PetburadaBlog

  • Mayıs 07, 2008

      Yavru kediler için özel üretilmiş anne sütünün içinde barındırdığı vitamin protein ve mineralleri barındıran ek gıdadır. Anneden erken ayrılan kedi yavrularının beslenmesi herkes için güç ve sıkıntılı bir süreçtir, özellikle annesini kaybetmiş daha gözleri bile açılmamış yavrularla sık karşılaşılmaktadır. Kuru kedi maması ya da konserve kedi maması vermek sakıncalıdır. Bu gıdaları sindirecek ve vücut için yaralı hale getirecek enzimler vücut tarafından üretilmemektedir.

    Yavru kedi süt tozu
  • Kasım 13, 2013 Köpekler Hakkında

       Köpek sahiplenenlerin sorduğu en sık sorulardan bazıları da köpek yıkamanın kolaylıkları, köpek yıkarken nelere dikkat edilmeli, köpekler nasıl yıkanmalı gibi sorulardır. Bazı köpek cinslerinin sık sık yıkanması gerekirken, bazıları ise 6 ayda bir, hatta bahçelerde bakılan bazı köpek cinslerinin yılda bir yıkanması yeterli olur. Köpeğinizin yıkama sıklığı köpeğin ırkı, tüy yapısı ve yaşadığı ortama göre değişir.

    Köpek nasıl yıkanır, köpek yıkama, köpek temizliği, köpek şampuanı
  • Kasım 13, 2015 Kediler Hakkında

      Kedi yıkamanın kedi hayatında belli bir limiti vardır her yıkadığınızda kedinin derisinin altındaki yağ tabakası zayıflar ve incelir bu da kedi sağlığı açısından olumsuz durumlara yol açabilir. Eğer kedinizin sağlığını düşünüyorsanız onu yıkamaktan kaçınmanızı tavsiye ederim.

    Kedi Nasıl Yıkanır,
  • Şubat 25, 2014 Kedi Hastalıkları

      İnsanlarda “Kedi Tırmalama Ateşi” olarak bilinen kedi tırmığı hastalığı, ne yazık ki biricik kedilerden bulaşan ve tüm dünyada yaygın olan bir hastalıktır. Ülkemizde Ankarada’ki kedilerin %8.2 ‘ sinin etkeni taşıdığı ve hastalığın görülme sıklığının %18.8 ; İstanbul yöresinde ise bu oranın %20.1 olduğu bildirilmiştir. Ülkemizin ılıman iklim kuşağında yer alması ve yüksek pire popülasyonuna sahip olması da hastalık riskini ne yazık ki artırmaktadır. Hastalığın nedeni ise Bartonella adında bir mikroorganizmadır. Kedilerin tırnakları ve dişleri kaşınma ve yalanma sırasında etkeni taşıyan pire dışkısıyla kontamine olur ve kediler, tırmalama ya da ısırma yoluyla etkeni insanlara bulaştırırlar. Bulaşma, nadir olarak doğrudan pirenin ısırmasıyla da meydana gelebilir. Kedilerden kedilere bulaşma ise pireler tarafından etkenin taşınmasıyla olur.

    Kedi Tırmığı Hastalığı
  • Şubat 25, 2015

      Özellikle kedi ve köpeklerde ter bezi olmadığından, vücut sıcaklığının dengelenmesinde solunum ve su alımı çok önemlidir. Kediler kendilerini yalayarak temizlerler ve bu temizlik sırasında tükürük bezlerinden oldukça fazla sıvı salgılanır. Bu sıvının büyük bir çoğunluğunu da su oluşturur.

    kedi ve su
  • Ekim 02, 2018 Kediler Hakkında

      Kimisi kedinin kendisinden, kimisi tüylerinden, kimisi de tırmalamalasından huylanır, korkar. Bazı durumlarda kedinin fotoğrafını bile görmek yeterli olur. Kedi görünce verilen tepki bazen istem dışı bir şekilde çığlık atma, masalara çıkma gibi çok şiddetli ve abartılı seviyelere ulaşabiliyor. Kişi bir kediyle karşılaşınca bir tehdit ve tehlike algısı içine girer, nefes alamama, çarpıntı, titreme, soğuk terleme, ateş basması, ve aşırı gerginlik gibi fiziksel tepkiler verir, o ortamı bir an önce terk etmek ister. Bu korkunun tıpta bir adı da var: “AİLUROFOBİ”, yani “kedi fobisi”. Şimdi bu fobinin nedenlerini ve tedavisini inceleyelim.

    Kedi Korkusu
  • Ekim 02, 2018

      ​Kediniz kaşınıyor ise bunun birçok sebebi vardır. Yani bir kaşıntıyı direk bu yüzden oluyor diyemez. Kedinizin bakımına beslenmesine çok dikkat etmelisiniz. Özellikle de yavru kediler yeni doğdukları için mikrop enfeksiyon kapma riski daha büyük. Bu gibi nedenlerden dolayı da kediniz kaşınabilir. Kaşınmanın birçok nedeni vardır. Ve bu kaşıntılar yüzünden kedinizin vücudun da yaralar oluşabilir. En mantıklı çözüm hemen veterinerinize danışmanız çünkü kaşıntının asıl sebebini bulmak için çeşitli testlere ihtiyaç duyulmaktadır.

    kedilerde kaşıntı
  • Ekim 02, 2018 Kediler Hakkında

      İnsanlarda sinirli olduğu gibi hayvanlarda bazen sinirli saldırgan olabiliyor. Kedi de bunlardan bir tanesi. Kedinizin sinirli  veya saldırgan olmasının birçok sebebi vardır. Sinirli oldukları zaman tüy yapısında dağınıklık göze çarpar. Saldırganlık durumunda kedinin sahibini ısırması veya tırmalaması değişik nedenleri olabilir. Kedinizi sakinleştirmenin en iyi yolu aslında onunla konuşmaktır. Fakat sakinleştirmenin farklı çözümleri de vardır. Kedinizi sakinleştirmek için birçok ilaç jel, sprey, pati jeli bulunmaktadır.

    kedi sakinleştirici
  • Ekim 02, 2018 Kediler Hakkında

      Kediniz için hangi kumu kullanıyorsunuz? Peki ya kullandığınız kumun özellikleri, çevreye verdiği zarar. Meraklısına kedi kumu kullanımı ile ilgili tavsiyeler...

    kedi kumları
  • Ekim 02, 2018

      ​Kedi kumu seçimi üzerinde fazla düşünmediğimiz bir konu. Ancak zamanla, kullandıkça üzerine kafa yormaya başlıyoruz. Koku yaymayanı, sızdırmayanı, topaklaşanı, çabuk kirlenmeyeni vb. vb... Kedinizin tuvalet alışkanlıkları ve ev düzeniniz açısından beklentileriniz değişebiliyor. Önemli olan beklentilerinizi karşılayacak doğru kuma ulaşabilmek.

    kedi kumu
  • Ekim 02, 2018

      Kedi kumu olarak sıklıkla kullanılan madenler diatomit, bentonit ve sepiolit’tir. Farklı kimyasal bileşimde ve farklı yapıda olan bu madenler çeşitli işlemler uygulanarak kedi kumu olarak kullanılabilir hale gelmektedir.

    kedi kumu
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR