Doberman

doberman köpek

Doberman

  Doberman köpekler zarif görünümlü, adaleli ve çok güçlü köpeklerdir. Derin göğsü, kısa bir sırtı ve zarif bir boynu vardır. Kısa olan tüyleri sert, mavimsi gri, kızıl veya açık kahverengi renklerinde olabilse de, en çok bilinen ve temel olarak siyah ya da siyah ve pas rengidir. Doberman köpeklerinin tüyleri kısa, sık ve serttir. Derileri vücudunu sıkı sarar. Dobermanların dişleri de oldukça kuvvetlidir ve makas ısırışı ile kapanır. Bu güçlü köpek ırkının gözleri canlı, zeki ifadeli ve koyu renklidir. Son zamanlarda da birçok yavru köpek dobermanlar doğal haline bırakılmaya başlanmıştır. Dobermanlar doğal bırakıldığında, kulakları aynı av köpeklerinde olduğu gibi sarkık şekilde durmaktadır.

 


Doberman Köpeklerinin Mizacı

  Doberman köpekleri mükemmel bir bekçi köpeğidir. Genel olarak da bu amaçla bahçelerde köpek kulübesinde beslenir. Dobermanlar son derece azimli, enerjik ve güçlü bir ırktır. Çok yönlü olduklarından oldukça zeki ve doberman köpeklerin eğitimi kolaydır. Kararlı, korkusuz ve kendine güvenen bu ırk asla vahşi bir köpek olarak adlandırılamaz. Doberman köpekler ailesi ile birlikteyken asil, sadık ve sevgi doludur. Aile üyelerine fiziksel olarak da her zaman yakın olmak isterler. Dobermanlar koruyucu ve kendisini ailesine adayan oldukça insan dönük köpeklerdir. Bu köpek ırkı ondan korkmayan ve onda saygı uyandıracak, onu disipline edebilecek bir köpek sahibine gereksinim duyar. Bu sebeple Doberman köpek ırkı, her köpek sahibi için beslemeye, sahiplenmeye uygun bir köpek ırkı değildir. Kendi haline bırakıldıklarında istediklerini yapmak konusunda biraz fazla kararlı olacaklarından tüm aile üyelerinin onu kontrol edecek bilgi ve tecrübeye sahip olması gerekir. Doberman köpeklerinin içgüdülerinden gelen koruma özelliklerinin önüne geçmek için yavru döneminde sosyalleşmeye başlaması gerekmektedir. Dobermanın iyi bir ev köpeği olması için düzenli ve tutarlı bir şekilde köpek eğitimi verilmesi gerekmektedir. Köpeğin eğitilmesi pozitif yönlendirme yöntemiyle yapılmalıdır. Dişi Dobermanlar erkek Dobermanlara göre eğitilme konusunda daha da inatçıdır. Köpek eğitim ürünleri bu konuda işinizi kolaylaştıracak olan köpek ürünleridir. Fakat Dobermanların saldırgan olduğuna dair algı tamamen yanlıştır. Bu köpekler sadece büyük ve koruyucu köpeklerdir. Doberman Pinscher olarak da adlandıran bu koruyucu köpekler, iz sürme, bekçilik, koruma, polis, ordu görevleri, arama kurtarma, terapi köpekliği, itaat yarışmaları olmak üzere birçok alanda yeteneklerini sergileyebilirler.

  

  İlginizi çekebilir: Köpek Oyuncakları

  Alışveriş önerisi: Köpek Mamaları


  Doberman köpekleri genel olarak baskın bir karakterde olsa da bireyler arasında büyük farklılıklar vardır. Bazı köpekler tüm bir aileye bağlanırken, bazıları yalnızca tek bir insana bağlanır ve sahibiyle sürekli iletişim halinde olmak ister. Genelde arka bahçeye terk edilen köpekler olarak bilinirler fakat bu onların yapıları için uygun değildir. Bu yüzden Doberman köpekleri ailesiyle birlikte olmalıdır. Yeterli egzersiz sağlanırsa apartmanda da yaşayabilirler. Fakat bu önermediğimiz bir bakım türü. Doberman köpekler çevresi çitlerle çevrili en azından orta büyüklükte bir bahçede daha da mutlu bir yaşam sürerler.

 


Doberman Köpeklerinin Sağlığı ve Bakımı

  Dobermanlarda genetik olarak görülebilen wobbler sendromu isminde bir hastalık vardır. Bu güçlü köpek ırkının yakalanabileceği en muhtemel hastalık budur. Wobbler sendromu boyun omurları ve omurilik basısına neden olur. Yaş aldıklarında kilo almaya da eğilimli olurlar. Bunların yanı sıra kalça displazisi ve konjenital kalp defektleri de görülebilir. Doberman köpekleri ciltleri de oldukça hassastır. Doberman köpekler kısa tüylü olduklarından, çok az tüy bakımına ihtiyaç duyarlar. Fakat yine de derilerinin sağlıklı olması ve tüylerinin güçlü, parlak olması için haftada bir ya da yoğunsanız iki haftada bir köpek tarağı ile fırçalamanızda yarar var. 

  

 

  İlginizi çekebilir: Köpek Aşıları

 

   
Etiketler: doberman köpek, doberman köpek özellikleri, doberman eğitimi
Mayıs 22, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR