American Staffordshire Terrier

American Staffordshire Terrier

American Staffordshire Terrier

 

  İngiliz kökenlidir.19 y.y. da Buldog ve Terrier türlerinin melezlenmesi ile yeni bir ırk ortaya çıkmıştır. Daha sonraları Amerika'ya giden ırk, Amerikalılar tarafından da geliştirilmiş ve 1936 yılında AKC tarafından American Staffordshire Terrier olarak adlandırılmıştır. İngiltere deki ilk melezlemeden daha farklı fiziksel ve karakteristik özellikleri taşıyan American Staffordshire'a İngiltere Stafford Terrier adını vermiştir.

   

American Staffordshire Terrier Fiziksel Özellikleri

  43-48 cm lik boyu 15-20 kg ortalama ağırlığı ile American Staffordshire Terrier dik kulaklı, yağsız ve kaslı bacakları ile oldukça atletik bir vücuda sahiptir. Kısa ve ince tüyleri fazla bakım gerektirmez.  Agresif görünümlü olması için estetik kulak operasyonuna izin veren ülkelerde sahipleri tarafından kulak kesimi tercih edilmektedir. Karakter olarak Sadık, sevgi dolu, heyecanlı, koruma güdüsü gelişmiş , tehditlere ve diğer hayvanlara karşı sabrı olmayan bir köpek olan American Staffordshire Terrierlerin ağrı eşikleri yüksektir. Tam bir görev köpeğidir. Kendisine verilen komutu mutlaka ölümüne yerine getirir. Bu karakterlerinden dolayı dövüş köpeği olarak kullanılmıştır.

  

 

 

American Staffordshire Terrier Eğitimi

  Akıllı olmaları, kolay eğitim almalarını sağlar. Bu eğitim özellikle aile yaşantısında daha sosyal eğitimler olmalıdır. Otorite boşluğunda American Staffordshire Terrier zapt edilmesi güç bir köpek halini alabilir. Emanete asla ihanet etmez ve bunu kendisine görev sayar. Bu sebeple çocuk bakıcısı olarak kullanılır. Yüksek enerjisi ile bilinen bu ırka; uzun yürüyüşler, antremanlar ve egzersizler sunmak gerekir. Sahiplendiği mekanı ve aile bireylerini mutlak suretle korumaya programlanmış bir ırktır.

  

  Amerikada üretildiği ilk yıllarda ağrı hissetmemeleri, kolay pes etmemeleri, mücadeleci ruhları ile dövüş köpeği olarak kullanılmıştır. Son yıllarda polis köpeği olarak da sık sık kullanılan bu ırk aslında sadık bir aile köpeğidir. Aileye karşı olan tehditlerde asla tahammülü olmasa da aile fertlerine karşı inanılmaz anlayışlı ve sevecendir. Çok iyi bekçi köpeğidir. Ürkütücü namı ve mücadeleci ruhuyla American Staffordshire Terrierler kendilerine verilen alanı mutlak suretle korurlar ve asla yabancıları bu alan içerine sokmazlar.

    

 

American Staffordshire Terrier Bakımı

  Beslenmesi oldukça önemlidir. Protein ağırlıklı etten zengin, tahıldan düşük gıdalarla beslenmelidir. Vücut, güçlü kaslar için gerekli olan proteinleri kaliteli etten elde etmektedir. Yüksek tahıllı kuru köpek mamaları deri problemleri ve alerjilere sebep olmaktadır. Gıdalarla alınan enerjiyi mutlaka sporla atmalıdırlar. Aksi taktirde yağlı bir vücut hantal bir görünüme sahip olurlar.

 

  Bütün bu anlatılanlardan şu sonucu çıkartabiliriz. Acemi bir köpek sahibi için uygun bir ırk değildir. Daha tecrübeli köpek sahiplerinin vereceği eğitimlerle ve köpeğin üzerine kuracağı hakimiyetle yaşanabilir hale gelmektedir. Hırslı ve tahammülsüz yapısı çevreye zarar vermesine sebep olabilir. Yabancılardan hoşlanmadığından, yürüyüşlerde mutlaka ağızlık kullanılmalıdır. Şehir yaşantısına zor uyum sağlar. Daha geniş enerjisini atacağı spor yapabileceği alanlara ihtiyaç duymaktadır.

  

  Eğer sizde bir American Staffordshire Terrier sahibi olmak istiyorsanız; ona hakim olmanın, ona eğitim vermenin, onun gücüne karşı koymanın ve onun zekasıyla başa çıkmanın formüllerine çalışın isteriz. Eğitimli ve sosyal bir American Staffordshire Terrier; iyi bir dadı, iyi bir arkadaş ve iyi bir koruyucudur ve herkese güven verir.

 

 

   İlginizi çekebilir: Yaz Aylarında Köpekleri Serinletmek İçin Tavsiyeler

 

Etiketler: American Staffordshire Terrier, staff, American Staff
Temmuz 26, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR