Kedilere Süt Verilir Mi?

kedilere süt verilir mi

Kedilere Süt Verilir Mi?

  Kedilere süt verilme alışkanlığı nereden geldi bilinmez fakat süt ve kedi denilince adeta ikisi bir bütünmüş gibi gelir insanın aklına. Hatta sokakta bir kedi gördüğünüzde onu beslemek için hemen marketten süt aldığınız da olmuş olabilir. Hayatınızda kediye süt verilir mi diye düşünmemiş olabilirsiniz fakat sütün kediler için sağlıklı olmadığını düşünmüş müydünüz?

Kediye Süt Verilir Mi?

  İster sokaktaki kedinin beslenme alışkanlığına göre olsun, isterse evde beslenen kedinin beslenme alışkanlığına göre her iki durumda da kedilere süt vermek yararlı değildir. Bu yüzden kediye süt verilir mi diye sorulan bir sorunun cevabı verilmez ve oldukça zararlıdır diyebiliriz.

  Sabahları kahvaltı yaparken kediniz de size eşlik etmek için yanınızdan ayrılmıyorsa ve süt içtiğinizi de görüyorsa muhtemelen size biraz sırnaşır. Siz de onun ödüllendirilmesi gerektiğini düşünüp biraz süt vermeyi düşünebilirsiniz. Fakat bu davranışınız oldukça yanlıştır ve kedilere süt vermenin ishal gibi birçok zararı olabilir. Bu yüzden kedinizi ödüllendirmek istediğinizde süt değil de, kedi ödül maması vermelisiniz.

Yavru Kediye Süt Verilir Mi?

  Kedilere süt verilmemesinin en önemli nedeni onların sindirim sisteminde laktoz adı verilen enzim yoktur. Bu yüzden de sütün içindeki besleyici olan maddeleri alamazlar. Yine laktoz enzimi bulunmadığından kendilerini kötü hissederler ve ishal olurlar. Peki yavru kediye süt verilir mi diye soracak olursanız da bu davranış kedilerin başına gelebilecek en kötülerden biridir diyebiliriz. Yavru kedilere süt vermek tıpkı yetişkin kedilerde olduğu gibi ishale yol açar ve yavru kedilerin bünyesi zayıf olduğundan bu hastalık onların hayatlarını kaybetmelerine dahi sebep olabilir. Annesi kaybetmiş yavru kedilere ne yapmalıyız gibi bir durum karşısında ise yavru kedi süt tozu kullanabilirsiniz. Bu takviye besin tıpkı anne sütünde olan besin değerlerini içererek yavru kedinin büyümesine ve gelişimine destek olur.

 

yavru kedi süt tozu

 

  Sadece süt değil aynı zamanda süt içeren diğer gıdaları da kedilere vermek zararlıdır. Örneğin dondurma hem süt içerdiğinden hem de şeker içerdiğinden kediler için iyi bir besin değildir.

Soya ve Badem Sütü Kedilere Zararlı Mı?

  Soya ve badem sütü aslında bizim bildiğimiz süt grubundan değillerdir. Badem yağında çok fazla yağ vardır ve kediniz için sağlıklı değildir. Ayrıca hem badem sütünde hem de soya sütünde az da olsa tatlandırıcı vardır ve kediniz için yararlı değildir.



  İlginizi çekebilir: Kedi Tırnağı Nasıl Kesilir?



Etiketler: kediye süt verilir mi, kedilere süt verilir mi,
Mart 14, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR