Köpeğinizle Yapacağınız 10 Etkinlik

köpekler

Aktiviteler sadece köpeğinizle aranızdaki bağı güçlendirmeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda onun genel sağlığını destekleyen fiziksel ve zihinsel uyarım sağlar. Tüylü arkadaşlarınızın genellikle insanın en iyi arkadaşı olarak anılması boşuna değildir. İnanılmaz derecede sadık ve ilgilidirler. Sevgileri başka hiçbir şeye benzemeyecek şekilde koşulsuzdur.

Sonsuza kadar sürecek anılar oluşturmanıza yardımcı olmak ve onları mutlu etmek için, köpeğinizle enerji seviyelerine göre yapabileceğiniz birçok köpek aktivitesi bulunur. Birlikte yapabileceğiniz 10 etkinlik önerisi şu şekilde sıralanabilir:

Köpek Tasması ile Şehrinizde Bir Koşu veya Yürüyüş Turuna Çıkın

Hiçbir şey uzun bir koşu gibi çok fazla enerjiye sahip bir yavruyu yormaz. Köpeklerin cinslerine göre yürüyüş veya koşu için mesafe uygunlukları değişir. Bu nedenle yavrularınızın sağlığını ve dışarıdaki sıcaklığı göz önünde bulundurmalı, yanınızda her zaman yiyecek ve su taşımalısınız. Köpeğiniz gerçek bir koşucu ise, koşması için özel olarak tasarlanmış bir köpek tasması almanız çok önemlidir. Park, sahil gibi alanlarda birlikte yürüyüşe çıkabilirsiniz. Kış mevsimi yürüyüşe çıkmak için soğuk ve rahatsız edici gelse de, yerde biraz kar olduğunda bol bol eğlence vardır. Köpekleriniz sizinle birlikte karda zıplamaktan son derece mutlu olur.

Evcil Hayvan Dostu Bir Otelde Kalın

Köpeğinizin kalabileceği pek çok yer vardır. Evcil hayvan dostu konaklaması için basit bir arama yapabilirsiniz. Oteller ve kütüklerden yapılmış kulübelerin yanı sıra kulübeler ve şirin göz kamaştırıcı çadırlar bulabilirsiniz. Bunlardan birini seçebilir ve köpeğinizle unutulmaz bir tatil yapabilirsiniz.

Birlikte Kamp Yapın

Köpeğiniz çok havlıyorsa veya diğer insanlardan yemek alma eğilimine sahipse, kamp planı yapmak da isteyebilirsiniz. Köpeğinizle kamp yapmak, dışarı çıkmanın ve evinizin dışında köpeğinizle kaliteli zaman geçirmenin eğlenceli bir yoludur. Ziyaret etmeyi planladığınız kamp yerinin köpek dostu bir kamp yeri olduğundan emin olmalısınız. Köpeğiniz kamp ateşi etrafında uzanmayı ve bir çadırda size yakın olmayı sever. Kırsal ve deniz kenarı konumlar, köpeklerinizin keşfetmesi için harika ortamlardır.

Pikniğe Gidin

Bazı günler hareket yerine sadece rahatlamak istersiniz. Evcil hayvanınızın uzun süre hareketsiz kalmak istemez. Piknik, ortada buluşmanız için en iyi yoldur. O çimlerde yuvarlanırken siz biraz dinlenebilirsiniz. Köpeğiniz, sahilde bir piknik söz konusu olduğunda kum, taş ve deniz üçlüsünün bulunduğu bir ortamı sever.

Gurme Lezzetleri Köpeğinize Köpek Konservesi ile Sunun

Köpekler için gurme yemekler sunan bir restoran bulmak zor olabilir. Bu nedenle bu özel yemekleri sizin hazırlamanız iyi bir fikir olabilir. İnternette yapımı kolay olabilecek lezzetli köpek dostu tarifler bulabilirsiniz. Köpeğinizin özel ve sevildiğini hissetmesi için sulu bir et parçası ya da köpek konservesi alabilirsiniz. Farklı tarifler içeren yemek kitapları da satın alabilirsiniz.

Köpek Oyuncakları ile Oyunlar Oynayın

Köpeğinizle çeşitli oyunlar oynayabilirsiniz. Yavru köpeğiniz orijinal saklambaç kurallarını anlamayabilir, ancak onu köpeğinizin zevk alabileceği ve kuralları kolayca takip edebileceği bir şekilde oynarsanız, ikiniz de harika zaman geçirirebilirsiniz. Köpeklerin kolay oynayabileceği şekilde köpeğinize saklanmasını söylemek veya kendinizi gizlemek yerine onun en sevdiği oyuncağını saklayabilirsiniz. Kolay saklanma noktalarıyla başlayabilir, köpeğiniz oyunun mantığını kavradıkça oyuncağı sakladığınız yerin zorluğunu artırabilirsiniz. Evde kendi imkânlarınızla yapabileceğiniz zeka oyunlarıyla onun çözmesi için bir bulmaca hazırlayabilirsiniz.

Diğer Köpeklerle Aktivite Planlayın

Yavru köpeğinizin kendi türünden oyun arkadaşları istediğini fark ettiyseniz,  birkaç evcil hayvan sahibi tanıdığınızı arayarak onlarla oyun tarihleri ayarlayabilirsiniz. Onun diğer evcil hayvanlarla sosyalleşmesini sağlamak çok eğlenceli olabilir. Ancak, bunu planlamak için onun üzerinde sakin ve iddialı bir liderlik kurmuş olmanız gerekir. Bununla birlikte, yanınıza her ihtimale karşı bir köpek tasması almanız akıllıca bir tercih olur.

Köpek Oyuncakları ile Oynayın

Her yavrunun diğerlerinden daha çok sevdiği bir oyuncağı vardır. Bu köpeğinizle yapabileceğiniz en kolay şeylerden biridir. Oyuncakları ile oynarken siz de onun oyununa katılabilirsiniz.

Yüzme Etkinliği Planlayın

Köpeğiniz yüzme bilmiyorsa ona öğretmek için en iyi zaman olabilir. Yüzme sürecini daha kolay ve güvenli hale getirmek için köpek can yeleği giydirebilirsiniz. Suyun sığ bir bölümünden başlayarak onun bir oyuncak ya da ödülle daha uzağa gitmesini sağlayabilirsiniz. Bu aşamada olumlu bir ses tonu kullanmanız ve ona övgü dolu sözler söylemeniz onu teşvik edebilir. Bol gölgeli dinlenme alanları oluşturmak gibi gerekli hazırlıkları yapabilirsiniz.

Köpek Yogası Yapın

Köpeğinizle vakit geçirmek için yeni yollar düşünebilirsiniz.  Sizin ve köpeğinizin keyif alacağı aktiviteleri bulmak için deneyebileceğiniz pek çok şey bulabilirsiniz. Hiç birlikte paten kaymaya gittiniz mi? Peki köpek yogasını denediniz mi? Bu gibi öneriler için detaylı inceleme yapıp kulağa en iyi gelen fikirleri listeleyebilir ve can dostunuzla yeni şeyler denemeye hemen başlayabilirsiniz. Köpek yogası köpeğiniz hakkında size yeni bilgiler öğretebilir. Ek olarak yoga, diğer köpek aktivitelerine yavrunun olabildiğince itaatkâr ve sakin bir şekilde katılmasına yardımcı olur.

 

Bu eğlenceli köpek aktiviteleri, sizi ve köpeğinizi meşgul ve aktif tutar. Onu en çok neyin mutlu ettiğini görmek için bu aktiviteleri deneyerek içlerinden size en uygun olanları yapmaya devam edebilirsiniz.

Etiketler: köpek
Aralık 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR