PetburadaBlog

  • Ekim 02, 2018 Kediler Hakkında

      Birlikte yaşadığınız, evinizi paylaştığınız kedinizin yemek, su, tuvalet gibi zorunlu ihtiyaçlarını karşılamanız gerekir. Onun için en iyi ve en doğru olanı yapmak fikri tüm kedi severlerin ortak düşüncesidir. Doğal ortamlarından gelen alışkanlık nedeniyle toprak bir kedi için en ideal tuvalet ortamıdır. Ancak apartman dairelerinde yaşayan pek çok kedi için bu doğal ortamı bulmak neredeyse imkansız olduğundan, uygun malzemeler ile evde ihtiyacını giderebileceği bir mekan oluşturabilirsiniz.

     
     

    Kedi Tuvaleti
  •   Yavru köpekler, bebeklere benzer. Tıpkı onlar gibi canlı ve meraklıdırlar. Üstelik diş de çıkarırlar. Bu nedenle onların evini hazırlarken, tıpkı bir bebek için yapacağınız gibi hazırlık yapmanız gerekir. Yavru köpeklerin küçük olduğunu ve minik patileriyle evi keşfedecekleri için yere sizden daha yakın olacaklarını; dolayısıyla gözünüzden kaçan bir şeyden zarar görebileceklerini unutmayın.

     
     

    köpek yavrusu, yavru köpek, köpek beslemek, yavru köpekler ve ilgi,
  •   Köpeğinizi eve getirdikten mümkün olduğunca kısa bir süre sonra kulübesi ile tanıştırın. Bir ölçü proplan yavru köpek maması koyun. Ardından yavru köpeğe “Kulübe”, “Yatak”, “Ev” ve benzeri deyimlerle komut vererek kulübenin içine nazikçe yönlendirin. Tutarlı olması açısından her zaman aynı komutu vermeyi unutmayın. Yavru köpeğiniz kulübesine girdiği anda kapısını kapatın onu sakin bir şekilde sözlü olarak ödüllendirin.

    köpek kulübesi, köpek evi, köpek barınağı, köpek yatağı,
  • Ekim 02, 2018 Köpek Hastalıkları

      Histopatolojisinde bakteri gözlenmeyen, antibiyotik tedavisine yanıt olarak oluşan bileşenlerin sebep olduğu düşünülen dermatit çeşididir. Kabuklu eritremli kabartılar olarak meydana gelir. Her yaşta köpekte görülebilir. Mukokutanöz piyodermalar köpeklerde nadir rastlanan hastalıklardır. Genel olarak dudaklar ve dudak çevresini etkilese de, lezyonlara göz kapaklarında, vulvada, prepüste ya da anüste de görülebilir. Sebebi tartışmalıdır, bazı araştırmacılar antibakteriyel tedaviye yanıt olarak oluşan bakteriyel bileşenlerden şüpheleniliyor.

     
     

    köpek hastalıkları, köpek deri hastalıkları, köpek derisi, köpek bakteri hastalıkları,
  • Ekim 02, 2018 Kediler Hakkında

      Kediler, ısırdıkları zaman eklemlere ve dokulara kadar ulaşabilen, ideal üreme ortamları yaratan bakterileri bulaştırırlar. Kedi ısırması, insanlarda eller için çok tehlikeli olabiliyor. Amerika’da, üç hastadan en az bir tanesi kedi ısırığı yaralarından dolayı hastaneye yatıyor ve bunların üçte ikisi de operasyon oluyor. 

    kedi ısırığı,kedi ısırığı tedavisi, kedi ısırığına ne iyi gelir,
  • Ekim 02, 2018 Kediler Hakkında

      Uyku tüm kedilerin en doğal dinlenme biçimidir. Kediler günlük işlevlerini gerçekleştirebilmek için uzunca bir süre uykuya ihtiyaç duyarlar. Kedilerin gün içinde uykuya ayırdıkları zaman, yaş ve aktiviteye bağlı olarak 14 ile 18 saat arasında değişmektedir. 

    kedilerde uyku
  • Ekim 02, 2018

      Su tüm canlılarda yaşamın temelini oluşturan bir bileşendir, Memelilerin vücut ağırlığının % 73 ünün su olduğu düşünüldüğünde suyun yaşama eş değer olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu durum sevgili dostlarımız kedilerimiz için de geçerli.

    kedilerde su tüketimi
  • Ekim 02, 2018

      Pireler hala kedilerde kaşıntının en önemli nedenlerinden birisi olmaya devam ediyor. Dünya çapında kedileri en çok enfeste eden pire türünün Ctenocephalides felis (kedi piresi) olduğu biliniyor ve etken, sadece kedileri değil, köpekleri ve diğer memelileri de enfeste ediyor. Kedilerde pire alerjisi, miliyer dermatitisden eozinofilik granüloma kompleksine kadar, farklı yüzlerle karakterize, sık karşılaşılan bir problem haline geliyor.

    pire alerjisi
  • Ekim 02, 2018

      Kedi sahibi olmaya karar verdiğinizde ; öncelikle veteriner hekimlerden, hayvan sahiplerinden,internet sitelerinden bilgi edinmeniz en doğru hayvanı seçmeniz konusunda size yardımcı olacaktır. Unutmamalısınız ki sahiplendiğiniz hayvan problem yaşadığınızda ya da sıkıldığınızda atabileceğiniz bir mal değildir. Sizin yaşam tarzınıza uyum sağlayabilecek, isteklerinizi karşılayabilecek bir ırk seçtiğinizde şüphesiz ki  kısa sürede aileniz yeni bir bireyi olacaktır.

    kuru mama
  • Ekim 02, 2018 Yavru Kediler Hakkında

    Kedi mamaları genel sınıflandırılmasında ilk sırayı yavru kedi mamaları çekmektedir. Bebeklik ve gençlik dönemi kedilerde gelecekte sağlıklı bir yaşamın temellerinin atıldığı dönemdir.Sağlıklı bir gençlik dönemi uzun bir kedi ömrünün habercisi sayılmaktadır.

    yavru kedi maması
  • Ekim 02, 2018

      ​​​Kuru mamala içeriğini kontrol ettiğimizde et ve et unu mısır buğday vs hemen hemen ilk rastladığımız içerikken bazı içeriklerin ne olduğunu ve ne işe yaradığını bilmemekteyiz. İşte bu yazımızda mama içeriğinde bulunan bazı maddeleri ne amaçla kullanıldığı hakkında kısa bir bilgi bulacaksınız.

    kuru mama
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR