PetburadaBlog

  • Royal Canin önderliğinde gerçekleşen Mama Ekspresi projesinde tam 40.6 ton mama Kars ve Ardahan barınaklarındaki minik dostlarımıza ulaştı. 21 Aralık – 24 Aralık tarihlerinde gerçekleşen ve Türkiye'nin seçkin firmaları ve Petburada.com'un katılımı ile toplanan kuru mamalar, sektör temsilcileriyle birlikte barınaklara dağıtıldı. Birlik ve beraberlikle yaşanan bu bağış kampanyası, zor şartlarda yaşayan barınaktaki dostlarımıza yeni yıl ziyafeti sağladı.

    Mama Ekspresi
  • Öncelikle mikroçip nedir ile başlayalım. Radyo Frekans Teknolojisi ile çalışan, 15 haneli kimlik numarasına sahip, pirinç tanesi büyüklüğünde bir çip olup, genellikle boyun bölgesine, normalden biraz daha kalın bir enjektör vasıtası ile, iğne yapar gibi takılır. Böylece, bizlerin sahip olduğu gibi bir kimlik numarasına sahip olurlar. Her bir çip kutusunun içinden ez az 3 adet çip numarasının yazılı olduğu sticker çıkar ve bunlardan bir tanesi evcil hayvanınızın sağlık karnesine yapıştırılır. Diğer stickerlar da saklamanız için size teslim edilir.

    Mikroçip
  • Evimizi, ailemizi, kısacası hayatımızı paylaştığımız dostlarımızın bizim kültürümüze dahil olabilmeleri Avrupa’dan yüzyıllar sonra ancak mümkün olmuştur. Yani evcil hayvanlar ile hayat geçirmek bizler için çok yeni bir olgu. Bu nedenle, evcil hayvan besleyenler dışında kalan kesim genel olarak kulaktan dolma bilgiler veya şehir efsaneleri dışında maalesef herhangi bir bilgiye vakıf değil.

    Bu yazımızda, bir evcil hayvan sahibi olmak veya evinde bakamasa dahi sokaktaki dostlarımızı beslemek isteyenler için en temel bilgileri paylaşacağız.

    Sahiplenmeden Önce
  • Aralık 10, 2022 Sizden Gelenler

    Lili ilk göz ağrımdı. Yarı özel yarı devlet destekli bir işte ve devletin binasında çalışıyordum. Onu ilk olarak sensörlü kapının önünde, içeri giren insanların üzerine basmamak için çaba gösterdiği bir halde gördüm. O kadar minik ve o kadar hareketliydi ki, insanlar gerçekten basmamak için büyük çaba sarf ediyordu bu tekir kıza.

    Hikaye
  • Aralık 10, 2022 Kedi Irkları Kediler Hakkında

    En uysal ev kedisi hangisi? En akıllı kedi cinsi hangisi? Dişi kedi mi daha iyi erkek kedi mi? en çok bu soruları kendimize sorarız. Hiç aklımıza kendi kişiliğimiz ile uygun kedi varmıdır? Varsa hangi ırktır? bu makakede Kişiliğinize Uygun Kedi Hangisi sorusuna cevap arayacağız.

    Kedi Irkları
  • Aralık 03, 2022 Kedi Irkları Kediler Hakkında

    Ülkemizde kısırlaştırmanın öneminin yeterince kavranamaması, belediyelerin ise bu konuda oldukça yetersiz kalması, sokakta yaşayan hayvan popülasyonunun çığ gibi büyümesine ve öncelikle şehir hayatının zorluklarında onlara can güvenliği, yiyecek bulma konularında büyük sorun teşkil etmesinden dolayı yaşam sürelerini kısaltmaktadır.

    sokak kedisi
  • Kasım 30, 2022

    Köpeklerde sahiplenme içgüdüsünün bir yansımasıdır kovalama. Aslında bu içgüdünün temeli onlara genetik aktarımlarla gelen gütme duygusudur. Bu yazımızda köpeklerde gütme konusunu işleyeceğiz. Sürü hayvanı olan köpekler, çeşitli boyut, renk ve kürk yapısına sahip olabileceği gibi, hepsinde de aynı gütme içgüdüsü mevcuttur.

    Köpek Davranışları
  • Modern köpek ırkları İngiltere’de 1800lü yılların 2. Çeyreğinde ortaya çıkmaya başladı. Ancak o dönemki yapıları bugünden çok daha farklıydı. Mesela günümüzde Danualar çok büyük, Chihuahualar ise çok küçüktür. Yine de o dönemlerde de ırkların davranışlarının tahmin edilebileceği düşünülmüştür.

    Köpek Davranışları
  • Kasım 01, 2022

    Kedilerin davranışlarını çözmek oldukça güçtür. Fakat verdikleri tepkilerin ortak olması onların, ilkel yaşamdan bugüne genetik aktarımlarla tecrübelerinin bir sonucu olduğunu bilimsel olarak kanıtlamıştır. Örneğin salatalıktan korkmaları, tarak sesine verdikleri kusma refleksi, kafa toslamaları, yoğurma hareketleri bunlardan bazılarıdır. Bu yazımızda kedilerin davranışları hakkında kısa bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

    kedi korkusu
  • Ekim 24, 2022 Kedi Hastalıkları

    Kediler için iştah kaybı ve sürekli zayıflama sıkça görülen bir semptomdur. Bir çok hastalığın belirtisi olarak görülen iştahsızlık geçicidir. Genel durumun düzelmesiyle iştah kedilerde tekrar yerine gelir. İştahın tamamen kaybolmasına Anoreksi denir. Bu makalemizde Anoreksinin nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri bulabilirsiniz.

    kedi hastalıkları
  • Ekim 11, 2022 Sizden Gelenler

    2009 yılında İstanbul’u feci bir sel vurmuş, ciddi can kayıpları da yaşanmıştı. Bizim yaşadığımız bölgeye ulaşmamış olsa da felaketin boyutuna hepimiz şahit olmuştuk. Hatta belediyelere ait hayvan rehabilitasyon merkezlerindeki canları kurtarabilmek için ciddi bir seferberlik başlamıştı.

    Köpek hikayeleri
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR