Muhabbet Kuşu Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

muhabbet kuşu cinsiyet

Muhabbet Kuşu Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

  Muhabbet kuşları ülkemizde en çok beslenen kuş türleri arasında yerini alır. Elbette en çok tercih edilen kuş türü olmasının birçok açıklaması mevcuttur. Fakat muhabbet kuşu sahiplerinin genel olarak merak ettikleri bir konu vardır ki o da muhabbet kuşu cinsiyet ayrımıdır. Gelin Muhabbet Kuşu cinsiyeti nasıl anlaşılır birlikte bakalım.

Muhabbet Kuşu Cinsiyet

  Muhabbet kuşlarının cinsiyetini öğrenmek için birkaç yol vardır. Bunlardan ilki gagalarında bulunan cere adı verilen yerdeki renge bakmaktır. Örneğin yavru bir muhabbet kuşunun dişi olup olmadığını gösteren cere denilen kısımda beyaz, açık mavi, krem rengi ya da mor renginde olması gerekir. Ancak en belirgin ayırt etme yöntemi cere denilen kısımda bulunan burun deliklerinin etrafında beyaz renkte bir halka olmasıdır diyebiliriz. Yavru bir muhabbet kuşunun ceresi pembe veya mor tonlarında ya da cerenin tümü tek bir renkteyse Muhabbet kuşu erkektir.

muhabbet kuşu cinsiyet

Muhabbet Kuşu Cinsiyet Ayrımı

  Muhabbet kuşları 6 aylık olduğunda yetişkinlik dönemine gelmiş demektedir. Bu dönemde gelişimlerini tamamladıklarından dolayı cere rengi de oturmuştur. Yetişkin bir muhabbet kuşunun ceresi beyaz, açık mavi veya açık kahverengi tonlarında olur. Çiftleşme döneminde ise bir dişi muhabbet kuşunun ceresi kahverengi tonlarında olur.

Muhabbet Kuşu Cinsiyetleri

  Muhabbet kuşlarının cinsiyet ayrımı davranışlarına göre de anlaşılabilmektedir. Fakat bu davranışlar kuştan kuşa değişse yine de benzerlik gösterdiğini ve cinsiyetin böyle de anlaşılabileceğini söyleyebiliriz.

  Dişi muhabbet kuşları erkek muhabbet kuşlarına göre daha hareketsizdir. Erkek muhabbet kuşları dişilere göre daha sakindir. Erkekler daha uzun öter, öterken de başlarını sallarlar. Dişiler ise genelde kısa şekilde öterler ve agresiftir. Erkek olanlar daha hareketlidir ve yerlerinde durmazlar. Erkek muhabbet kuşlarının cere rengi genel olarak koyu mavi, mavi, koyu pembe tonlarındadır.

Muhabbet Kuşlarında Üreme Ayı Cere Rengi

  Muhabbet kuşlarının üreme zamanlarında cere rengi farklılık gösterebilir. Örneğin yetişkin bir dişi muhabbet kuşunda kahverengi tonlarında olurken, dişi kuş üremeye hazırsa rengi koyulaşır, derisi çatlak ve kuru bir görüntüye dönüşür. Erkek muhabbet kuşlarında ise cere rengi koyu mavi renktedir. Ancak bu renk sağlık ve hormon durumlarında göre farklılık gösterebilir. Erkek muhabbet kuşlarında cere rengi değişmemekle birlikte genelde parlak mavidir.

 

İlginizi çekebilir: Muhabbet Kuşu Kafesi Nasıl Olmalı?


 
Etiketler: muhabbet kuşu cinsiyet,
Şubat 29, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR