Evcil Hayvan Sahiplenirken Nelere Dikkat Edilmeli

köpek sahiplenmek

  Günlük hayatımızda sıkça karşılaştığımız sokak hayvanları ve diğer sahiplenilmiş hayvanları gördüğümüz zaman içgüdüsel olarak bir sahiplenme duygusu belirir. Bu durumda verilecek kararlar hem kendiniz hem de sahipleneceğiniz dostunuzun hayatı açısından çok önemlidir. Bu yüzden hayvan sahiplenirken nelere dikkat etmeliyiz konusunda biraz araştırma yapıp bu konu hakkında sizleri bilgilendirmek istedik.

Evcil Hayvanın Büyüklüğü Ne Olmalı

  Sahipleneceğiniz hayvan size uygun olmalıdır. Büyük bir hayvan mı bakabilirsiniz yoksa küçük bir hayvan mı? Evde mi bakacaksınız yoksa bahçede mi öncelikle buna karar vermelisiniz. Örneğin köpeğiniz için bahçede bakmayı düşünüyorsanız yağmurdan, kardan, soğuktan ya da sıcak aylarda güneşten korumak için muhakkak bir köpek kulübesi edinmelisiniz. Evde bakmayı düşünüyorsanız köpek yataklarını tercih edebilirsiniz.

 

Bütçe Planlaması Yapın

  Bütçenizi zorlamayacak bir hayvan seçmeniz onun aç kalmasını ve sağlıklı yaşayabilmesi için önemli bir durumdur. Bazı evcil hayvan türlerinin çok mama yemesi ve sağlık sorunlarının fazla olması daha sık veterinere gitmenizi gerektirebilir. Bu masrafların hepsini düşünerek karar vermeniz her iki taraf için yararlı olur. Pet Shop’lar dan para karşılığında hayvan almak zorunda değilsiniz her ne kadar cins ve tatlı görünseler de dışarıdan alacağınız bir hayvan da iyi bakılırsa o denli güzel olacaktır.

  Çevrenizdeki yardıma muhtaç hayvanları sahiplenebilir ve bir canlının, uygun bir ortamda, hayatına sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağlayabilirsiniz. Veteriner kliniklerinde, barınaklarda ve hatta sokaklarda, bir yuvanın sıcaklığına hasret olan hayvanlar olduğunu unutmayın.

 

  Evcil hayvan beslemek istemenizin sebebi kız arkadaşınız dostunuz komşunuz besliyor olmasıysa eğer bir kez daha düşünmeniz gerekebilir. Çünkü evcil hayvan beslemek bir çeşit hobi değildir. Sahipleneceğiniz dostunuz olacak hayvanın ortalama 12-13 yıllık bir ömrü olacaktır. Bunları düşünerek böyle bir sorumluluğu kabul edebilirsiniz.

  

  İlginizi çekebilir: Pug Köpek Irkı 

 

Etiketler: kedi sahiplenmek, köpek sahiplenmek, evcil hayvan sahiplenmek
Ocak 17, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR