Köpekler Rüya Görür Mü?

köpekler rüya görür mü

Köpekler Rüya Görür Mü?

  Bazı köpekler uyku esnasında havlayabilirler. Bu davranışları uyku esnasında rüya görmelerinden kaynaklanıyordur. Köpekler kimi zaman tatlı rüyalar görürken kimi zaman da bu rüyaları kabusa dönüşür. Tam da kabus gördüklerini düşündüğünüz zamanlarda evcil hayvanınız rüya görürken onu uykusundan uyandırmalı mıyım diye merak etmiş olabilirsiniz. Ayrıca köpeğinizin rüyalarda ne gördüklerini de merak etmiş olabilirsiniz.

Köpekler Rüyasında Ne Görür?

  Bilim dünyası köpeklerin rüyalarında günlük hayatla ilgili şeyler gördüğünü düşünmektedir. Bu konuda birçok tartışma olmasına rağmen oldukça kabul gören bir konudur günlük hayattan bir şeyler hayal etmeleri. Köpeğiniz rüyasında bazı zamanlar en sevdiği köpek mamasını yediğini, bazı zamanlar ise en sevdiği köpek oyuncağıyla oyun oynadığını görüyor olabilir. Kabus gördükleri zamanlara kanıt olarak bazı insanlar köpeklerin havlamalarını örnek göstermektedir.

Köpekler Uyurken Neden Hareket Ederler?

  Uyku iki farklı türe ayrılır. Biri yavaş dalga uykusudur diğeri ise REM adı verilen derin uykudur. REM, gerçekmiş gibi görülen rüyaların olduğu en derin uykudur. İnsanlarda olduğu gibi, köpekler de aynı frekansta ve safhada rüya görmezler. Köpeklerin derin uykuya dalmaları için küçük ırklarda 10 dakika, orta ırklarda 20 ve büyük ırk köpeklerde 30 dakikaya ihtiyaç vardır.

  Bir köpeğin rüya görürken yaptığı hareketler ön pati ve arka patilerini oynatması, havlama, mide spazmı geçirme, göz kapaklarını hareket ettirme gibi davranışlar olabilir.

 

köpeklerin hamilelik süreleri

 

Rüyalara Göre Köpekler Uyandırılmalı Mıdır?

  Köpeklerin derin uykuya dalmaların için yeteri kadar vakit geçmeleri lazımdır. Aksi halde soluksuz bir uyku çekemezler. Yani köpekler her uyuduğunda rüya görecek kadar derin uykuda olmazlar. Düşük sesleri duyabilen kulakları ve güçlü koku alma duyularıyla köpekler sık sık uyanırlar. Köpeklerin bu davranışları atalarından yani kurtlardan kalan bir mirastır. Kurtlar hayatta kalmanın çok zor olduğunun farkında olup bir gözü açık uyumaktadırlar.

Köpekler Her Uyuduğunda Rüya Görür Mü?

  Kurtlarda olan uyanık kalma içgüdüsü köpeklerde de vardır ve sonsuza dek var olmaya devam edecektir. Bu yüzden köpeklerin genelde 5 ile 20 dakika uyuduğu sonra tekrar uyuyana kadar bir 5 dakika daha geçtiği görülmektedir. Köpeklerin sizinle yaşarken günlük hayatta endişe etmelerini gerektirecek herhangi bir sebep olmamasına rağmen, doğal olarak gardiyanlık ve korunma içgüdüsü onların uyanık kalmasına neden olur.

  Köpekler rüya görürler. Hatta kimi zaman bu rüyalar birer kabustur. Fakat köpeğinizi rüya görürken uyandırmamanız gereklidir. Çünkü köpeklerde rüya görmek istirahat etmenin bir parçasıdır. Nasıl ki biz insanlar rüya görürken aynı zamanda dinleniyoruz, köpeğiniz için de aynısı geçerlidir. Bırakın kendi uyku programına bağlı kalsın.

 

İlginizi Çekebilecek Yazı Başlıkları

Köpekleri Mutlu Etmenin Yolları

Köpekler için çok kıymetli 3 ödül vardır. Bunlardan birincisi kuşkusuz onu sevmeniz, ikincisi ise mükemmel bir gıda, üçüncüsü ise onunla kuracağınız kuvvetli bağ. Hiçbir köpek, güzel bir köpek ödülü karşısında kayıtsız kalamaz. Ona istediğiniz her şeyi bu sayede yaptırabilir, özellikle eğitim vermek istediğiniz noktalarda köpek ödülü kullanabilirsiniz veya sadece onu mutlu etmek için bu leziz ürünlerden birisini ona verebilirsiniz.

Yazının Devamı >>

Köpekler Neden Isırır ve Bunu Nasıl Engelleriz?

Köpekler toplumsal yaşantıya ayak uydurabilmiş canlılardır. İlk evcilleştirilmesinden bu yana insanoğluna faydaları saymakla bitmez. Koruma, kollama, oyun ve en önemlisi de bizlere can yoldaşı olabilmeleridir. Evcilleştirilmeleri ile birlikte bazı doğal  karakterleri günümüze aktarılmıştır. Öncelikle köpeklerin neden ısırdıklarını irdeleyelim.

Yazının Devamı >>

Köpeklerin Hayatımıza Girmesinin Nedenleri

Köpekler evde evcille yaşamak isteyen ailelerin ilk tercihi olduğu gibi, bir çok görevde insanlara yardımcı olmaktadır. Uzun zamandır hayatımızda yer alan köpekler bir çok hikayenin haklı kahramanı olmuştur. Binlerce yıl öncesine dayanan köpeğin evcilleşmesi ile insanoğlunun milyonlarca kez hayatını kolaylaştırmış hatta hayatta kalmasına bile vesile olmuştur. Köpekler genelde evin neşe kaynağı olduğu gibi hatta en yakın arkadaşımızdır.

Yazının Devamı >>

Köpekler Neden Kuyruk Sallar?

Köpekler biz insanların dilinden konuşabilseydi neler söylerdi kim bilir? Köpeklerin en azından şimdilik bizimle konuşamayacağı konuşamayacağı bir gerçek olsa da, köpeklerle farklı yollardan iletişim kurmak mümkündür. Köpeklerin beden hareketleriyle bir şeyler anlatmak istemesi bunun en güzel örneğidir. Bu vücut hareketlerinden kuyruk sallama ile de köpeklerin duyguları anlamak mümkündür.

Yazının Devamı >>

Etiketler: köpekler rüya görür mü, köpek uykusu,
Mart 20, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR