Kedi Kumu Kabı Nasıl Olmalı?

kedi kumu hakkında

 Kedi Kumu Kabı Nasıl Olmalı?

 

 Kedi kumu hakkında bu gününe kadar birçok bilgi paylaşımı okuduk ve paylaştık. Kedi tuvalet ihtiyacını karşılamak için gerekli en önemli malzemenin hep kum olduğundan bahsettik. Doğruluğu % 100 olsa da kedi kumu kadar önemli bir faktörde kedi kumu kabının seçimi olduğu unutulmamalıdır. Siz dünyanın en iyi kumunu alıyor olsanız bile, bazen kediler kum kabından dolayı kuma tuvaletlerini yapma

 

 

Bu durumda ilk akla gelen kumu beğenmediği olsa da kum kabı burada en az suçlu olandır. Halbuki kediler farklı düşünen ve karakterlerini sonuna kadar savunan canlılardır. Bizlerin bugün bile anlam veremediği kedi davranışları onlar için vazgeçilmezleridir.

 

 

 

Kedi kumu kabı seçerken ilk önce hijyen kuralları akla gelmelidir. Kum kabı, kolay temizlenebilir bir malzemeden imal edilmeli ve dışkı ile kum parçacıkları kum kabı yüzeyine kolay yapışmamalıdır. Kedinizin içerisinde rahatlıkla kumu eşelemesi, hareket etmesi ve tuvalet ihtiyacını karşılaması düşünülerek ebatları doğru seçilmelidir. Temizliğinde işinizi kolaylaştıracak elekli kedi kumu kabı ya da kedi kumu küreklerinden faydalanabilirsiniz. Kedi kumu kabı şekli, kedinizin tuvaletteki davranışlarına göre belirlenebilir. Bazı kediler gereğinden fazla kumu etrafa saçarlar. Böyle bir davranış içerisinde olan kediler için üste bir çember gibi monte edilen ringleri olan kum kapları kumun etrafa en az dağılmasını sağlar. Kazıma ve kapatma sırasında kedilerin kum kabı duvarına çarptırdığı kumlar ring sayesinde tekrar kabın içerisinde kalır. Kediler tuvaletlerini yaptıktan sonra kumların ayaklarına yapışıp eve dağılması da her zaman biler için sorun olmuştur. Bu durumun önüne geçmek birkaç tedbirle oldukça kolaydır. Kedinin kaptan çıkarken ilk adımını atacağı kedi kumu kabının önüne nemli bir kumaş ya da kedi paspası konulması oldukça önemlidir.

 

 

 

Kapalı kedi tuvalet kabinleri en fazla tercih edilen ürünlerdir. Kapalı tuvaletler, kumun dağılması, etrafa tozun saçılması gibi olumsuzlukları en aza indirdiği gibi kokunun da hapsolmasında oldukça başarılıdır. Kum kabı kapalı olsa da kabin kolay açılarak içerisinin kontrolü her gün yapılmalıdır. Kedinizin tuvaletinde görecekleriniz bazen size sağlığı hakkında bilgi vermektedir. Parazit, ishal, idrarda kan gibi sağlık sorunlar ancak sizlerin tuvaletinde fark edebileceğiniz sağlık sorunlarıdır.

 

 

Kedi kumu kabını seçimini yaparken yukarıdaki ana başlıklar mutlaka değerlendirilmelidir. Fakat en önemli konulardan biri de kum kabını evde nereye koyacağınızdır ?. Bununla alakalı ana başlıkları sıralayacak olursak.

 

Karanlık bir yer olmamalıdır.

Temiz havadar olmasına dikkat edilmeli.

Kedi kum kabı direk güneş ışığı almamalı.

Kedinizin kolay ulaşabileceği bir yere konulmalı.

Gıda ve yiyeceklerden uzak olmalıdır.

 

Kedi kumu kabının önemi yukarıda söylediğimiz gibi en az kedi kumu kadar önemlidir. Sizde Kedinize sağlıklı bir tuvalet sunmak istiyorsanız uyarılara dikkat etmenizi öneririz.

 

Etiketler: kedi kum kabı, kedi tuvaleti
Kasım 04, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR