PetburadaBlog

  • Kalsiyum, tüm hayvanların çalışması için ihtiyaç duyduğu temel bir mineraldir. Vücudumuzdaki kalsiyumun büyük çoğunluğu kemiklerimizde ve dişlerimizde bulunur, ancak kalsiyum vücudun diğer bölgelerinde de rol oynar. Kalsiyum, kemikler için temel bir yapı taşıdır ve diyetteki kalsiyum ve fosfor dengesi özellikle genç, büyüyen hayvanlar için önemlidir.  Hamile ve emziren köpekler, büyüyen fetüsleri korumak ve gebeliği sürdürmek ve yeterli süt üretmek için yüksek miktarda kalsiyuma ihtiyaç duyarlar. 

    Kediler ve köpekler hakkında
  • Temmuz 08, 2023 Kedi Irkları

    Bu büyük, güzel kediler, arkadaşlığı seven ancak kedileriyle sürekli fiziksel temasa ihtiyaç duymayan aileler için mükemmel evcil hayvanlardır. Norveç orman kedileri yakın olmaya ve oynayarak ya da sadece gözlemleyerek etkileşime girmeye heveslidir, ancak her zaman kucaklanmamayı tercih ederler. Yoğun tüyleri, kısa tüylü ırklardan daha fazla bakım gerektirir ve belirli sağlık koşullarına eğilimlidirler.

    kedi ırkları
  • Temmuz 08, 2023

    Bunları birçoğumuz bir çırpıda sıralarız. Kangal, Akbaş ve Aksaray Malaklısı ilk akla gelenlerdir. Peki ya aklımıza gelmeyenler? Bu yazımızda Türkiye’ye ait köpek ırklarından kısaca bahsedeceğiz. Ve bu ırkların detaylı anlatımını blog sayfamızdaki köpek ırkları kategorimizin altında incelemenizi tavsiye ederiz.

    Kediler ve köpekler hakkında
  • Etrafınıza baktığınızda kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, onlarca renk ve bunların tonlarını görürsünüz. Acaba kedi ve köpeklerde bizler gibi milyonlarca renk seçeneğini algılayabiliyor mu? Yoksa dünyayı siyah beyaz bir televizyondan seyreder gibi mi görüyorlar? İşte uzun zamandan beri birçoğumuzun merak ettiği ve aklımızda deli soruların dolaştığı ve onlarca farklı cevabı duyduğumuz konu. Kedi ve köpekler renkleri görür mü?

    Kediler ve köpekler hakkında
  • Temmuz 04, 2023 Köpek Hastalıkları

    İstatistikler, kenelerin yaklaşık %50'sinin Lyme hastalığına neden olan Borrelia burgdorferi dahil olmak üzere hastalığa neden olan bakterileri taşıdığını göstermektedir. Köpeklerin acı çekmesine neden olan en yaygın kene kaynaklı hastalıklardan biri olan Lyme hastalığına Borrelia burgdorferi bakterisi neden olur.

    Köpekler Hakkında
  • Adına rağmen, D vitamini aslında kalsiyum emilimini destekleyen bir hormondur. İnsan sağlığında, ciltte güneş ışığına (UV) maruz kalmaya yanıt olarak üretildiği için güneş ışığı vitamini olarak anıldığını duymuşsunuzdur. İnsanlarda olduğu gibi D vitamini evcil hayvanlarda da kalsiyum metabolizmasının önemli bir öğesidir. D vitamini ve kalsiyum ile desteklendiğinde, basit kırık vakalarına kedi ve köpeklerde daha az rastlanmaktadır.

    Köpekler Hakkında
  • Prostat bezi hastalığı, köpeklerde yaygın olarak görülseler de, kedilerde ve diğer küçük evcil hayvan türlerinde daha az görülmektedir. İyi huylu prostat hiperplazisi, erkek köpeklerde en yaygın prostat hastalığıdır. Bakteriyel prostat apseleri, prostatik ve paraprostatik kistler ve prostat adenokarsinomu daha az görülür. Prostat problemleri kısır olmayan erkeklerde daha sık rastlanmasına rağmen, kısırlaştırılmış erkeklerde görülmektedir.

    Köpek Hastalıkları
  • Haziran 21, 2023 Köpek Irkları

    Cocker Spaniel'in kökenleri 14. yüzyıl İspanya'sına kadar dayanmaktadır. Ebat olarak büyük olanlar oyun oynamak için, daha küçük olanlar ise çulluk avında kullanılıyordu. Dolayısıyla bu özelliklerinden dolayı Springer ve Cocker isimleri ile tanımlanmışlardır. 
    1930'larda Cocker, İngiltere'deki en popüler köpek ırkıydı ve neredeyse 20 yıl boyunca 1 numara olarak kaldı! Bu süre zarfında Amerikalılar, biraz farklı bir Cocker geliştirdi. 1940 yılında, Kennel Club nihayet bu Spaniel'leri Amerikan ve İngiliz olarak ayırdı.

    Köpek Irkları
  • Haziran 20, 2023 Köpek Irkları

    Jack Russell Terrier oldukça zeki bir köpektir ve kolaylıkla eğitilebilir. Cins, uzun süre hareketsiz durmayacak kadar enerjik ve diğer köpeklerle, oynamak için uygundur. Tilki avında kullanılmak üzere yetiştirilmiş bir köpek olarak , oldukça cesaretlidir ve bir meydan okumada asla geri adım atmaz. Genel olarak, Jack Russell Terrier arkadaş canlısı ve aktiftir ve sosyal gezileri ve bolca egzersizi severler.

    Köpek Irklar
  • Haziran 19, 2023 Köpekler Hakkında

    Pomeranian'ı tıraş etmeli misin? Aslında bu soru hala tartışılmakta ama makine ile tıraşa olan cevabımız nettir ‘’Hayır’’, lütfen Pomeranian'ınızı makine ile tıraş etmeyin. Pomeranian'ları tıraş etmek veya Pomeranian gibi herhangi bir çift kaplamalı köpeği tıraş etmek kıl köklerine zarar verebilir.

    Köpek hastalıkları
  • Haziran 17, 2023 Köpek Hastalıkları

    Cushing sendromu, köpeğinizin vücudu kortizol adı verilen bir hormonu çok fazla ürettiğinde ortaya çıkar. Hiperkortizolizm ve hiperadrenokortisizm olarak da bilinen Cushing hastalığı hakkında tüm merak edilenler bu yazımızda!

    Köpek hastalıkları
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR