Neden Wildfield?

köpek maması

Tahılsız Köpek Maması 

  Wildfield Tahılsız Köpek maması formülleri ‘’TAHILSIZ ‘’ bunu anlamak için öncelikle köpeklerin genetik ve biyolojik yapılarının insanlardan farklı olduklarını anlamak gerekir. Evimizde birlikte yaşadığımız tüylü dostlarımız ne kadar evimizin bir bireyi olsalar da insanların yediği gıdaları severek yiyor gibi gözükseler de doğru olan onların biyolojik yapılarının farkında olmak ve ileride bizleri üzecek rahatsızlıklara temel sağlamamakta yatmaktadır. 

 

  Evcil köpekler doğrudan etobur olan gri kurtlardan evrimleşmiştir. DNA çalışmaları evcil köpeklerin doğrudan etobur olan gri kurtlardan evrimleştiğini göstermektedir. Köpeklerin genetik soyağacını karşılaştırdığımızda köpekler etobur özelliklerini dişleri, sindirim sistemleri ve davranışları ile kanıtlamaktadır. Köpekler çiğnemezler ama kopartabilirler omnivorlar düz ön ve arka azı dişlerine sahipken, köpeklerin sivri ve keskin azı dişleri vardır. Köpekler yan çiğneyemezler eti kopartmak ve küçük parçalara bölmek için yukarı ve aşağı olarak çiğneyebilirler. Etoburlar, omnivor ve ot oburların aksine mideye girmeden karbonhidratlarda bulunan nişastanın kırılarak basit şekerlere parçalanmasına yardımcı olan amilazı tükürüklerinde üretemezler. İşte bu yüzden bir köpeğin karbonhidratları sindirebilmesi kesinlikle çok zordur . Bunun yanında köpeklerin hayvansal protein sindirimi hızlı sağlayan yüksek mide asidine sahiptir.  Ve büyük miktarları yiyebilen çok büyük bir mideye sahiptir. Gıda alışkanlıkları ve tutumları üzerine yapılan araştırmalarda köpeklerin ataları kurtlar gibi ana beslenmelerini etle sağladıkları görülmektedir.

 

 

Tahılsız Köpek Maması Ne Demektir? Kaliteli Bir Tahılsız Mama Nasıl Olmalıdır? 

  Tahılsız köpek maması pirinç, mısır, buğday, hububat  içermeyen anlamına gelir. Tahıl canlıların tamamında  ani şeker yükselmesine  sebep olur . Buda bilinçsiz fazla miktar yeme, obezite ve diyabetin temel sebebidir. Kaliteli bir tahılsız ise ‘’kaliteli et oranı’’ fazla olandır. Burada bahse konu  et unu , tavuk unu , kemi unu yani İngilizcede ‘’Meal ‘’ olarak belirtilenler değildir.  Et oranını etiketinde yer alan ’’ % protein’’ oranı ile de anlamak zordur.  Çünkü protein % oranın bitkisel protein dediğimiz hububat ile yükselmesi de mümkündür. Buda hepimizin bildiği sarı, kırmızı, yeşil mercimek gibi protein içeren hububatlar ile de mümkündür. Bunun yanında sakatat dediğimiz hayvanların iç organları işkembe ve ciğer vs. ile etten daha ucuz içerikler ile bu oranı yükseltmek mümkündür. Wildfield’de ise özellikle vurguladığımız ‘’taze et ‘’ yanılgısı var ki… bu bir ürünü satın alanların en etkilediği iddiadır. Biz tabii ki kendimiz gibi ‘’Taze’’ olarak belirtilen her gıdayı almak isteriz.  Ama yazık ki bu iddianın bir de gerçek yüzü vardır. Hepimiz bildiği gerçek kasaptan aldığımız 1 kilo et ..ağırlık olarak tartıda 1 kg ‘dur. Lakin eti pişirdiğimizde gözle görünen net bir kayıp oluşur. Taze tavuk etinin  %70/75 sudur. Peki ya protein oranı kaybolur mu tabii ki de piştikten sonra protein oranı da düşer. Tüm etler aynıdır ve sonuçlara göre de hiçbir ‘’taze et’’ ‘’kurutulmuştan’’ daha iyi olamaz. Ve bu aynı ağırlıktaki taze ete oranla; 5 katı daha yüksek protein konsantrasyonu sağlar.

 
 

 Taze Et ile Kurutulmuş Etin Farkı Nedir? 

  Piyasada yer alan bazı köpek mamaları etiketlerinde ‘’SADECE TAZE ETTEN ‘’ üretilmiştir. Hatta bu %30 üzeri bir oranla, bir kutlama coşkusu ile belirtilir. Müşteri bu iddiadan etkilenir ama gerçekte bu müşteriyi almaya teşvik eden bir reklam stratejisidir. Aslında müşterinin kaliteli et içerikli ve ana içeriğinin et olduğuna inanmasını sağlamak içindir. Çünkü etiketinde en başta yer alır ve  ambalajın üzerinde  vurgulanan ana içerik gibi gösterilir.  Üreticilere içerik listesinde olan içerikleri ağırlık bakımından; ağırdan hafife listelenmesi kanuni dayatılır; bu sayede taze et, kuru etin ağırlığına daha ağır olduğu için listede ilk içerik olma hakkını kazanır. Çünkü henüz kurutulmamıştır. Aslında üretim işlemi sırasında, taze et su kaybını uğrarken kendi ağırlığından da %70-75 arası kaybeder. Kurutulmuş etin oluşumu : pişirme işlemi sonrası; taze etin termal ve mekanik işlemler ile suyu ve yağı ayrılır . Yüksek yoğunlaştırılmış kuru et oluşumu sağlanır. Termal işlem öncesi tavuk eti %70/75 su ve %18 protein iken  işlem sonrası tavuk eti sadece %10 su ve %65 protein konsantresi içerir. Wildfield taze eti pişirme işlemine tabi tutarak içerisinde ortalamada %60 var olan suyunu alarak ,  bakteri ,virüs ve parazitlerden arınmış çok daha güvenli sadece kurutulmuş et içerir. Ve bu aynı ağırlıktaki taze ete oranla ; 5 katı daha yüksek protein konsantrasyonu olan bir ürün olarak sonuçlanır.

 

Neden WILDFIELD Mama?

  • Wildfield sadece; 5 katı daha yüksek protein konsantrasyona sahip kurutulmuş et ile formüllenmiş tek tahılsız formüldür.
  • Wildfield Türkiye’de satılan tüm tahılsız mamalardan daha yüksek et oranına sahiptir. Bu yüzden çok lezzetlidir.
  • Gerçek et oranını beyan eden tek markadır.
  • %100 güvenli et içeren tek mamadır.
  • Sadece hayvansal protein içerir. Bitkisel protein içermez.
  • Tahılsız mamaları ortak sorunu olan ishal vakaları Wildfield’e görülmez. Wildfield ‘in 4.sıradaki içeriği lif oranı yüksek kalp damar sağlığı için en önemli meyvelerden Muz içerir.
  • Wildfield diğer mamalara oranla en az tüketilen mamadır. Zamanla etiketin üzerinde yer alan gramajın bile altında tüketilmeye başlar.
  • Kansere karşı savaş veren meyve ve sebzeler ‘’Nar, domates, elma, böğürtlen, ahududu, yeşil çay, ıspanak keten tohumu içerir.
  • Şifalı bitkileri içerir rezene, papatya, yeşilçay, kuşburnu, adacayı, nane
  • Renklendirici ve koruyucu içermez. Wildfield sadece doğal antioksidanlar ve tokoferoller ile korunmaktadır.
  • Şelatlı mineraller içerir. Etiketinde  beyan edilen mineralleri gerçek olarak temin edilmesi sağlanmaktadır. Şelatlı mineraller insan beslenmesinde de önerilmektedir.
 

 

Etiketler: Wildfield mama
Ekim 01, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR