Köpekler Neden Kuyruk Sallar?

köpekler neden kuyruk sallar

Köpekler Neden Kuyruk Sallar?

  Köpekler biz insanların dilinden konuşabilseydi neler söylerdi kim bilir? Köpeklerin en azından şimdilik bizimle konuşamayacağı bir gerçek olsa da, köpeklerle farklı yollardan iletişim kurmak mümkündür. Köpeklerin beden hareketleriyle bir şeyler anlatmak istemesi bunun en güzel örneğidir. Bu vücut hareketlerinden kuyruk sallama ile de köpeklerin duyguları anlamak mümkündür.

Köpekler Neden Kuyruklarını Sallar?

  Köpekler duygularını ve düşüncelerini kuyruk hareketleriyle ifade ederler. Bu yüzden kuyruk hareketlerini yorumlamak da oldukça önemlidir. Çünkü köpeğinizin ne istediğini anlamak aranızdaki ilişkiyi daha da güçlendirir.

  Köpekler iletişim kurarken gözlerini, vücutlarını, kulaklarını, kuyruklarını kullanırlar. Kendilerini ifade ederlerken en çok da kuyruklarını kullanırlar. Evcil hayvanınızın ne dediğini anlamak, onlara ihtiyacı olan şeyleri sağlamak ve onlları düzgün anlamak için oldukça önemlidir. Köpekler duygu durumuna göre kuyruk pozisyonunu ve hareketlerini değiştirir. Onların ruh hallerini, memnuniyetlerini, oyuncu tavır mı yoksa korku içinde omi olduklarını kuyruklarına bakarak anlayabilirsiniz.

Köpekler Neden Kuyruk Sallar

 

Köpeklerin Kuyruğunu Sallamasının Anlamları

  Köpekler hissetiğini veya ne düşündüğünü size ifade etmek için kuyruklarını çeşitli pozisyonlara sokarlar. İşte bu kuyruk hareketlerinden bazıları;

Kuyruğun Rahat Olması

  Bu davranışlarını rahat olduklarını anlatır. Bir köpeğin kuyruğunu rahat bırakması halinden memnun olduğunu ve hiçbir şeyin onları rahatsız etmediğini belirtir. Kuyruklarını hafifçe oynatmaları da aynı anlama gelmektedir.

Kuyruğun Yeri Göstermesi

  Yeri gösteren bir kuyruk hareketine genelde geriye yatmış kulaklar veya kambur duran beden hareketleri de eşlik eder. Köpeğinizin bu hareketleri sergilemesi endişeli, korkmuş veya stresli olduğunu gösterir. Eğer kuyruklarını sağa sola doğru sallıyorlarsa olan biteni de anlamakta sorun çekiyor olabilirler.

Köpeğin Kuyruğunu Bacağının Arasına Sıkıştırması

  Bu kuyruk hareketi en bilinenlerden bir tanesidir. Köpeğin korktuğunda anlarda kuyruğunun aldığı pozisyonlardandır.

Kuyruğun Katılaşması

  Kuyruğu yere parelel bir şekilde ve kaskatıysa bu durum onların bir tehlike sezdiklerinin ve tehlikeye odaklandıklarının göstergesidir. Bu pozisyon Beagle gibi av köpeklerinde sıkça görülmektedir.

köpekler neden kuyruk sallar

 

Kuyruğun Dikleşmesi

  Bu pozisyon köpeğin kendinden oldukça emin olduğu anlamına gelmektedir. Ayrıca evcil hayvanınızın yeni bir köpekle tanıştığında da bu kuyruk pozisyonunu görebilirsiniz. Yarı Kalkmış, Hareket Eden Kuyruk Köpeğinizin kuyruğunu hafif kaldırıp hareket ettirmesi oldukça mutlu olduğu anlamına gelir. İşten eve geldiğinizde veya bir parka gittiğiniz bu görüntüyle karşılaşabilirsiniz.

  Köpeklerin kuyruk hareketlerinden ne düşündükleri ve neler hissettiklerini az çok anlayabiliriz. Fakat kısa kuyruklu Cocker Spaniel ya da Pomeranian gibi ırklarında bu durumu anlamak her zaman mümkün değildir. Özellikle kıvırcık kuyruklu köpeklerin ne hissettiklerini anlamak daha da karmaşıktır.

 

  İlginizi çekebilir: Arama Kurtarma Köpekleri

Etiketler: köpek kuyruğu, köpekler neden kuyruk sallar,
Şubat 21, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR