En Güçlü Köpek Cinsleri

köpek ırkları

En Güçlü Köpek Cinsleri

Köpeklerin evcilleştirilmesi ile en yakın can yoldaşımız olan dostlarımız, ihtişamları ve üstün görev yetenekleri ile insanoğlunun daimi taktirini almıştır. Bazı ırklar görev ve beden güçleri, bazıları da zeka gücü ile ön plana çıkmaktadır. Bu yazımızda en güçlü ırkları incelerken en zeki köpekleri daha önce tanıtmıştık.

Tüm ırklarda bizim onlara olan sevgimiz kadar onların da bize olan sevgisini görmekteyiz. Köpeğin kendi hayatını hiçe sayarak sahibinin hayatını önemsemesi buna en iyi örnektir. Sadakatının yanında dünyanın en güçlü köpeklerinden bahsedelim.

 

1. İngiliz Mastif

Ağırlıkları 70-120 Kg arasında değişen dev köpek ırklarındandır İngiliz Mastif. Görüntüsündeki asalet, sahibinin güvenliği söz konusu olduğunda adeta öfkeye dönüşmektedir. Sert mizacını bir çocukla oynarken tamamen yumuşak bir oyun arkadaşına çevirir. Büyük bir zeka, cesaret ve koruma içgüdüsü ile çok güçlüdür. Eğitim konusunda biraz zor alan ırk olsa da sahibine olan mutlak itaati ile kontrolü kolaydır.

 

2.Rottweiler

Bilinen en iyi bekçi köpeklerinden biridir Rottweiler. Doğru eğitilmeye ihtiyaç duyulan bu ırk çiftlik hayvanlarını gütmek, araba çekmek konusunda başarıları tam bir görev köpeği olduğunu göstermektedir. Doğru eğitim verilmeyen Rottweilerler adeta bir tehlike niteliğindedir. Sahiplerine karşı aşırı koruma güdüsü onu diğer insanlara karşı saldırgan kılabilmektedir.

 

3. Kangal

Koyun sürüsünü kurt, çakal ve ayı gibi yırtıcılardan korumak için bekçi köpeği olarak kullanıldılar. Sezilerinin güçlü olması onları diğer köpek ırklarından farklı kılmaktadır. İnsanlara karşı mizaçları söz konusu olduğunda oldukça nazik, sakin ve sahibine karşı sadıktırlar.

 

4. St. Bernards

Alplerin kurtarıcı köpeği olan St. Bernards tam bir görev ve gücün diğer adı olsa gerek. İnsanları kar altından kurtarıp kilometrelerce uzağa sürükleyerek taşıyıp canlarını kurtaran masalların kahramanıdır. Dev görüntülerinin yanında minnacık kalpleri onları dev kahramanlar ilan etmiştir. İnsanlar ve çocuklarla uyumludur. Biraz zor eğitim alsalar da insanlarla yaşamda zorluk çıkarmazlar.

 

5. Alman Çoban Köpeği

Başlangıçta, koyun gütmek için yetiştirildiler. Ancak daha sonraki yıllarda birçok farklı meslekte kullanıldılar. Alman Çobanları çok güçlü ve güçlüdür. Büyük bir zekaya ve güce sahiptirler. Eğitilmeleri kolaydır ve çabuk öğrenirler. İyi eğitimli bir Alman Çoban Köpeği çok sakindir.ve itaatkar, ancak iyi eğitilmezse Alman Çoban saldırgan olabilir . Düzgün sosyalleşmezlerse, bölgelerine karşı aşırı koruyucu olabilirler ve saldırgan olabilirler.

 

6. Masstif

Bir köpeğe üstün cesaret madalyası verilse bunu kesinlikle Masstif alırdı. Sahiplerine karşı itaatkar olan Masstif 730 PSI ısırma kuvveti ile oldukça güçlüdür. Sert mizacının yanında etrafına ilgisiz gibi görünse de tehlike sezdiğinde korkunç bir köpek halini alabilmektedir.

 

7. Cane Corso

Etkileyici bir asalete sahiptir. Tam bir koruma köpeği olan Cane Corso güçlü çenesi ile dikkat çekmektedir. Cane Corso mutlaka eğitilmesi gereken bir ırktır. Çevresine karşı çok sosyal değildir.

 

8. Amerikan Pit Bull

Harika kasları ve atletik vücudu ile dikkat çekmektedir . Pitbull'lar dövüşmek için yetiştirildiği düşünülse de aslında tam bir yoldaştır. . Kaslı vücutları onları mükemmel bir dövüşçü yapar. Çevik, hızlı ve güçlüdürler. Pitbull'lar agresif yapıları nedeniyle kötü bir üne sahiptir , ancak gerçekte mizaçları kötü değildir. Çok nazik ve sadık köpeklerdir. Uygun şekilde eğitilirlerse itaatkar ve nazik olurlar. 

 

9. Dogo Argentino

Dogo Argentino mükemmel bir bekçi köpeğidir. Ailesine bağlı olan bu ırk oldukça akıllı ve oyuncudur. Görevleri arasında yer alan avcı köpeği olması onları domuz avında diğer köpek türlerine nazaran ön plana çıkarmıştır. Tehlikeli köpek mizacına sahip olan bu köpekler aslında iyi huylu tam bir koruma ve oyun köpeğidir.

Dogo Argentino hakkında daha fazla bilgi Dogo Argentino Köpek Irkı sayfamızda.

 

10. Siberian Husky

 

Sibirya kurtları vahşi görüntüsü bir kenara bırakıldığında kibar ve iyi huylu köpeklerdir. Husky’ler (Sibirya Kurtları) başka köpekler, başka hayvanlar ve kendi türleriyle geçinmede de ılımlı, karakter olarak uysal ve zekidir. Sosyal olmalarının yanı sıra zaman zaman inatçı olabilirler.  Sibirya Kurdu köpeklerin egzersiz ve antrenman ihtiyacı yüksektir.

Etiketler: köpek ırkları
Ekim 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR