PetburadaBlog

  • Ocak 17, 2019 Kedi Hastalıkları

      Hareketsiz yaşam tarzı, yetersiz sıvı ve lif tüketimi, kontrol edilemeyen stres faktörleri sindirim güçlüğüne yol açmaktadır. Hiçbir ilaç ve hiçbir operasyon bu rahatsızlığı tümüyle çözemez. Bitkisel lavmanlar her ne kadar zararsız gibi görülse de sonuç olarak daha çok zarar verir. Kediler ve insanlar aynı problemden yakınırlar.

    .
     

    evcil hayvanlar, kedi, kedi bakımı, kedi hastalıkları, Kedi Hastalıkları Ve Tedavileri, Kedi Sağlığı, Kediler, Kedilerde Konstipasyon, Kedilerde Konstipasyon Hastalığı, Konstipasyon, Konstipasyon Hastalığı, Konstipasyon nedir
  • Ocak 17, 2019

    Kedi ve Kedigillerde aşılama, İlk yapılacak işlem  anti-paraziter uygulama ile parazitlerinden arındırmaktır. 

    kanlı ishal, kedi, kedi aşılama dönemi, kedi aşısı, kedi hastalıkları, Kedi maması, kedi parazit aşısı, kedi rahatsızlıkları
  • Ocak 17, 2019 Kedi Hastalıkları

      Kedinizin tuvaleti evinizin uygun bir yerinde bulunuyor, sık sık kumu değiştiriliyor ve temizleniyor, ama yine de kediniz çişini evin herhangi bir yerine yapıyorsa sorun var demektir. Bu yazıda sizin için kedilerde idrar sorununu anlattık.

    idrar sorunu, kedi, kedi sorunları, Kediler, kedilerde idrar sorunları, kedilerde idrar sorunu
  • Ocak 17, 2019 Kedi Irkları

      British Shorthair karakter açısından; çok uysal bir kedidir. İnsanlarla ve ev hayvanlarıyla iyi geçinir ve ortama uyum sağlayabilir. Zeki bir kedi olan British Shorthair, yaramazlık yapmaz ve tek başına kaldığında da uslu olmaya devam eder. İlk bakışta tembel gibi görünse de aslında hareketli ve oyun oynamayı seven bir kedidir. Fakat diğer kedi cinslerinin aksine, öylesine koşturup etrafı dağıtmaz. Sahibiyle oyun oynar ve ona uyum sağlar.

    British, British kedi maması, British Shorthair, ırka özel kedi maması, Kedi maması, özel kedi mamaları
  •   Bildiğiniz gibi ABD ve Kanada’da köpeklerin kedilerden daha çok sahiplenilmesi, Kuzey Amerika’da köpekleri en popüler pet hayvanı yapmıştır. Ve bir çok kedi sahibi hala kedilerinin sıkıntılarını köpeklerinin ki kadar önemsemiyor. Son yıllarda kedi sağlığıyla  ilgili bir çok güzel şey gerçekleştiriliyor; araştırmalar, el kitapları, devam eden eğitimler, kedi hastalıkları sertifika programları, kedi sağlık girişimleri, yeni  ilaçlar, yeni ürünler ve düzenlenen kedi sağlığı ve refahı için çeşitli yardım organizasyonları. 

    kedi, kedi hastalıkları, Kedi Hastalıkları Ve Tedavileri, Kedi Sağlığı
  • Ocak 17, 2019 Kedi Hastalıkları

      Fiv, Tedavisi olmayan ciddi bir hastalıktır, fakat immun sistemi alternatif tedavilerle destekleyerek enfekte kedinin normal bir yaşam sürmesini sağlayabilirsiniz.

    Fiv, Fiv Hastalığı, Fiv Hastalığı Ve Tedavisi, kedi, kedi hastalıkları, Kedi Hastalıkları Ve Tedavisi, Kedi Sağlığı, Kedilerde Fiv Hastalığı
  • Ocak 17, 2019 Kedi Hastalıkları

      Kedilerin karın zarının enfeksiyöz yangısı diye Türkçeleştirebileceğimiz Feline Infectious Peritonitis (FIP) Corona virüslerin neden olduğu kompleks seyirli enfeksiyöz bir hastalıktır.

    dışkıda kan, Feline Enfeksiyöz Peritonitis, FIP, FIP Hastalığı, hatalık, ishal, kedi, kedi hastalığı, kedi rahatsızlığı, Solunum güçlüğü, villuslar
  • Ocak 17, 2019 Kedi Hastalıkları

      “Hepatik Lipidozis” hastalığının kesin sebebi bugüne kadar tam açıklanamasa da aşırı şişman kedilerde hastalığa yatkınlık çok fazladır. Ayrıca kedilerde yoğun stres ve çevresel değişimler ikinci önemli faktördür. Gıda değişimi, açlık, kalitesiz gıdalarla beslenme hastalığı tetikleyen nedenler arasında sayılabilir.

    diyet kedi mamaları, Hepatik Lipidozis, Karaciğer Yağlanması, kedi hastalıkları, Kedilerde Karaciğer Yağlanması, kısırlaştırılmış kedi, Obezite, özel kedi mamaları, şişman kediler
  • Ocak 17, 2019 Kediler Hakkında

      Kedimizin iyi bir hayat sürmesinde en belirleyici faktör biz kedicileriz. Bizim ona sunduğumuz olanaklar çerçevesinde kedimiz sağlıklı, kaliteli ve uzun yaşam sürebilir.

    Cat, kedi, kedi bakımı, Kedi Sağlığı, Kedilerde Sağlıklı Yaşam
  • Ocak 17, 2019 Kediler Hakkında

      Kedilerde davranış problemleri nelerdir? Bu problemlerle nasıl başa çıkabilirsiniz? Aklınızdaki soruları bu yazıda cevap verdik. İşte kedilerde davranış problemleri

    Cat, kedi, Kedi Davranışları, Kedilerde Davranış Problemleri
  • Ocak 17, 2019 Kediler Hakkında

      Uyku tüm kedilerin en doğal dinlenme biçimidir. Kediler günlük işlevlerini gerçekleştirebilmek için uzunca bir süre uykuya ihtiyaç duyarlar. Kedilerin gün içinde uykuya ayırdıkları zaman, yaş ve aktiviteye bağlı olarak 14 ile 18 saat arasında değişmektedir. İnsanlarla karşılaştırıldığında kediler yaklaşık 2 kat daha fazla uyurlar. 

    kediler neden çok uyur, kediler kaç saat uyur, kedi, Kedilerde Uyku, Kedilerde Uyku Problemi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR