PetburadaBlog

  • Kedinizi yada köpeğinizi kaybetmek hiçbir zaman kolay değildir ve bunun getirdiği acı çok büyüktür . Sevdiğiniz tüylü bir arkadaşınızın kaybıyla karşı karşıya kaldığınızda, duygularınızı ifade etmeniz ve kendinizce yas tutmak kimilerine anlamsız gelsede onu ailenin bir ferdi olarak görenler için durum hiç de öyle değildir. 

    Kediler ve köpekler hakkında
  • Eylül 14, 2023 Kediler Hakkında

    Kediler, doğal bir davranış olan tırmalama yoluyla tırnaklarını temizler ve egzersiz uygulamaları yaparlar. Ayrıca kedilerin bölgesel performanslarını göstermelerine yardımcı olur ve savunmalarına izin verir. Ancak yıkıcı tırmalamalar evcil hayvan sahipleri için ciddi bir sorun olabilir. Bu nedenle kedilerin sakinleştirilmesini sağlamak ve onların istemediği şeylere zorlamamak oldukça önemlidir. Bazen tırmalamalar oyun sırasında kedinin kontrolünü kaybetmesi ile sahibine istemeden zarar vermesi ile de sonuçlanabilmektedir.

    Kediler Hakkında
  • Eylül 06, 2023 Köpekler Hakkında

    Bir sel meydana geldiğinde köpekler de insanlar kadar savunmasızdır ve acil müdahale gerektiren yaralanmalara veya hastalıklara maruz kalabilirler. Bir evcil hayvan sahibi olarak acil bir durumda hazırlıklı olmanız ve ne yapacağınızı bilmeniz çok önemlidir.

    Köpek hakkında
  • Ağustos 31, 2023 Köpekler Hakkında

    Hem zihinsel hem de fiziksel egzersiz eşit derecede önemlidir; her köpeğin özel ihtiyaçlarını karşılamak, onlara bir birey olarak davranmak ve egzersizlerini ve aktivitelerini onların ihtiyaç ve arzularına göre belirlemek önemlidir. Köpekleri sınırlamamak da önemlidir, çünkü onlar tek bir şey için görevlendirilirler ya da bir şeyden keyif alıyorlar diye bu onları sınırlamamalıdır.

    Köpek hakkında
  • Ağustos 27, 2023 Köpekler Hakkında

    Ailenize bir yavru köpeği almaya mı karar verdiniz? Büyülü, heyecan verici, hayatınızı değiştirecek, bazen sıkıcı ama sonuçta ödüllendirici bir yolculuğa çıkmak üzeresiniz. Bir yetiştirici aracılığıyla safkan bir köpek yavrusu bulmayı seçtiyseniz, soyağacı belgelerine aşina olmak isteyebilirsiniz.  Sertifikalı bir yetiştirici bulmaktan soyağacı belgelerinin ne olduğunu anlamaya kadar, yeniden sahiplenme sürecini sorunsuz ve stressiz hale getirmek için bazı ipuçlarını bir araya getirdik.

    Köpek hakkında
  • Probiyotikler çeşitli sağlık yararları sundukları için evcil hayvan sahipleri arasında giderek daha popüler hale gelmiştir. Probiyotikler yeterli miktarda tüketildiğinde faydalı etkiler sağlayan canlı mikroorganizmalardır. Bu mikroorganizmalar köpek ve kedilerin bağırsaklarında doğal olarak bulunur ve bağırsak sağlığının korunmasına yardımcı olur. Evcil hayvanlarda probiyotik kullanımının ishal, kabızlık, şişkinlik gibi çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde etkili olduğu bulunmuştur.

    Kediler ve köpekler hakkında
  • Enjeksiyon sarkomunun  görülme sıklığı kedi ve köpeklere yapılan enjeksiyonlar sonucu gelişen tümörlerin görülme oranını ifade eder. Ne yazık ki enjeksiyon bölgesi sarkomları kedi ve köpeklerde oluşabilecek en yaygın tümör türlerinden biridir. Bu sarkomların aşılardaki adjuvanlara karşı oluşan bir reaksiyondan kaynaklandığına inanılıyor ve genellikle yavaş büyüyor ve tedavisi zordur.

    Kediler ve köpekler hakkında
  • Ağustos 23, 2023 Köpek Hastalıkları

    Köpeklerde kalp hastalıkları tüylü dostlarımızın çoğunu etkileyen ciddi bir durumdur. Tıpkı insanlar gibi köpekler de hafif ila şiddetli arasında değişen çeşitli kalp rahatsızlıklarından muzdarip olabilir. Köpeklerde bazı yaygın kalp hastalığı türleri arasında dilate kardiyomiyopati, kapak hastalığı ve aritmilerdir.

    Köpek hakkında
  • Hayvanlarda Üçüncü Göz Kapağı kediler, köpekler, kuşlar ve sürüngenler dahil birçok türde bulunan benzersiz ve büyüleyici bir özelliktir. Bu ince zar, şeffaf bir doku tabakası olup, görüşü korurken gözü kaplar ve korur. Bu, bu hayvanların zorlu ortamlarda hayatta kalmalarını ve gözlerini toz, kir ve diğer döküntülerden korumalarını sağlayan önemli bir evrimsel adaptasyondur.

    Kediler ve köpekler hakkında
  • Ağustos 19, 2023 Kuşlar Hakkında

    Kuşlarda ishalin birkaç olası nedeni vardır ve bu nedenlerin anlaşılması, durumu yönetme ve tedavi etmede esastır. Kuşlarda ishalin birincil nedenlerinden biri bakteri, virüs ve parazitler gibi enfeksiyöz ajanlardır. Salmonella ve E. coli, kuşlarda ishale neden olabilen iki yaygın bakteridir. Kuşlarda ishal, zamanında tedavi edilmediği takdirde ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği için hafife alınmaması gereken bir durumdur.
     

    Kuş Hastalıkları
  • Köpekler evimizin önemli bir parçasıdır ve onların sağlıklı ve mutlu olmalarını sağlamak oldukça önemlidir. Nefes nefese köpeklerde normal bir davranıştır, ancak aşırı nefes alma veya nefes almada zorluk, altta yatan bir sağlık sorununun göstergesi olabilir. Yaygın bir neden egzersizdir, çünkü köpekler fiziksel aktiviteden sonra soğumak için nefes alabilirler. Bununla birlikte, köpeğiniz aşırı derecede nefes alıyorsa veya nefesini tutmakta zorlanıyorsa, bu altta yatan bir sağlık sorununun işareti olabilir.

    Köpek hakkında
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR