PetburadaBlog

  • Temmuz 19, 2019 Kedi Irkları

    Kediler hakkında bir çok bilgiye sahip olduğumuz blogumuzda kedi cinslerini bir sayfada genel özellikleri ile toplayalım istedik. Sizde kedinizin ana özelliklerini merak ediyorsanız ya da sahipleneceğiniz kedi cinsinin ana karakteristik özelliklerinin size uygunluğunu merak ediyorsanız bu yazımızı mutlaka okumalısınız.

    kedi cinsleri, kedi türleri, kedi ırkları
  •   Tüysüz kediler, farklı zamanlarda dünyanın çeşitli bölgelerinde ortaya çıkmıştırlar. Bu ırklar arasında muhtemelen en önemli olan, kökenleri Kolomb öncesine dayanan Mexican Hairless olarak bilinen kedilerdir. Bunun yanı sıra farklı bölgelerde özellikle Don Sphynx (Donskoy ve Peterbald kedilerinin üretildiği Rusya’da farklı örnekler geliştirilmiştir.

    tüysüz kedi
  • Temmuz 17, 2019 Kediler Hakkında

      Kedi ile yaşamak, kedi sahibi için dünyanın en güzel şansı. Kediler evimize bazen merhamet duygumuzdan, bazen kedi ile yaşamanın verdiği mutluluktan, bazen de çocuklarımızı kırmama mecburiyetinden girmektedir. Sahiplendikten sonra bu kimileri için eziyet kimileri için de tarifi mümkün olmayan bir mutluluk halini almaktadır. Siz de düşünmeden alacağınız bir kedi ile yaşamanın ne gibi sorumluluklar getireceğini bilmiyorsanız defalarca düşünüp sonra karar verin.

    kedi sahiplenme, kedi bakımı kuralları,
  • Temmuz 16, 2019

      Evinizde bir kedi besliyorsanız ve yeni bir kedi daha getirmek istiyorsanız, bu durumun sanıldığı kadar kolay bir iş olmadığını belirtmek isteriz. Fakat büyük endişelere de kapılmanıza gerek yok. Bu yazımızda size olası senaryolardan bahsederek, almanız gereken önlemler, öğrenmeniz gereken konulardan bahsedeceğiz.

    iki kedi bir arada beslemek
  • Temmuz 14, 2019 Kedi Irkları

      İran kedisi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en fazla beslenen kedi ırkları arasında yerini alır. Chinchilla kedisi de aslında İran kedisinin bir türüdür. Chinchilla kedisinin ismi, yine aynı isimli bir kemirgenden geliyor. Bu ismin verilmesinin nedeni ise tüylerinin rengi ve yumuşaklığının bu kemirgen hayvana benzemesidir. Chinchilla bazı kedi ırk kuruluşları tarafından ayrı bir cins olarak kabul edilirken bazıları tarafındansa ayrı bir cin olarak kabul edilmez. İnsan odaklı bir ırk olarak tanımlanan bu güzel kediler kelimenin tam manasıyla harika birer dostlardır.

    chinchilla kedi
  • Temmuz 13, 2019 Köpekler Hakkında

      Köpeklerin sahiplenme ve koruma güdülerinden faydalanmak hemen hemen hepimizin hoşuna gider. Özellikle bahçe koruma köpeklerinin hırsızlara karşı olan tehditi tartışılmazdır. Son zamanlarda artan hırsızlık vakalarında insanlar onlarca para harcayarak güvenlik tedbirleri almaktadır. Oysa çoğu zaman doğru seçilmiş bir can yoldaşı tek başına güvenliği sağlayabilmektedir.

    bekçi köpeği, koruma köpekleri, en iyi bekçi köpekleri
  •   Yavru köpeklere tuvalet eğitimi vermek sanılanın aksine oldukça kolaydır. Hatta biz insanoğlundan bile daha çabuk ve daha iyi öğrendiklerini bile söyleyebiliriz. İyi bir tuvalet eğitimi almış köpekler hasta olmadıkları sürece yapmamaları gereken yerlere tuvalet yapmazlar. Yavru köpeklere tuvalet eğitimi vermek zaman, sabır ve bolca sevgi gerektirir. Bu eğitim süresi birkaç haftanızı, en fazla birkaç ayınızı alır.

    köpek tuvalet pedi
  • Temmuz 10, 2019 Köpekler Hakkında

      Köpekler evde evcille yaşamak isteyen ailelerin ilk tercihi olduğu gibi, bir çok görevde insanlara yardımcı olmaktadır. Uzun zamandır hayatımızda yer alan köpekler bir çok hikayenin haklı kahramanı olmuştur. Binlerce yıl öncesine dayanan köpeğin evcilleşmesi ile insanoğlunun milyonlarca kez hayatını kolaylaştırmış hatta hayatta kalmasına bile vesile olmuştur. Köpekler genelde evin neşe kaynağı olduğu gibi hatta en yakın arkadaşımızdır.

    neden köpek, köpekler, köpeklerin özellikleri
  • Temmuz 10, 2019 Köpekler Hakkında

    Sanılanın aksine bütün köpek türleri yüzemez. Yine de bazı köpek türleri doğuştan oldukça iyi yüzücülerdir. Bazıları da zamanla yüzmeyi öğrenir, bazıları ne yaparsanız yapın yüzmeyi öğrenemez. Bu yüzden asla nasıl yüzmesi gerektiğini bilmeyen bir köpeği havuza atlaması için yüreklendirmeyin. Dolayısıyla köpeğinizin suda denetimsiz yüzmesine de izin vermeyin.

    köpek can yeleği
  • Temmuz 09, 2019 Kediler Hakkında

      Kediler özgürlüklerine düşkünlükleriyle bilinirler. Evde yaşamaya uygun olan kediler, her ne kadar hallerinden memnun olsalar da zaman zaman dışarı çıkmak isteyebilirler. Kediler köpeklere göre daha bağımsız bir şekilde gezip dolaşmayı severler. Kendi kendilerine çevreyi izlemek, olan bitene hakim olmak isterler. Kedilerin bağımsız olarak dışarıda gezmeleri, bu yönüyle köpeklerden ayrılır. Kedilerin bu içgüdüsel ihtiyaçlarını önemsemek ve onların ihtiyaçlarına göre bir yaşam alanı sağlamak gerekir. Bu hem sizin hem de kedinizin mutluluğu için önemlidir. Bu konuda işinize yarayacak oldukça yararlı bir ürün vardır ki o da kedi kapısı. Bu ürün sayesinde kediniz dışarı çıkmak istediğinde ne sizden bir yardım istemek zorunda kalacak ne de sizin kalkıp kapıyı açmanıza gerek kalacak.

    kedi kapısı
  • Temmuz 09, 2019 Kedi Hastalıkları

      Kediler hastalandıklarında iştah konusunda oldukça nemrut olurlar. Her önüne konulanı yemezler, burun kıvırırlar. Bazı kedi sahipleri beslenme hastalıklarına bağlı problem yaşarlar. O dönemde hastalıklarına göre mama seçimi yapılmalıdır ki; bu konuda veteriner hekiminizin tavsiyesine mutlaka uyulmalıdır. Genel durum bozukluklarında kedinin doğru beslenmesi oldukça önemlidir. Hasta olan bir kedi ne yemelidir ya da kronik hastalığı olan bir kediye ne verilmemelidir.

    hasta kedi, diyet mama, veteriner diyet
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR