Evcil Hayvan Pansiyonunda Aranan Kriterler

Köpekler Hakkında

Evcil Hayvan Pansiyonunda Aranan Kriterler

Tatil yaklaşıyor ve evcil hayvanınızı tatilinizde yanınıza götüremediğiniz için çok üzgünsünüz. Bu durum, hemen hemen her evcil sahibinin tatilleri sırasında yaşadığı bir duygudur. Tatilde evcil hayvanınıza bol şefkatle ve iyi bakılacağını bildiğiniz geçici ve sevgi dolu bir yuvaya ihtiyacınız olacaktır. Evinize yeni bir evcil hayvan getiren birçok kişiden biriyseniz, köpek pansiyonu ve yatılı köpek çiftliklerini değerlendirirken nelere bakmanız gerektiğini bu yazımızda açıklayacağız.

En başta şunu belirtelim ki köpek pansiyonunda en önemli şey köpeğinizin yaşayacağı strestir. Bu stresi etkileyen faktörler aşağıda sıralayacağımız başlıklarda belirtilmiştir. Evcil hayvanınızın pansiyonda uygun şekilde bakılmasını ve rahat etmesini sağlamak, sağlığı ve mutluluğu için çok önemlidir. Ayrıca, emin ellerde olduğunu bilmek, tatilin tadını çıkarmanızda sizin için büyük bir rahatlama sağlayacaktır. Evcil hayvanınızı pansiyon ya da çiftliğe vermeden önce evcil hayvanınızın kişiliğini göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz. Evcil hayvanınız utangaçsa ve özellikle sosyal değilse, pansiyonda geçirdiği süre onun için çok stresli olacaktır. Öte yandan, sosyal, eğlenceyi seven bir evcil hayvan, pansiyondaki tüm etkileşimi ve kargaşayı muhtemelen sevecektir.

İlk olarak, köpek bakımı ve pansiyonunun evcil hayvanınız için uygun olup olmadığını anlamak önemlidir. Pansiyonda veya kreşte düzenli olarak bulunmadan önce köpeğinizin bir mizaç testine katılması istenebilir. Bu test diğer köpekler etraftayken köpeğinizin nasıl tepki verdiğini anlamamıza yardımcı olur.
Her şeyden önce, köpeğinizin ya da diğer evcil hayvanınızın yatılı kulübede kaldıkları süre boyunca ya da günlerini kreşte geçirirken rahat edeceklerinden emin olmak istersiniz. Temiz görünen ve temiz kokan bir tesis seçmelisiniz. Evcil hayvanınızın kendi mamasını pansiyona getirmenizi tavsiye ediyoruz. Kediniz ya da köpeğini ilaç kullanıyorsa, mutlaka ilgilileri bu konuda uyarmalısınız.

Köpek kulübeleri iyi havalandırmaya, yeterli ışığa sahip olmalı ve sürekli olarak köpekler ve kediler için uygun sıcaklıkta tutulmalıdır. Her köpek rüzgârdan, yağmurdan ve aşırı sıcaktan korunmak için kapalı ve açık alana sahip olmalıdır.Tesis ayrıca evcil hayvanınıza, personel ve diğer köpeklerle oynaması ve etkileşimde bulunması için yeterli fırsatlar vermelidir.

 

Kediler, havlama ve ilgili seslerden travma yaşamamak için köpeklerden yeterince uzakta ayrı bir alanda barındırılmalıdır. Evcil hayvanınız bir kedi ise, daha hassas canlılar olduğu için durumun böyle olduğundan emin olun. Kedi barınaklarının, köpeklerden uzakta olması ve içinde rahatça hareket edebilmeleri için yeterli alana sahip olması gerekmektedir. Kum kabı,  yiyecek ve su kaplarından yeterince birbirinden uzakta bulunması gerekmektedir. Bu sebeple dar alandan daha ziyade geniş odalı bir kedi pansiyonu seçmelisiniz.

Evcil hayvanınızın bir pansiyonda kaldığı süre boyunca güvenli ve sağlıklı kalmasından emin olmalısınız. Hastalığı önlemenin en iyi yolu, evcil hayvanınızın aşılarının güncel olmasıdır. Çoğu pansiyon ve çiftlik, evcil hayvanınızın aşılarının tam olmasını isteyecektir. 
Evcil hayvanınızı barındırmaya karar verirseniz verin, kurum içi bir veterinerin hasta veya yaralı hayvanlara bakıp bakamayacağını sormanız gerekir. Eğer yoksa acil bakıma ihtiyacı olan bir hayvanı nereye götürdüklerini öğrenin.
Acil bir durumda ne olacağı hakkında sorular sorun. Veterinerinizi mi yoksa anlaşmalı oldukları bir veterineri mi arayacaklar? Bir sorun olduğunda nasıl bilgilendirileceksiniz? Sağlık sorunları nadiren olsa da, bazen sahibine bir soru sormak için ulaşmaları gerekir. Sizinde pansiyondaki yetkililerle nasıl iletişim kurmanız gerektiğini öğrenmeniz oldukça önemlidir.

 

Evcil hayvanınızı pansiyona bakıyorsanız, oyun zamanı ve oyunların nelerden oluştuğunu sorun. Bazı oyunlar kedinizin veya köpeğinizin sağlığı açısından uygun olmayabilir ve bu aktiviteden yararlanmak istemeyebilirsiniz. Bu konu aslında basit gibi görülse de oldukça önemlidir.

Bu detay köpeğinizden çok sizin rahatınız için gereklidir. Siz uzaktayken evcil hayvanınızı izlemek ve kontrol etmek görmek isteyebilirsiniz. Evcil hayvan sahiplerinin zaman zaman bakabilmeleri için kameralar ile izleme imkânı olması oldukça önemlidir. Siz yanında değilken minik dostunuzun neler yaptığını görmek hepimizi mutlu edecektir.

Personelin geçmişi ve eğitimi hakkında bilgi edinmenin yanı sıra, ziyaret ettiğinizde orada bulunanlara yakından izleyin ve tanıyın. Sıcak, güler yüzlü ve cana yakınlar mı? Yoksa konuşmadan veya sizi onaylamadan yanınızdan mı geçiyorlar? Personel ve yönetim ilişkileri konusunda bir fikir edinip edinemeyeceğinize bakmalısınız. Açıkça olumlu bir çalışan durumu, evcil hayvanınız için olumlu bir ortama dönüşecektir. Bakıcı kadronun köpeklerle iletişimi ve yeterliliğini denetleyin. Eldeki personel sayısı ne kadar fazlaysa tesis o kadar güvenli olacaktır. 20 köpekle dolu bir oyun bahçesi ve onları denetleyen sadece 2 görevli hayal edin. 2 köpek arasında bir kavga çıktığını ve diğer tüm köpeklerin buna katıldığını hayal edin. İşte kavgayı ayırmak için bile birkaç personelin aynı anda mesaisinin olması önemlidir.

 

Evcil hayvanınızın temiz, hoş kokulu bir ortamda olduğundan emin olmak istersiniz. Pansiyonlar veya çiftlikler temiz, taze kokulu olmalı ve kulübeler oldukça temiz görünmelidir. Bir tesis aşağıdaki güvenlik önlemlerine sahip değilse evcil hayvanınız için de uygun bir pansiyon değildir. Pansiyonu ziyaret ettiğinizde şunları sorun:

Tesiste günlük kaç köpek var - yatılı ve kreşli?

Ortalama bir günde kaç kulübe doluyor?

Kadroda eğitmen var mı? Ne sıklıkla sahadalar?

Bakıcı kadroda/sahada değilse, gerekirse mevcut bir yardımcı var mı?

Personel hangi eğitime ve geçmişe sahiptir? 

Sert oynayan veya dövüşen köpeklerle nasıl başa çıkacaklarını biliyorlar mı? 

Kuruluş güvenlik taahhüdü veriyor mu?

Ziyaretçilere ve personele güvenli bir şekilde hareket etmeleri talimatını veren işaretler var mı?

Köpeklerin kaçmamasını sağlamak için çift kapı, uzun çit veya başka cihazlar gibi özellikler var mı?

Oyun alanındayken köpeklerin künyeleri ve tasmaları takılı mı çıkarılıyor mu?

Bunları açık tutmak yaralanmaya veya daha kötü sonuçlara neden olabilir mi?

Geceleri tesiste bir personel var mı?

Aktif yangın alarmları var mı ve acil durumlarda köpekleri tesisten çıkarma prosedürü nedir?

Köpek kulübesinde güvenlik kameraları kurulu mu ve yasa dışı girişi önlemek için güvenli kilitler var mı?

Kulübeler ne sıklıkla temizleniyor?

Bir köpeğin önceki bir köpek ya da kediden kalma bakteriyel veya viral herhangi bir şey kapmamasını sağlamak için sterilize ediliyorlar mı?

Yerde ağır bir dışkı veya idrar kokusu varsa, köpekler muhtemelen olması gerektiği gibi dışarı çıkmıyordur.

Oyun gruplarının nasıl ele alındığına dair yönergeler var mı ve varsa bunlar nelerdir?

Personel bir köpeği oyun grubuna sokmadan önce değerlendiriyor mu?

Köpeğinizin bir personel tarafından tek tek gezdirilmesini talep edebilir misiniz?

İşte bu soruların cevabı sizlere kediniz yada köpeğinizin pansiyonda kalış süresince neler yaşayabileceği hakkında bir ön fikir verecektir. En öneli kriterin güven olduğu ve ekonominin güvenden sonra geldiği unutulmamalıdır. Kısacası; Güven, Hijyen, Sağlık, en önemli kriterdir.
 

kedi kumu

İlginizi Çekebilir

Köpeğinizle Yapabileceğiniz 10 Etkinlik

Aktiviteler sadece köpeğinizle aranızdaki bağı güçlendirmeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda onun genel sağlığını destekleyen fiziksel ve zihinsel uyarım sağlar. Tüylü arkadaşlarınızın genellikle insanın en iyi arkadaşı olarak anılması boşuna değildir. İnanılmaz derecede sadık ve ilgilidirler. Sevgileri başka hiçbir şeye benzemeyecek şekilde koşulsuzdur. Sonsuza kadar sürecek anılar oluşturmanıza yardımcı olmak ve onları mutlu etmek için, köpeğinizle enerji seviyelerine göre yapabileceğiniz birçok köpek aktivitesi bulunur. Birlikte yapabileceğiniz 10 etkinlik önerisi şu şekilde sıralanabilir:

Yazının Devamı >>

Bahçede Beslenecek Köpekler

Bahçede beslenecek köpeğin en önemli özelliği dış ortama dayanıklı bir ırk seçimi ve köpeğin beslenme amacının belirlenmesi şarttır. Bahçede oyun amacı yada bekçilik amacı ile beslenen köpekler tercih edilirken genelde en güçlü köpek ırkları tercih edilmektedir. Köpeğin güçlü olması hem hava şartlarına karşı olan dayanıklılığı hem de bakım beslemede ki güçlülüğü göz önünde bulundurulmalıdır.

Yazının Devamı >>

Köpeğinizle Spor

Köpeğinizle yaşamın keyfine varmak için en önemli unsurlardan biri ona ayıracağınız kaliteli vakit olmalıdır. Ona sunacağınız ve köpeğinizi mutlu eden her şey bazen sağlıklı değildir. Oyun egzersizleri mutluluk veren ve sağlığınıza katkıda bulunan en önemli eylemdir. Minik dostunuzla ev içerisindeki küçük oyunların dışında bahçede, plajda, yürüyüşlerinizde onunla yapacağınız aktivitenin hem sizin hem köpeğinizin sağlığına katkısı tartışılamaz.

Yazının Devamı >>

Köpekler Nelerden Hoşlanır?

Birçoğumuzun arkadaşı olarak bilinen köpekler de tıp ki insanlar gibi bir takım duygulara sahiptirler. Hoşlandıkları ya da hoşlanmadıkları davranışlar vardır. Köpekler nelerden hoşlanır sorusu aslında çok fazla şekilde cevaplanabilir. Köpeklerin hoşlandıkları şeyler köpeklerin cinsine göre değişkenlik göstermektedir. Bu yüzden köpeğinizi iyi tanımak ve nelerden hoşlandığını bilerek hareket etmek hem sizin için hem de köpeğiniz için daha sağlıklı olacaktır.

Yazının Devamı >>

Etiketler: Köpekler Hakkında
Mart 02, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR