehirlerde sokak köpeklerinin yaşamakta olduğu yaşantıya doğal ortam demek oldukça zordur. Bu köpeklerin soğuk ve yağışlı günlerde korunaklı bir ortamda olması gerekirken, maalesef şehirlerin fiziksel koşulları nedeniyle çok olumsuz koşullarda yaşarlar. Yani Köpek kıyafeti almamak için sokak köpeklerini referans almak doğru değildir.

    köpek modası, köpek kıyafetleri
  • Mart 11, 2019 Kediler Hakkında

      İnsanların hemen hepsi gün içerisinde az ya da çok müzik dinlemektedir. Peki hiç düşündünüz mü sizin dinlediğiniz bu müzikler kediniz için ne ifade ediyor? Hiç kedinize sevdiğiniz bir müziği dinletmeyi deneyip ilgilenmediğinde başarısız hissettiğiniz oldu mu?

    david teie, kedi, kedi müziği, kedi ve müzik, kediler, kediler müzik dinler mi, kedileri rahatlatan müzikler
  •   Yavru köpeklerin aşılanması, onların çeşitli hastalıklardan korunmasına yardımcı olabilir. Birazdan bahsedeceğimiz hastalıklar kulağa ürkütücü gelse de tüm aşıları yaptırdıktan sonra yavru köpeğiniz için endişelenmenize gerek yok. 

    köpek aşı takvimi, yavru köpek aşı, yavru köpeklerde aşılama,
  • Mart 09, 2019 Yavru Kediler Hakkında

      Yavru kedileri doğru miktarda ve doğru besinleri vererek beslemeniz önemlidir. Bu durum biraz ustalık ve dikkat gerektirebilir. Mama paketlerinde gördüğünüz beslenme talimatları yalnızca kedilerin beslenmesinde başlangıç noktasını oluşturur. Kedilerin fiziksel durumunun sürekli takip edilmesi, beslenme miktarlarının yavru kedilerin büyümelerine göre ayarlanması sağlıkları açısından için son derece önemlidir. Yavru kedinizin sağlığını korumaya yardımcı olmak için basit adımları bu yazımızda sizler için anlattık.

    yavru kedi, kedi sahiplendirme, yavru kedi sahiplenme,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR