En Zeki Köpek Irkları

Köpek Irkları

En Zeki Köpek Irkları

  Dünya üzerinde binlerce farklı köpek ırkı bulunur. Bulunan köpek ırkları arasında diğerlerinden farklı olarak çok daha zeki ve akıllı olan köpekler de vardır. En zeki köpek ırkları sıralayacak olursak

En Zeki Köpek Cinsleri

  En zeki köpek cinsleri insanları gerek zekaları ile gerek davranışları ve verdikleri tepkiler ile son derece şaşırtır. Neredeyse ortalama yaşlarda bir çocuk zekasına sahip olan en zeki köpek ırkları alman kurdu, golden retriever ve doberman pinscher olarak sıralanabilir. Öncelikle alman kurtlarından bahsetmek gerekirse isimlerinden de anlaşılabileceği üzere Almanya kökenli bir cinstir. En zeki köpek cinsleri arasında tanınan alman kurtları bazı zamanlarda alman çoban köpeği olarak da bilinir. Alman kurtları zekaları ile de son derece ön planda olduğundan bir hayli ünlüdürler. Tamamen çevik, zeki ve korkusuz olan alman kurtları tüm bu özellikleriyle polisiye ve askeriyede de sıklıkla yardımcı olarak eğitilirler. Birçok farklı alanda da zeki olan bu köpek cinsi genel olarak çok eşsiz özelliklere sahiptir. Konu zeka olduğunda alman kurtlarının yanı sıra golden retriever cinsinden de bahsedilebilir. Zekası ve eğlenceli tavırlarıyla birçok kişiyi gülümsetip hayrete düşürürler. Golden retriever cinsi köpekler sadık oluşları, sıcakkanlılıkları ve akıllılıklarıyla arama kurtarma ekiplerinde bile görev alabilirler. Tüm bu ırklara ek olarak doberman pinscher da en zeki köpek ırkları arasındadır. Doberman pinscher zekası, gücü ve hızı ile kendini kanıtlamış bir köpektir. Gelişmiş gözleri sayesinde de en zeki köpekler sınıfına giren bu cins akıllı oluşuyla birlikte bekçi köpeği olarak da bilinir. Alman kökenli olan doberman pincsher ırkı köpekler korkusuz ve cesur tavırları ile de anılırlar.

  Alışveriş önerisi: Köpek Maması

Dünyanın En Zeki Köpeği

  Birçok köpek akıllı olmasına rağmen diğerlerinden daha zeki olan ve dünyanın en zeki köpeği olarak diğerlerinden ayrışan bazı köpekler vardır. Dünyanın en zeki köpekleri sıralaması aslında belirli yarışmalar ve ölçümler yapıldıktan sonra sıralanmaktadır. Her köpek yeterli ve belirli bir zekaya sahiptir ancak dünyanın en zeki köpeği sınıfına giren köpek cinsleri daha kolay eğitilebilirler ve daha doğru şekilde itaat edebilme gibi bazı yeteneklere sahiptirler. Bu nedenden dolayı da zeka olarak diğer köpek cinslerinden daha üstün konumdadırlar. Dünyanın en zeki köpeği olarak bilinen cinslerin başında border collie cinsi köpek vardır. Border collie cinsi köpekler eğlenceli olmalarının yanı sıra yüksek enerjileri ve neredeyse bir çocuk zekasına sahip olmaları ile bilinir. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra çeviklik konusunda da son derece gelişmiştirler. Üstün zekaları ile insan konuşmalarını ve tepkilerini de olabildiğince anlar ve ona göre itaat ederler.

  Dünyanın en zeki köpeği sınıfında yer alan border collie ırkı bir sürü halindeki köpek grubuna bile önderlik edebilecek seviyededir. Son olarak ortalama ömür süresi 10 ile 17 yıl arası olan bu ırk İngiltere ve İskoçya kökenlidir. Bir diğer ırk olarak ise poodle cinsi örnek verilebilir. Dünyanın en zeki köpek cinsleri arasında önde gelen poodle cinsi köpekler aynı zamanda birçok köpek cinsinden de daha popülerdirler. Fransa ve Almanya kökenli olan poodle cinsi köpekler ileri derece zekaları ile öne çıkarlar. Sevecen hareketleri ile eğitilebilirliği de gözle gözlemlenebilir derecededir. Son derece akıllı olan poodle cinsi avlanma iç güdüsü yüksek olan köpeklerden de bir tanesidir. Poodle cinsini dünyanın en akıllı köpekleri sınıfına sokan en önemli ve belirgin özelliği de pek çok farklı alanda pek çok farklı yeteneğe sahip olmasıdır.

köpek maması

Etiketler: en zeki köpek ırkları, en akıllı köpek ırkları,
Şubat 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR