Köpekler Hakkında 10 Bilgi

Köpekler Hakkında 10 Bilgi

Köpekler Hakkında 10 Bilgi

  Köpekler ilk kez 33.00 yıl önce evcilleştirilmiştir. İnsanların hayatına dahil olduktan sonra da her geçen gün köpeklerle insanların dostlukları pekişmeye başlamıştır. Öyle ki bugün dünyada 400 milyondan fazla köpek insanlarla birlikte yaşamaktadır. Peki insanoğlu köpekleri ne kadar iyi tanıyor? Gelin isterseniz köpeklerin dünyasına daha yakından bakalım.

Köpeklere Sevginizi Gösterirken Dikkatli Olmalısınız

  Köpekler her ne kadar sevginizi daimi olarak koşulsuz şartsız kabul etse de onlara sarılırken ya da onlara gülerken dikkatli olmalısınuz. Çünkü köpekler dişlerin göründüğü gülümsemeleri tehdit olarak algılayabilir. Aynı şekilde sarılmayı da kontrol altında tutulma şeklinde tehdit olarak görebilirler.

Köpeklerin Zekası Çocukların Zekasıyla Aynı Seviyede Olabilmektedir

  Köpeklerin anlama kapasitesi 250 kelimeye kadardır. Özellikle duygusal bakımdan gelişmiş bir köpeğin zeka seviyesi 2 yaşında bir çocuğun zeka seviyesi kadar olabilmektedir. Bu yüzden çocuklarla oldukça iyi anlaşırlar.

Köpekler Rutinleri Algılayabilir

  Evcil hayvanınız gün içinde ne zaman yemek yemesi gerektiği, ne zaman yürüyüşe çıkacağı ya da ne zaman uyuyacağını bir süre sonra rutine bindirir ve bunları algılarlar. Sizin rutinlerinizi de bilirler ve rutin dışı bir şey geliştiğinde farklı tepkiler verebilirler. Örneğin sizin eve gelmenizi bekleyip, eve gelmediğinizde sizi özleyebilirler.

Köpekler Hissettiklerinizin Kokusunu Algılayabilir

  Köpeklerin koku alma yetisi insanlara göre 10 milyon kat daha gelişkindir. Bu yetileri sayesinde köpekler insanlardaki koku değişimlerini anında sezerek evde hasta veya hamile biri varsa kolayca anlayabilir.

Köpeklere Her Yiyeceği Vermemelisiniz

  Her ne kadar insanlar için yararlı olan besinler olsa da bu besinler köpekler için zararlı olabilmektedir. Bu yüzden her yiyeceği köpeğinize vermemelisiniz. Bu konuda veteriner hekiminizden yardım alabilirsiniz.

Köpeklerin Ne Anlatmak İstediğini Anlamaya Çalışın

  Eğer bir köpek ısrarla kendi kuyruğunun peşinden koşturursa sıkıldığı anlamına gelir ve muhtemelen bir yürüyüş ya da oyun oynamak bu can sıkıntısını çözmeye yardımcı olabilir.

  İlginizi çekebilir: Köpek Kafesi Ne İşe Yarar?

Köpeklerin Burunları ve Patileri Oldukça İşlevli

  Köpeklerin burunları gelişmiş koku alma özelliğinin yanı sıra parmak izi gibi görev görmektedir. Diğer yandan köpekleri patileri yalnızca zemindeki sertlikleri hissetme değil, aynı zamanda terleme noktalarıdır.

Köpeğinizi Rahatlatın

  Köpeğinizi muhtemelen dokunarak da sık sık seviyorsunuzdur. Bu temas hem onun heyecanını , gerginliğini aynı zamanda da kan basıncını düşürmek için de oldukça işe yarayacaktır. Evde olmadığınız zamanlarda da köpeğinizi rahatlatmak adına kokunuzun sindiği bir kıyafeti ona bırakabilirsiniz.

Köpekler İnsanlara Benzer

  Köpeklerin bazı özellikleri insanlara benzemektedir. Örneğin köpekler de bir şey içtiklerinde hıçkırabilir. Zaman zaman insanların yüz ifadelerinde benzer ifadeler de yapabilir.

Köpeklerin Bıyıklarının Önemi

  Köpeklerin bıyıkları karanlıkta uydu görevi görmektedir. Yani çevrelerine çarpmadan etrafı algılayabilirler.

köpekler hakkında

Etiketler: Köpekler Hakkında 10 Bilgi
Ekim 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR