En İyi 10 Köpek Filmi

Köpekler Hakkında

Köpek Severlerin İzlemesi Gereken En İyi 10 Köpek Filmi

En sadık dostumuz olan köpeklerin son yıllarda filmleri yüreklerimizi ısıtmakta.  Konusu eğlenceli, duygusal veya komik olsa da, her birinin verdiği keyif bambaşka. Köpekler bazen başrol oyuncusu, bazen de filmin ana karakterlerinden biri olmakta. Bu filmler her zaman ana konunun yanında, hayvan sevgisini de insanlara aşılamakla kalmayıp içerisinde birçok sosyal mesajıda barındırmakta.

Her filmde olduğu gibi köpeklerin oyuncusu olduğu filmlerde de bir başkahraman vardır. Bu bazen çocukların sevdiği bir karakter iken, çoğu zaman da her yaş gurubuna hitap eden bir kahramandır. Heyecan verici bu tüylü yıldızları hemen hepimiz alkışlarla izlemişizdir. Gelin şimdi son yıllara damgasını vuran ana kahramanının kuyruklu bir yıldız olduğu filmlere birlikte göz atalım.

 

The Call of The Wild, Vahşetin Çağrısı

Harrison Ford başrolünü üstlendiği bu filmde kızak çekmesi için Alaska’ya götürülen Buck isimli köpeğin yaşadıkları anlatılmakta. Kahramanımız Buck California da huzurlu ve keyifli bir hayattan Alaska’da zorlu doğa şartlarındaki bir yaşama geçişin hikâyesi. Jack London’ın klasik romanlarından birinden uyarlanan bu harika yapım, animasyonlarla da desteklenmektedir.

Marley&Me, Marley ve Ben

Gerçek bir yaşam öyküsünü konusunu alan ve yine bir kitap uyarlaması olan filmde, yeni evlerine taşınan Grogan ailesinin yeni üyesi golden retriever ırkı Marley’in hikâyesi konu alınıyor. Bob Marley’in ismini alan küçük yavru köpek, zamanla büyür fakat eğitilmeyi pek sevmez. Haylaz mı haylaz Marley, yaptığı şirinliklerle de kalplere sevgi tohumlarını ekmeyi başarmakta. Ailesine hayat dersleri veren Marley’den vazgeçmeyen ailenin komik hikâyesini mutlaka izlemelisiniz.

Bir Köpek Yılı – A Dog Year

Orta yaş bunalım ve çılgınlığına bir köpek dahil olursa bilin bakalım sonuç ne olur? Bir yazarın başlayamadığı bir kitap için yaşadığı buhranlı dönemde hayatı bir köpekle kesişir. Jon’la tanışmadan önce birçok travma yaşamış olan kuyruklu yıldızımız yeni hayatında yeni sahibi ile mutluluğu yakalar. Filmin enerjisi sizde de duygusal bir enerji hissi yaratacaktır.

Lassie 

7 ‘den 77 ‘ye hiç kimsenin unutamadığı ve hepimizde anı bırakan kahramanımız Lassie’nin hikâyesidir. 1940’larda ekonomik sıkıntılar yaşayan ailenin evlerini terk etme zorunluluğu ile başlayan hikâyede, köpeklerini satarak geçinmek zorunda kalan aileyi bulmak için çaba harcayan ve kendisini aileden gören köpeğin duygusal anılarını bulacaksınız. Kahramanımızın dönem dönem farklı versiyonları ve farklı hikâyelerinin çekildiği Lassie adeta bir dünya klasiği olmuştur.

Hachiko

Meşhur Hachi… Tren istasyonunda bulunan Japon kökenli Akita Inu cinsi köpeğin hikayesi. İnsan ve köpek arasındaki bağ daha ne kadar sağlam olabilir ki? Kısa zamanda oluşan büyük bağ, Hachi’nin sadakati ve tüm o yaşananlar… Gözyaşlarınıza hakim olamayacaksınız. Hayatınız boyunca aklınızdan çıkmayacağını garanti ediyor ve mutlaka izlemenizi tavsiye ediyoruz. Hachi, Japonya’da yaşayan gerçek bir köpektir ve bu film onun gerçek hayatını anlatmaktadır. Bu dostluğu ölümsüzleştirmek için Japonlar, Hachiko’nun heykelini son nefesini verdiği yere dikmişlerdir. İzlemeyenler için spoiler vermek istemiyoruz. Ama birkaç söz var ki, içinizi çok yakacak. 

Beethoven 

Hayatta birçok şeye sahip olmasına rağmen yine de bir eksiklik hisseden Newton Ailesi, bu eksikliği gidermek adına bir köpek sahiplenmeye karar verir. Geldiği yeni evde, birden çok kilo almaya başlayan Beethoven’ı, ailesi veterinere götürür fakat veterinerin Beethoven ile ilgili çok daha farklı ve kötü niyetli fikirleri vardır. Salyalı bir St. Bernard, sevgi dolu bir ailenin ilgi odağı haline gelir, ancak köpek uyuklayan bir veteriner ve uşaklarıyla uğraşmak zorundadır.
Devasa bir St. Bernard cinsi köpek olan Betthoven'ın, neden olduğu kendi kadar devasa kazalar ve birkaç eğlenceli felakete rağmen ailesi tarafından çok sevildiğini görüyoruz. Ailenin babası hariç; onun kalbini kazanmak, ailenin geri kalanından çok daha zorlu bir mücadele olacaktır. Brian Levant imzalı bu sevimli yapım, o kadar beğenildi ki film serisi olarak devam etti. Oyuncu kadrosunda Charles Grodin, Bonnie Hunt, Dean Jones, Nicholle Tom, Christopher Castile, Sarah Rose Karr, Oliver Platt, Stanley Tucci, David Duchovny ve Patricia Heaton'ı görüyoruz.

101 Dalmaçyalı – 101 Dalmatians

En iyi köpek filmlerini listeliyorsak 101 Dalmaçyalı’yı unutamazdık. Her bir sahnesinin mazileri yaşattığı bu muhteşem filmi herkesin mutlaka izlemesi gerekiyor. Kötü bir moda tasarımcısı, abartılı bir kürk manto yapmak için Dalmaçyalı yavruları çalmayı planlar, ancak bunun yerine abartılı bir karmaşa yaratır. Yazarı “Dodie Smith” olan romandan uyarlanmıştır. 2000 yılında “102 Dalmaçyalı – 102 Dalmatians” ismiyle ikincisi çekilmiştir.

Togo

Gerçek olaylardan esinlenen "Togo", harika oyunculukları ve hem sevimli hem de trajik hikayesi ile dönemine damga vuran yapımlardan biri olmayı başardı. Willem Dafoe'nun olağanüstü oyunculuğu, partneri insan da olsa köpek de olsa, harika bir uyum yakalayabileceğini gösteriyor. Gerçi bu kadar tatlı bir köpek ile uyum sağlamak çok da zor olmasa gerek. Oldukça mücadeleli bir yarışa liderlik etmek için çok küçük ve zayıf olarak görülen Togo isimli köpeğin, sahibinin desteği ve ilgisiyle 1925 koşusuna liderlik edişinin gerçek hikayesini izliyoruz. Ericson Core imzalı "Togo"da oyuncu kadrosunda Willem Dafoe'nun yanı sıra Julianne Nicholson, Christopher Heyerdahl, Richard Dormer ve Adrien Dorval yer alıyor.

Max

Afganistan savaşına gönüllü olarak katılan Kyle’ın orada sahiplendiği Max isimli küçük bir köpek onun en yakın dostu olacaktır. Şiddetin çok fazla olduğu bir savaş alanında, zeki bir şekilde büyüyen Max, gerektiğinde Kyle'a yardım eden bir savaş uzmanı köpek haline gelir. Ailesi ile sık sık görüşen ve bir de kardeşi bulunan Wincott ailesinin kapısı, ordu askerleri tarafından çalınır ve acı bir haber ile savaştan oğullarının cansız bedeninin döndüğünü öğrenen aile büyük bir şok yaşar...

Turner & Hooch / Dikkat Köpek Var

 

Dikkat Köpek Var filmi 1989 yapımlı bir filmdir. Tom Hanks'ın oynadığı bir film olarak bilinmektedir. Bu film hem komedi hem de polisiye türdedir. California'nın sahil bölgelerinden birinde yaşayan polis memuru Scott Turner, bölge plajının nizam ve düzenini korumakla görevlidir. Buradaki huzurlu ve sakin yaşam Amos Reed adlı arkadaşının öldürülmesiyle sekteye uğrar. Çalıştığı bu sakin yerde bir hayli sıkılmakta olan memur Turner, şefi Howard Hyde'dan kendisini Amos'un cinayet davasına atamasını talep eder. Amos cinayetinin tek görgü şahidi ise Hooch isimli köpektir. Turner davayı çözebilmek için Hooch'u evine alır, ancak işler pek de öngördüğü gibi ilerlemez. Yaramaz köpek Hooch, Turner'ın hayatını büyük bir karmaşaya sürüklerken aralarında sıra dışı bir ilişki başlar. 
Gösterime girdiği dönem büyük bir gişe başarısına imza atan filmin yönetmen koltuğunda Tomorrow Never Dies ve The 6th Day filmlerinin yönetmeni Roger Spottiswoode bulunuyor.

kedi kumu

İlginizi Çekebilir

En Güçlü Köpek Cinsleri

Tüm ırklarda bizim onlara olan sevgimiz kadar onların da bize olan sevgisini görmekteyiz. Köpeğin kendi hayatını hiçe sayarak sahibinin hayatını önemsemesi buna en iyi örnektir. Sadakatının yanında dünyanın en güçlü köpeklerinden bahsedelim.

Yazının Devamı >>

En Zeki Köpek Irkları

  En zeki köpek cinsleri insanları gerek zekaları ile gerek davranışları ve verdikleri tepkiler ile son derece şaşırtır. Neredeyse ortalama yaşlarda bir çocuk zekasına sahip olan en zeki köpek ırkları alman kurdu, golden retriever ve doberman pinscher olarak sıralanabilir. Öncelikle alman kurtlarından bahsetmek gerekirse isimlerinden de anlaşılabileceği üzere Almanya kökenli bir cinstir. En zeki köpek cinsleri arasında tanınan alman kurtları bazı zamanlarda alman çoban köpeği olarak da bilinir.

Yazının Devamı >>

En Tehlikeli Hayvanlar

Tahminlere göre dünya üzerinde 20 ile 100 milyon arasında hayvan türü yaşamaktadır. Bu farklılık hala keşfedilmemiş olan canlıların var olmasıdır ve bu rakamın % 80 ini böcekler oluşturmaktadır. Aynı havayı soluduğumuz bu canlıların bazıları insanlar için zararlı olsalar da, bazıları tamamen evcilleşmiş omurgalılardır. Bu kadar çeşitli canlıların içerisinde kayıtlara geçmiş ölümlerden en fazla insan öldüren on canlıyı sıralayacağız.

Yazının Devamı >>

En İyi Bekçi ve Koruma Köpekleri

Köpeklerin sahiplenme ve koruma güdülerinden faydalanmak hemen hemen hepimizin hoşuna gider. Özellikle bahçe koruma köpeklerinin hırsızlara karşı olan tehditi tartışılmazdır. Son zamanlarda artan hırsızlık vakalarında insanlar onlarca para harcayarak güvenlik tedbirleri almaktadır. Oysa çoğu zaman doğru seçilmiş bir can yoldaşı tek başına güvenliği sağlayabilmektedir.

Yazının Devamı >>

Etiketler: Köpekler Hakkında
Mart 03, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR