Kuru Mamaya Nasıl Alıştırırım?

köpek kuru mama
 
 
 
Kuru mama yemeye alıştırmanın yolları

 

 
Minik dostunuzun sağlıklı bir yaşam sürmesi, bununla birlikte fiziksel açıdan güzel bir görünüme sahip olması için vücut kondisyonunun iyi olması gerekir. Bunu sağlamak için dostunuza süper premium(hill s ,royal canin, pro palan, eukanuba) bir mama kullanmalısınız.

 

 

 
Köperimiz ve kedilerimiz için yavruluktan itibaren kuru mama ile beslenmek bu açıdan çok önemlidir. İyi bir gelişim süreci geçirmek ileride hastalıklara karşı onları daha dirençli kılar . Özellikle 6 aylık olana kadar hızlı bir gelişim geçirirler ve bu dönemde gıdayla birlikte ekstra vitamin ve mineral de alması gerekir . Bunun için en ideal beslenme profesyonel olarak içeriği düzenlenmiş kuru mamalar ile mümkündür.

 

 

köpek kuru mamaya nasıl alıştırılır 

Alışveriş önerisi: Köpek mamaları

 

 
Kuru mama yanında vereceğimiz ev yemekleri vs beslenme düzenimizi bozacaktır. Bunula birlikte minik dostumuzun kuru mamaya olan ilgisini azaltıcaktır.Çünkü kuru mamalar ona ev yemekleri kadar lezzetli gelmeyecektir. ?Kedim , köpeğim kuru mama yemiyor?, ?kuru mamaya nasıl alıştırabiriz?? sorusu bizim en sık karşılaştığımız durumlardan biridir. Kuru mama yemek bir alışkanlıktır. Hayvanlarımız yemek konusundaki alışkanlıklarından kolay vazgeçmeyeceklerdir. Özellikle beş altı yaşından sonra alışkanlıkları konusunda daha da tutucu olurlar. Hayvanlarımızı kuru mama yemeye alıştırmak için vicdanımızı biraz arka planda bırakmalıyız. Öncelikle kuru mamanızın, veteriner hekiminizin size önerdiği günlük miktarını öğünlere bölün. Mama kabı yarım saat önünde kalsın daha sonra kaldırın. Kapta kalan miktarı bir sonraki öğüne ilave edin. Kuru maması dışında herhangi bir yiyecek kesinlikle vermeyin. En az 2-3 gün bu uygulamayı devam ettirin. Günlük miktarının tamamını tüketmesede yemeye başlaması bizim için yeterlidir. Zamanla kuru mama yemeye alışacaktır.
 
Eğer kuru mama yemeye başlatamazsak alternatif olarak;kuru mamasını yine öğünlere bölüp, mamasına biraz tat ve koku kazandırmak amacıyla haşlanmış et suyu ya da konserve mamalar asgari miktarda katılabilir. Bu miktar daha da azaltılarak 3 ila 4. günden sonra sade kuru mama verilir. Bri hafta içinde dostumuz kuru mama yemeye alışacatır.

 

 

Etiketler: kuru mama
Ekim 01, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR