Köpeklerin Mutlu Olduğunu Nasıl Anlarız?

Köpeklerin Mutlu Olduğunu Nasıl Anlarız

Köpeklerin Mutlu Olduğunu Nasıl Anlarız?

  Köpekler de tıpkı insanlar gibi duygularını tepki vererek gösterirler. Bunlardan biri de mutluluk duydukları anlarda verdikleri tepkilerdir. Köpekler yaptıkları bu tepkilerle duygularını belli etmeye çalışırlar. Bunun için ise vücutlarının belli yerlerini kullanırlar örneğin kuyruk sallamak gibi. Köpeklerin mutlu olduğunu anlamak oldukça basittir. Sadece biraz daha dikkatli gözlem yapmak yeterli olacaktır.

Köpeklerde Mutluluk Belirtileri

  Köpekler insanlara mutluluklarını anlatmak için şekilden şekle girerler. Bunları sırf mutlu olduklarını belirtmek için ve sizi ne kadar çok sevdiklerini göstermek için yaparlar. Peki mutluluklarını belirtmek için köpekler hangi hareketleri yaparlar ve bu hareketler ne anlama gelir?

Köpeklerin Kuyruk Sallaması

  Köpeklerin mutlu olduklarını belirtmek için en çok kullandığı organları kuyruklarıdır. Genellikle insanlar tarafından da en çok bilineni zaten budur. Fakat köpekler sadece mutluluklarını belirtmek için değil neredeyse her duygusunu belli etmek için kuyruklarını kullanırlar. Köpekler genelde sahiplerini gördüklerinde kulakları dik olmaz, yüzünde hafif gülümseme olur ve kuyruklarını sallarlar. Bu sahibini gördüğüne mutlu olduğu anlamına gelir. Ancak kulağı dik ise kuyruğu da dik bir şekilde sallıyorsa ve gözünü de gezdirip farklı yerlere odaklama yapıyorsa kendisini tehlike de hissetmiş ve korumak için kalkanını hazırlamış demektir. Bu iki kuyruk sallamayı ayırt etmek ve sevginizi göstermek önemlidir.

  İlginizi çekebilir: Köpek Ağız Bakımı Nasıl Yapılır?

Köpeklerin Oyun Oynamak İstemesi

  Köpekler sahiplerini gördükleri anda sağa sola koşar, bacaklarına sürtünür ve hoplayıp zıplamaya başlar. Bu sahibine olan sevgisinin ve onu özlediğinin bir göstergesidir. Ayrıca Köpekler böyle yaparak beni sev, benimle ilgilen ve benimle oyun oyna demek istemektedir. Akıllara gelebilecek en basit oyunlardan biri sopayı atıp köpekten geri getirmesini istemek bile onu çok mutlu edecektir. Böylelikle köpeğiniz ile aranızdaki bağ da kuvvetlenecektir.

Köpeklerin Bacaklara Sarılması

  Köpekler sadece tanıdığı, yakın hissettiği ve ondan zarar gelmeyeceğini bildiği insanların ayaklarına sarılırlar. Bu yine onların sarıldığı kişiyi ne kadar çok sevdiğini ve onunla olmaktan ne kadar çok mutlu olduğunu anlatır. Köpeklerin bacaklara sarılmasının bir diğer açıklaması ise o kişinin gitmesini istememesi ve onun gitmesinden tedirgin oluşundandır. Yani bir nevi sarılarak beni bırakma demek istemektedirler.

Sırt Üstü Yatıp Sevilmek İstemesi

  Köpeklerin mutlu olduklarında yaptığı en çok bilinen hareketlerden biri de sırt üstü yatıp sevilmek istemeleridir. Köpekler yine bu davranışı sadece sevdiği ve güvendiği insanlara karşı yapar. Bunu beden dili ile böylelikle karşısındakine anlatır. Eğer köpekler yaptıklarının karşılığını alır ve sevilirler ise yine sadece mutlu olmakla kalmayıp onu seven kişiyle arasındaki iletişim oldukça güçlenecektir. Bu iletişim köpek ve sahibi arasındaki bağı çok özel yapacaktır.

Köpeklerin Gözlerinin İçi Gülmesi

  Köpekler sahiplerini gördüklerinde onlara olan sevgisinden bakışları değişir, sahiplerine karşı daha sevgi dolu ve güvenle bakmaya başlarlar. Mutluluktan ve heyecandan gözlerini daha sık sık kırpmaya başlarlar. Hatta bazı köpekler mutluluktan dolayı tıpkı insanlar gibi gülümserler. Öyle durumlarda ağız hareketlerine dikkat edildiğinde ağızlarının açık, dilinin dışarıda ve ağzının daha yayvan olduğunu görebilirsiniz. Bu sahibine olan sevgisinden ve ona karşı mutluluğunu gösterme isteğindendir. Eğer köpek ile sahip arasında böyle bir ilişki var ise zaten ikisinin arasındaki bağın ne kadar kuvvetli olduğunu anlatmaya gerek yok demektir.

köpeklerde mutluluk

Etiketler: köpeklerde mutluluk,
Şubat 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR