PetburadaBlog

  • Şubat 16, 2019 Kediler Hakkında

      Evimize yeni bir aile üyesi eklendi ya da eklenecek. Ancak onunla geçireceğimiz ortalama 10-15 yıl gibi bir sürede neler yapabileceğimiz hakkında herhangi bir tecrübemiz olmadı. Peki o zaman adım adım neler yapabiliriz, hep birlikte inceleyelim.

    eve kedi almak, kedi sahiplenmek, kediyle ilk tanışma, kedi bakımı,
  • Şubat 15, 2019 Köpekler Hakkında

      Yabancı cisim yutma, özellikle genç hayvanlarda sıklıkla karşılaştığımız ve çoğunlukla acil müdahale gerektiren bir durumdur. Kedi ve köpekler; kemik, oyuncak, çorap, toka, lastik top, iğne veya ip gibi linear cisimleri oyun esnasında yutabilmektedir. Hasta sahibinin bu durumu fark edebildiği olgularda teşhis konusunda hızlı olunabilmekte ve ciddi komplikasyonlar meydana gelmeden tedavi sağlanabilmektedir.  

    yabancı cisim, kedi yabancı cisim yutma, köpek yabancı cisim,
  •   Sözlük anlamı dışkı yeme olan kaprofaji, kedilerde nadiren, köpeklerde ise sıklıkla görülen bir davranış bozukluğudur. Kaprofaji kolayca alışkanlık haline gelebilen bir sorundur. Bazı köpekler sadece kendi dışkılarını değil, diğer hayvanların dışkılarını da yeme eğilimindedirler. Bu da özellikle paraziter enfeksiyonlar başta olmak üzere pek çok hastalığın nedeni olabilir. 

    kaprofaji, dışkı yeme, köpek dışkı yeme
  • Şubat 13, 2019 Köpekler Hakkında

      Yeni bir yavru sahibi mi oldunuz? Nasıl davranacağınızı bilmiyor musunuz? Ya onun güvenini kazanmak? Peki eğitimde temel olan şeyin sabır olduğunu biliyor muydunuz? İşte size uzmanından size küçük tavsiyeler.

    ali yeşilırmak, yavru köpek, köpek almak, köpekle yaşama, köpek eğitimi
  • Şubat 13, 2019

      Doğum ya da yavrulama olarak adlandırılan bu süreç 3 aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşama sancıların başladığı zaman.İkinci aşama yavrunun kanaldan çıkışı ve doğumun şekillenmesi. Üçüncü aşama annenin yavruyu temizleme aşamasıdır.

    hamile kedi, kedi doğumu, yavru kedi, yavru kedi maması, kedilerde doğum
  • Şubat 12, 2019 Köpek Hastalıkları

      Pyometra rahmin hormonel ve yapısal olarak durumunun değişip bakteriler sonucu enfekte olmasıyla rahmin içinin irin dolmasıdır. Bu yazıda size köpeklerde rahim iltihabından bahsettik.

     

    pyometra, rahim iltihabı, köpek kısırlaştırma,
  • Şubat 11, 2019

     İdrar yolu hastalıkları son yıllar da çok sık görülmeye başlamıştır.İdrar yolu hastalıklarının en sık görüleni , idrar kesesinde kum ve taş oluşmasıyla karakterizedir. Bu hastalık daha çok kısırlaştırılmış  erkek kedilerde görülmekle birlikte her yaş ve cinste görülebilmektedir. Basitçe tarif etmek gerekirse, mineral yönünden zengin idrarın, idrar kesesinde çökelti yaparak kum yada taşa dönüşmesidir.

    kedilerde idrar sorunu, kedi idrar problemi
  • Şubat 11, 2019

    Binlerce yıldır insanlarla birlikte yaşayan ve çoğu kültürlerde mistik bir anlam yüklenen kedilerin Antik Mısır’da tanrı olduğuna inanılırken, uzak doğuda kedi öldürenler 7 nesil lanetlenmiş, Hindistan’da insanlar öldükten sonra dünyaya kedi olarak geleceğine inanılmıştır.

    kedilerde hamilelik, kedilerde gebelik, hamile kedi
  • Şubat 05, 2019 Kediler Hakkında

      Normal şartlar altında yavru kediler annelerini taklit ederek günlük alışkanlıklarını kazanırlar ve bu tuvalet alışkanlıkları için de geçerlidir. Henüz 3 haftalıkken bu alışkanlıkları kazanmaya başlarlar.

    kedi kumu, kedi kumları, kedilerde tuvalet alışkanlığı, yavru kedilerde tuvalet
  • Şubat 04, 2019 Kedi Hastalıkları

      Kulak uyuzu kedi ve köpeklerde sıkça görülen teşhis ve tedavisi Veteriner Hekimlerce kolaylıkla yapılan bir kulak hastalığıdır. Bu yazıda size kulak uyuzu hastalığından, bulaşmadan, belirtiden, teşhisten, tedaviden ve korunma yollarından bahsettik.

    kedi kulak uyuzu, köpek kulak uyuzu, kulak uyuzu, kedilerde kulak hastalıkları
  • Ocak 28, 2019 Köpek Hastalıkları

      Köpekler ve kediler için dişlerin önemi anlatmakla bitmez. Özellikle köpekler severek yedikleri kemikleri parçalamak için sağlıklı dişlere ihtiyaç duyarlar. Sindirim köpeklerde ağızda başlar ve sağlıklı bir sindirim sistemi için yiyeceklerin parçalanarak mideye gönderilmesi gerekir. Köpeklerde diş çürükleri, diş taşları ve diş eti enfeksiyonları kötü bir sindirim başlangıcı olduğu gibi kötü bir ağız kokusunun sebebi olabilir!

    köpek diş taşı giderici, köpeklerde diş problemi, köpeklerde diş çürükleri, köpeklerde diş taşları, köpeklerde diş eti hastalıkları,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR