PetburadaBlog

  • Kaplumbağalar, benzersiz özelliklere sahip büyüleyici yaratıklar oldukları için harika evcil hayvanlardır. Ancak bir kaplumbağayı eve getirmeden önce temel bakım gereksinimlerini anlamak ve yerine getirmek önemlidir. Doğru ortamı, beslenmeyi ve ilgiyi sağlayarak kaplumbağanızın mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlayabilirsiniz.

    Su kaplumbağası
  • Ağustos 01, 2023 Kuş Irkları/Türleri

    Muhabbet kuşları, dünyadaki en popüler evcil kuş türlerinden biridir. Bu küçük ve renkli kuşların anavatanı Avustralya'dır ve 150 yılı aşkın süredir evcilleştirilmiştir. Zamanla, yetiştiriciler, her biri kendine özgü özelliklere ve niteliklere sahip çeşitli muhabbet kuşu ırkları geliştirmiştir.

    Kuş Hakkında
  • Genellikle şehir sakinleri veya barış sembolü olarak görülen güvercinler, çeşitli hastalıklara karşı hassas olabilir. Bu hastalıklara çevre koşulları, beslenme eksiklikleri ve patojenlerin varlığı dahil olmak üzere bir dizi faktör neden olabilir. Bu hastalıkları tanımak ve anlamak hem güvercinlerin hem de çevredeki toplulukların sağlığı için çok önemlidir.

    Kuş Hastalıkları
  • Temmuz 31, 2023 Kediler Hakkında

    Kediler, bağımsız doğaları ve gizemli tavırlarıyla uzun zamandır insanları büyüleyen bir hayranlık ve entrika konusu olmuştur. Bununla birlikte, evcil hayvan olarak popüler olmalarına rağmen, bu esrarengiz yaratıkları yanlış tanıtan birkaç yanlış anlama vardır. Bu yanılgılar genellikle davranışları, bakım ihtiyaçları ve genel doğası hakkındaki yanlış anlamalardan kaynaklanır. Kedilerin az bakıma ihtiyaçları vardır, Kediler dört ayaküstüne düşer, Evde beslenen kediye parazit bulaşmaz, Evde beslenen kedinin aşıya ihtiyacı yoktur. İşte doğru bilinen yanlışlardan bazıları. Devamı yazımızda!

    Kediler hakkında
  • Temmuz 31, 2023 Köpek Hastalıkları

    Babesiosis, köpekler dahil olmak üzere hem insanları hem de hayvanları etkileyen kene kaynaklı protozoal bir hastalıktır. Bu parazitik enfeksiyon, Babesia parazitinin birkaç türünden kaynaklanır ve Babesia canis, köpekleri etkileyen en yaygın türdür. Bir köpek sahibi olarak, bu hastalığın ve tüylü dostunuz için olası sonuçlarının farkında olmanız oldukça önemlidir.

    Köpek hakkında
  • Temmuz 29, 2023 Köpekler Hakkında

    Yapay katkı maddeleri ve koruyucular, düşük kaliteli et yan ürünleri, aşırı miktarda dolgu maddesi ve tahıllı köpek maması, tüylü dostlarımız için zararlı beslenmenin önemli bir parçasıdır. Bununla birlikte, bazı köpek mamalarında yaygın olarak bulunabilen potansiyel zararlı maddelerin farkında olmak önemlidir. Bu konudaki ana suçlulardan biri, yapay katkı maddeleri ve koruyucuların varlığıdır.

    Köpek hakkında
  • Temmuz 29, 2023 Köpekler Hakkında

    Sadık dostlarımız olan köpekler, görünüşte sınırsız enerjileri ve sarsılmaz sadakatleri ile tanınırlar. Ancak tıpkı insanlar gibi köpekler de korku ve endişe yaşayabilir. Köpeklerde korkuya neden olabilecek çeşitli faktörleri anlamak, onların esenliğini sağlamak ve bu korkuların üstesinden gelmelerine yardımcı olmak için çok önemlidir. Köpeklerin yaşadığı birkaç yaygın korku vardır ve bunlar köpekten köpeğe değişebilir. Bu yazıda, köpeklerin sahip olduğu en yaygın korkulardan bazılarını inceleyeceğiz ve neden korktuklarını açıklayacağız.

    Köpek hakkında
  • Şekli ve yoğunluğu nedeniyle çoğu zaman "kedi gözü" olarak tanımlanan gözlerinin derinliklerine çekilmeden edemiyor insan. Bir kedi yavrusu, eşsiz ve büyüleyici bakışına bakan herkesin kalbini fetheden gerçekten büyüleyici bir yaratıktır. Parıldayan zümrütleri andıran gözleri olan bu kedi güzelleri, büyülü ve karşı konulamaz bir çekiciliğe sahiptir.

    Kediler hakkında
  • Temmuz 27, 2023 Köpekler Hakkında

    Köpek dondurması yapmak çok kolay. Hepsi sade yoğurt ve muz, çilek ve fıstık ezmesi gibi köpekler için faydalı olan taze malzemelere yapılmaktalar. Her köpeğin damak zevki farklıdır, bu nedenle onlar için neyin en lezzeti tarif olduğunu tüm tarifleri deneyerek bulabilirsiniz. Ve her köpek dondurması dondurucuda 8 haftaya kadar dayanır, böylece minik dostunuz uzun süre tadını çıkarabilir. 

    Köpek hakkında
  • Temmuz 25, 2023 Kediler Hakkında

    Kediler kendilerine has karakterleri olan ve bu karakterlerinden asla ödün vermeyen canlılardır. Eğitimi istedikleri kadar yâda işlerine geldiği kadar alırlar. Onları eğitmek güç olsa da anlamak için birkaç temel davranışını öğrenmek yeterlidir. Bu yazımızda, kedinizin nasıl hissettiğini ve buna göre nasıl etkileşim kuracağınızı anlamanıza yardımcı olacak ve dikkat etmeniz gereken bazı temel davranışları tarifle yelim.

    Kediler hakkında
  • Temmuz 24, 2023 Köpekler Hakkında

    Bu yazımızda köpeklerin atası olarak da tanımlayacağımız en eski 12 köpek ırkını sizlerle paylaşacağız. Birçok kişi Akita Inu'nun en eski köpek türü olduğuna inanırken, bazı bilimsel araştırmalar ilk önce Basenji'nin ortaya çıktığını öne sürüyor.  MÖ 6.000 yılına kadar uzanan tarih öncesi mağara resimleri, Basenji'nin resimlerini gösteriyor, ancak bunlar, Kamikuroiwa Kaya Sığınağı alanında keşfedilen Akita kalıntılarından çok daha yenidir.

    Köpek hakkında
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR