Ali Yeşilırmak'tan Küçük Bir Tavsiye

köpek yavrusu

Ali Yeşilırmak'tan Tavsiye

  Eve yeni gelen köpeğimize öncelikle yavru ise; ev hiyerarşisinde  ondan yüksekte olduğumuz için severken yada onunla iletişime geçerken mümkün olduğunca onun seviyesine inip yavaş hareketlerle sevmeliyiz. Onu ürkütmeyen daha yumuşak hareketlerle kendini daha güvende hissedecektir. Eve yeni geldiği için her şey onun için büyük bir bilinmezdir. Yeni eşyalar, yeni sesler ve yeni yüzlerle karşılaşmak onun için heyecan olduğu kadar korku sebebidir. Onunla doğru iletişim kurabilmek için köpeğinize önce güven vermemiz gerekir.

 

  Empati kurmak yavru köpeği kendinize alıştırmak ve güvenini kazanmak için en doğru yoldur. Her zaman onun dünyasından bakmaya çalışmalıyız, onu daha rahat anlayabilmemiz için büyük bilinmezde evimizin boyutu ne olursa olsun ona ait bir yer onu rahat hissettirir ve tuvalet alışkanlığında öğretimimize yardımcı olur. Hepimiz kendimize ait alanlarda daha rahat ve huzurlu değil miyiz?

 

  Diğer yapmamız gereken bir önemli hususta onun sevdiği bir oyuncağı veya gıdayı (oyuncak daha önemdir ama her köpeğin tepkimesi farklı olabilir) keşfetmemizdir. Kimi yavrular köpek oyuncakları için heyecan duyarken kimileri de lezzete asla hayır dememektedir. Böylelikle hem enerjisini atmasında hemde bir şey öğretirken keşfettiğimiz oyuncağı ya da köpek ödül mamasını kullanabiliriz. Unutmayın köpeğimiz yavru ise doğayı tabiatı maddeleri tanımıyor anlamına gelir ve dili olmadığından koklayarak ve görerek ve tadarak tanımlamaya çalışır. Bu yüzden, bir bebek gibi kontrolü her zaman yüksek tutmamız gerekir. Etrafta ona zarar verebilecek kolay parçalanarak yutabileceği oyuncaklar ya da eşyalara karşı mutlaka tetikte olmamız gerekmektedir. 

   

 

Reklam

 

 

  Evinize bir yavru almadan önce sizler için tehlike arz etmeyen bir çok şey onlar için tehdit olabilir. Özellikle açıkta kalan elektrik kabloları önemlidir. Mutlaka yavrunuz gelmeden önce ortalıktan kaldırılmalıdır. 

 

  Kısacası eve yavru köpek gelmeden önce alınan tedbirler olmalı.

  Onunla ilk karşılaşmada anlayışlı olmalı küçük yaramazlıklara hazırlıklı olmalıyız.

  Onun için en önemli şeyin güven olduğu unutulmamalı öncelikle onun güvenini kazanmalıyız.

  Onu iyi gözlemlemeli keyif aldığı veya onu huzursuz eden şeyleri gözlemlemeliyiz.

 

  İşte bütün bu yazdıklarımız ilk karşılaşma için size küçücük bir kılavuz olacaktır.

  Unutmayın! Hayatı siz olacaksınız. Onunla sadece yavruluk dönemindeki şirin fotoğrafı dışında, hastalandığında, yaşlandığında, evinizi değiştirdiğinizde her türlü ortamda ortalama 15 yıl fizibilitenizi yapınız.

 

Köpek Eğitim Uzmanı

Ali Yeşilırmak 

 

 

  İlginizi çekebilir: Yavru Köpeği Kulübesi ile Tanıştırmak

 

 

Etiketler: ali yeşilırmak, yavru köpek, köpek almak, köpekle yaşama, köpek eğitimi
Şubat 13, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR