Bahçe Köpekleri

köpekler

Bahçede Köpek Beslemek

Bahçede köpek bakımı bir çoğumuzun hayalidir. Özellikle dev ırk ve büyük köpek ırklarının ev içerisinde beslenmesi hem sahibi olan aileler hem de köpeklerin sağlıklı yaşamları için zorluklarla doludur. Üstelik apartman yaşantısında büyük ırk köpek cinsleri ile yaşam her zaman problem olmuştur.

 

Hangi Köpek Bahçede Beslenebilir?

Bahçede beslenebilecek köpeği seçmek için en önemli özellik dış ortama dayanıklı bir ırk seçimidir. Köpeğin beslenme amacının belirlenmesi şarttır. Bahçede oyun amacı ya da bekçilik amacı ile beslenen köpekler tercih edilirken genelde en güçlü köpek ırkları tercih edilmektedir. Köpeğin güçlü olması hem hava şartlarına karşı olan dayanıklılığı hem de bakım ve beslemedeki gücü göz önünde bulundurulmalıdır. Köpeklerde üşütme çok sık rastlanan bir durum olmasa da soğuk algınlığına küçük ırklar daha duyarlıdır.

Bekçelik yapması isteniyorsa yabancılara karşı koruma güdüsü olan köpekler tercih edilmelidir. Bekçi köpeği olarak düşündüğünüz köpekten çevresine kayıtsız kalması beklenemez. Evcil hayvanınızın bahçede beslenmeye uygunluğu ve besleme amacı köpeği sahiplenmeden önce mutlaka değerlendirilmelidir.

 

Bahçede köpek beslemede en sık rastlanan sorunlardan biri yeşil alana verdiği zarardır. İçgüdüsel olarak mamasını saklayan köpekler bahçenizdeki yeşilliğe zarar verebilir. Bununla birlikte köpeğin tuvaleti çimlere zarar vermektedir. Düzenli olarak gezdirilmeyen köpekler tuvaletlerini sürekli bahçeye yapacağından, bir süre sonra koku ile mücadele etmeniz gerekecektir.

Alman Çoban Köpeği, Kangal, Bull Terrier, Sibirya Kurdu gibi yüksek enerjiye sahip bir koruma köpeği besliyorsanız bahçedeki alanın onlara yetmeyeceği unutulmamalıdır. Bu karakterdeki hareketli ve enerjik köpek ırkları mutlaka bahçeden dışarıda yürüyüşe çıkarılmalıdır.

Parazitler özellikle pire ve kene açık alandaki köpeklere daha kolay bulaştığından mutlaka ekstra tedbirler alınmalıdır. İlaçlama aralıkları asla atlanmamalı belirli aralıklarla bahçe ilaçlanmalıdır. Bahçe ilaçlanmasında seçilecek pire kene ilacı asla köpeğinize zarar vermeyen nitelikte olmalıdır.

 

Bahçe Köpekleri İçin Alınacaklar Nelerdir?

Bahçede köpek bakımının püf noktalarından biride onun için seçeceğiniz ürünlerdir. Köpeğinizin yağmurda ve soğuk havada sığınacağı bir köpek kulübesi mutlaka bahçeye yerleştirilmelidir. Hava şartlarından etkilenmeyen mama ve su kabı günlük yeter miktarda hacme sahip olmalıdır.

Eğer beslediğiniz yavru köpek ise vücut direncini arttırmak için yavru köpek vitamin takviyesi uygulanmalıdır. Vitamin içerisinde yer alan maddelerin köpeğinizin gelişimine de etki etmesini istiyorsanız Veteriner Hekiminiz en doğru köpek vitamini belirleyecektir.

Köpeğinizin keyifli vakit geçirmesi için ona dış mekanda kullanabilecekleri Köpek Oyuncakları almalısınız. Aynı zamanda bu oyuncaklarla oynama sırasında ağız ve diş sağlığına faydalı köpek oyuncaklarını tercih etmelisiniz.

Köpeğinizin Tüy bakımı için mutlaka onun kolay taranması için köpek tarağı seçmelisiniz. Köpek tarağı seçiminde köpeklerin tüy yapısına göre seçim yapınız.

Tasma ve bahçe bağlama zinciri gerek duyulduğunda alınmalıdır.

 

Bahçede Köpek Kokusu Nasıl Giderilir?

Bu konuda en önemli uyarımız köpeğinizin tuvaletinin zamanında uzaklaştırılmasıdır. Uzun süre bekleyen kaka çevreye hem bakteri dağılmasına neden olur hem de kötü bir kokuya.

Özellikle sulu gıdalarla beslenmede mama kabında kalan mama güneş ve sıcağın etkisi ile kısa sürede kokuşur.

Köpeğinizin tüylerinin ıslanmasına neden olan su birikintileri ve çamurlar bahçede yok edilmelidir. Islanan tüylerin kokacağı bir gerçektir.

 

Bahçede Beslenen En Güçlü Köpek Cinsleri

Abruzzo Mastif: Genel olarak, uzun gövdeli ve ağır olan bu köpekler hem oran hem de profil bakımından ahenkli bir ırktır.

Aidi:Aidi ırkının koruma ve savunma içgüdüleri muazzamdır. Her zaman dikkatli olan bu köpekler, bir tehdidin ciddiyetini ve yakınlığını doğuştan gelen becerileriyle değerlendirir. Bu tehditlere yine doğuştan gelen becerileriyle korkusuz, orantılı ve etkili bir yanıt verir.

Afgan Tazısı: Afgan Tazılarının doğuştan gelen zarafeti ve delici bakışları onlara dünya çapında birçok hayran kazandırdı. Aslen dağlarda ve çöllerde av köpekleri olarak yetiştirilen Afgan Tazıları, etkileyici bir hıza, dayanıklılığa ve çevikliğe sahiptir

Alman Çoban Köpeği: Alman Çoban Köpekleri, iyi eğitildikleri zaman sakin, öz güvenli, dikkatli, uysal ve çok zeki olur. Saymakla bitmeyen bu özellikleri sayesinde çok iyi arkadaş ve koruyucu, harika bekçi ve çoban köpekleri olurlar.

Akita: Bu bekçi köpekleri, büyük ve sağlam bir yapıya sahiptir, uzun yürüyüşler ve egzersiz için uygun olmalarını sağlayan kuvvetleri ve atletik vücutları vardır. Akita, onları dünya çapında popüler kılan asil ve onurlu bir ifadeye sahiptir.

Bloodhound: Bloodhound köpekleri, çok asil ve heybetli köpeklerdir. Görkemli görünümleri de buna katkıda bulunur. Buna rağmen, Bloodhound köpekleri aynı zamanda son derece uysal yapılı ve sevecendir.

Büyük İsviçre Dağ Köpeği: Bu gürbüz köpeklerin sağlam ve kaslı bir yapıları vardır, ancak etkileyici cüsselerine rağmen Büyük İsviçre Dağ Köpekleri olağanüstü bir dayanma gücüne sahip aktif hayvanlardır.

Cane Corso:Çok uyumlu, duyarlı ve çevik olan Cane Corso köpekleri, dünya genelinde mülk ve sığır sürülerine bekçilik yapmak üzere kullanılır.

Pirene Mastifi: Pirene Mastifleri, kırsal evleri ve insanları korumak için idealdir. Bu eğitilmesi kolay köpekler arkadaş canlısı, sakin, asil ve özellikle zekidir.

Newfoundland: Newfoundland ırkı sosyal, iyi huylu köpeklerdir. Ağır koşullarla başa çıkmaya çok uygundur. Güçlü, kaslı gövdeleri ve harika koordinasyonu sayesinde değerli su ve kurtarma köpekleri olacak şekilde eğitilebilirler. 

Pyrenees Çoban Köpeği: Büyük Pyrenees olarak da bilinen Pyrenees Çoban Köpekleri, esasen sürüleri korumak için üretilmiştir. Güçlü ve çevik, aynı zamanda uysal ve görevlerine bağlı köpeklerdir.

Rottweiler: Rottweiler'lar, etrafında olup bitenlere karşı her zaman dikkatli olan, büyük, kaslı ve aktif köpeklerdir. Yabancılara ısınmaları biraz zaman alsa da sadık ve değerli aile köpekleri olurlar.

Saint Bernard:Saint Bernard köpekleri, genellikle sakin mizaçlı, arkadaş canlısı devlerdir. Ancak heybetli duruşlarına rağmen enerjileri az değildir. Yüz yıldan uzun süredir en iyi bilinen ve en sevilen dağ köpeği ırkı olmuştur.

 

Tibet Mastifi: Tibet Mastifleri güçlü, sağlam yapılı, oldukça büyük köpeklerdir. Bu ılımlı görünümlü köpeklerde heybetli bir güç ile her iklimde çalışmayı sağlayan dayanıklılık bir araya gelmiştir. Özgür ruhlu olan ve saygı uyandıran Tibet Mastifleri, ailelerine çok sadıktır ve alanlarını korur.

 

Etiketler: köpekler
Ekim 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR