PetburadaBlog

  • Ekim 07, 2019 Kediler Hakkında

      Kediler hayatta kalmak için ihtiyaçları olan her şeye sahip, donanımlı hayvanlardır. Birçok hayvan ve kedi türü neslini günümüze kadar sürdürmeyi başaramazken, evcil kediler binlerce yıldır varlıklarını büyük bir başarı ile sürdürmeyi başarmışlardır. Bu başarının arkasında fiziksel yapılarının olduğu kadar iletişim kurma ve uyum konusundaki becerilerinin de rolü oldukça büyüktür.

    kediler depremi hisseder mi, kedi deprem, kediler hakkında,
  •   Canlılar dünyası yalnızca biz insanlardan ibaret değildir. Bitkiler ve hayvanlar da bizlerle beraber bu dünyayı paylaşan canlılar arasında yerini alır. Yeryüzündeki canlıları korumak, sahip çıkmak, onların beslenme ve barınmalarını garanti altına almak yaşadığı alandaki dengeyi bozan insanların görevidir. Hayvanları Koruma Günü de bu bilincin oluşması ve hatırlatılması düşüncesiyle ortaya çıkmıştır. Hayvanları korumak ve onların belirli ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla da Hayvan Koruma Birliği kurulmuştur. Yine aynı hedef doğrultusunda Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu Hollanda’da açılmıştır. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü de böyle ortaya çıkmıştır.

    hayvanları koruma günü,
  • Ekim 03, 2019 Köpek Irkları

      Chihuahua mini ırk köpek cinslerinden bir tanesidir. Ülkemizde de her geçen gün chihuahua besleyenlerin sayısı gittikçe artmaktadır. Bu mini ırk köpeğin yazılışını daha önce görmemiş olmanız aslında okunuşunu bilmediğinizden kaynaklanıyor olabilir. Türkçe okunuşu şivava olan bu köpeklerden hem fiziksel hem de ruhsal anlamda öğreneceğiniz çok şey var. Gelin bunlara bir göz atalım.

    şivava köpek, şivava, chihuahua,
  •   Evcil hayvanlar arasında en çok beslenen türlerden biri de şüphesiz ki kedilerdir. Kediler farklı karakteristik özelliklere sahip olmalarıyla bilinen evcil hayvanlardır. Her kedinin kedine has huyu, alışkanlığı, sevdiği ve sevmediği şeyler vardır. Kediler karakteristik özelliklerine göre çeşitli sınıflara da ayrılabilirler. Örneğin kimi kediler alfa kediler olarak bilinir ve zeki, enerjiktirler.

    kedi tasması, kedi göğüs tasması,
  •   Evcil hayvanlar soğuk havalardan insanlara göre daha fazla etkilenir. Onlara kış ayları için sıcak bir ortam yaratmak da bu etkileri azaltmaya yardımcı olur. Sıcak tutacak kedi veya köpek malzemeleri edinmek, mamalarını eksik etmemek, tüy bakımlarını her zamankinden daha özenli yapmanız gerekmektedir.

    kışın köpek bakımı, kışın kedi bakımı, kışın kuş bakımı,
  • Eylül 18, 2019 Kedi Hastalıkları

      Kedi hastalıkları bazen tehlikeli olabilir. Bu sebeple kedilerin sağlıklı olduğundan da emin olmak, düzenli olarak veteriner hekime muayeneye götürmek gerekir. Sevimli evcil hayvanınıza ne kadar iyi bakarsanız bakın bazen onlar da hasta olabilir. 

    kedi hastalıkları, kedilerde diyabet, kedilerde ishal,
  • Eylül 16, 2019 Kuş Irkları/Türleri

      Ülkemizde papağan besleyenlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu papağan türlerinden en çok beslenenlerden biri de Jako papağanıdır. Jako papağanları hem akıllı hem de evde beslemesi oldukça keyifli olan hayvanlardır. Biz de bu yazımızda evcil bir kuş olan bu akıllı kuşların bakımı, eğitimi ile ilgili bilgileri bu yazımızda sizlerle paylaşmak istedik.

    jako papağan
  • Eylül 14, 2019 Kediler Hakkında

      Kediler, kedi nanesini çok severler ve bu ürün tamamen güvenilirdir. Kedi nanesi kedinize zarar verebilecek hiçbir şey içermez. Fakat gerektiğinden fazla kedi nanesi yerlerse midelerinde hafif bir rahatsızlığa sebep verebilir. Ancak kediler genelde sadece ihtiyaçları kadar yiyeceği için bu durumun meydana gelmesi çok olası değildir.

    catnip, kedi otu, kedi nanesi,
  •   Kediler ülkemizde en çok beslenen evcil hayvanlar arasında yerini alır. Bu besleme ve bakım sırasında da kedilerin de insanlar gibi bir takım ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçları gidermek de kedi sahiplerinin sorumluluğundadır. Evcil kediler yine de ihtiyaçları karşılanmadığında tıpkı doğadaki kediler gibi kendi başının çaresine bakmaktadırlar. Kedilerde kusma da bu başlarının çaresine bakma durumlarından biridir.

    kedilerde kusma, kedi neden kusar, kediler neden kusar
  • Eylül 11, 2019 Yavru Köpekler Hakkında

      Yeni bir köpek sahiplenmek büyük bir sorumluluk ister. Bu sorumlukların başında da ona verilecek olan eğitim şüphesiz ki en zorlayıcı olanıdır. Siz de yavru bir köpek sahiplendiyseniz ve bu konuda ne yapacağınızı bilmiyorsanız bu yazımız tam da size göre! İlk olarak köpeğiniz daha yavruyken onun da bir canlı olduğunu unutmamanız gerek. Fakat köpeğinizin de evinizde var olan kurallara uymasını gerektiğini, ona bu kuralların neler olduğunu anlatmanız gereklidir.

    yavru köpek eğitimi,
  •   Bir kediyle aynı evi paylaşmak şüphesiz muhteşem bir duygudur. Fakat bir kediye sahip olmak sizden çok bir kedinin kararıdır. Eve veya işe giderken yardıma ihtiyaç duyan kediyle karşılaşırsınız ya da sürekli olarak çıkıp sırnaşan bir kedi aklınızı çelebilir, sosyal medyada dolaşırken önünüze çıkan bir sahiplendirme ilanının altında yazışırken bulursunuz kendinizi. Bir anda kedi sahiplenmeye karar verirsiniz.

    kedi ihtiyaçları, kedi alışverişi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR