Eve Başka Bir Kedi Daha Getirmek

başka bir kedi

Eve Başka Bir Kedi Daha Getirmek

  Evinizde bir kedi besliyorsanız ve yeni bir kedi daha getirmek istiyorsanız, bu durumun sanıldığı kadar kolay bir iş olmadığını belirtmek isteriz. Fakat büyük endişelere de kapılmanıza gerek yok. Bu yazımızda size olası senaryolardan bahsederek, almanız gereken önlemler, öğrenmeniz gereken konulardan bahsedeceğiz.

 

  Eve yeni bir kedi geldiğinde, evdeki kedinin tepkisi ondan kaçınmak, tehditkar biçimde tıslamak, hatta saldırmak olabilir. İnsanlar bu gibi durumlarda hemen müdahale etme ihtiyacı hisseder ve kedilerin asla anlaşamayacağından korkar. Ancak burada bilinmesi gereken konunun bundan çok daha farklı olduğudur.

  


Vahşi Kedi Davranışları

 

  Bu davranışı anlamak için doğadaki vahşi kedileri ele almak gerekir. Vahşi doğada kediler gruplar halinde yaşarlar ve gruplarında yaşayan kedilerin kimler olduğu da bilinmektedir. Eğer gruplarına yabancı bir kedi yaklaşırsa onu özellikle grubun yavrularına karşı bir tehdit olarak kabul edeceklerdir. Çünkü grup dışındaki erkek kediler, grubun içindeki yavru kedilere ulaşırsa onları öldürebilir. Bu sebeple grubun anne ve baba kedileri yabancıya karşı atağa geçer. Yabancı kedi grubun bir üyesi olma niyetiyle gelmişse, ona alışmaları haftalar veya aylar sürebilir. Nihayet o kedinin tehlikeli olmadığına ikna olduklarında yeni üye gruba kabul edilir.

 


Kediler Diğer Kedilerden Korkar


  Eve yeni bir kedi getirdiğinizde, diğer kediniz de bu yeni kediden korkacaktır. Yeni gelen kediyi bir yabancı olarak algılayacak ve aileden saymayacaktır, bu durum da oldukça normaldir. Kediniz veya kedileriniz eve yeni gelen kediden nefret etmiyordur, yalnızca ondan korkuyordur ve onun tehlikeli olmadığını öğrenmek için zamana ihtiyaçları vardır.

 


Yabancı Kedileri Birbirlerine Alıştırmak


Eve yeni bir kedi getirdiğinizde onları ilk zamanlar ayrı tutmanız, birbirlerinin koku ve varlıklarına alışmaları için zaman tanımak, yeterli yiyeceğe ve kum kabına sahip olduklarından emin olmak takip etmeniz gereken adımlardır.  

  


 


Kedilerin Anlaşamaması


  Kimi zaman ne kadar yöntem denerseniz deneyin, kediniz yeni gelen kediden korkmaya devam edebilir. Bunun bir başka sebebi de evdeki kedinizin uzun süredir bir başka kedi görmemiş olması olabilir. Uzun süredir tek başına yaşayan ev kedileri, yeni kedilerin varlığına alışmak için daha fazla zamana da ihtiyaç duyabilir. Bir başka sebep de kedinizin yavruyken yeterince sosyalleşip kedi davranışlarını öğrenmemesi olabilir. Eğer evdeki kediniz yavruyken başka kedilerle etkileşime geçmediyse, dışarı çıkmıyorsa veya uzun zamandır başka bir kedi görmediyse yeni kediye alışması daha uzun sürer.


  Çokça zaman ve özen göstermeye rağmen birbirini tanımayan iki kedi anlaşamamaya devam edebilir. Bu bazen kişilikten de kaynaklanabilir. Yani insanlarda olduğu gibi kediler de sıra dışı karakterlere sahip olabilir ve bu durum aslında kişisel tercihleridir. Nasıl ki insanlar bazı davranışlardan hoşlanmıyorsa, istemiyorsa aynı şey kedilere de olabilir. Bu durumda yapabileceğiniz en iyi şey birbirlerine tolerans göstermelerini sağlamaktır. Birbirlerine kedi banyosu yaptırıp sık sık birlikte sarılıp uyumasalar da en azından aynı odada durup kavga etmemeyi başarabilirler.


  Tüm çabaya rağmen başarılı olamıyorsanız bir veteriner hekimden yardım alabilirsiniz. Sürekli olarak kavga eden kedileriniz varsa, hekim yardımı alana kadar onları ayrı tutmanızda fayda vardır. 

  

 

   İlginizi çekebilir: Evde Kedi ve Kuşu Bir Arada Beslemek

 

 


Etiketler: iki kedi bir arada beslemek
Temmuz 16, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR