PetburadaBlog

  • Ağustos 17, 2023 Kedi Hastalıkları

    Yaşlı kedilerde sık görülen hastalıklar yaşam kaliteleri üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Kediler yaşlandıkça bağışıklık sistemleri zayıflar ve bu da onları çeşitli sağlık sorunlarına karşı daha duyarlı hale getirir. Yaşlı kedinizin sağlığını yakından takip etmek ve herhangi bir sorunu erkenden tespit etmek için düzenli veteriner muayeneleri çok önemlidir.

    Kediler hakkında
  • Ağustos 14, 2023 Kedi Hastalıkları

    Diş temizliğine ek olarak, kedilerde diş eti iltihabını yönetmek ve önlemek için kullanılabilecek başka tedaviler de vardır. Diş eti iltihabını önlemenin en etkili yollarından biri, kediniz için düzenli bir diş hijyeni rutini oluşturmaktır.

    Kediler hakkında
  • Ağustos 12, 2023 Kedi Hastalıkları

    Kedilerde Sakroiliak Ayrılma düşme veya araba çarpması gibi travmaların veya dejeneratif eklem hastalığının neden olabileceği bir durumdur. Sakroiliak eklem, pelviste yer alan iki kemik olan sakrum ve ilium arasındaki bağlantıdır. Sakroiliak eklemini destekleyen bağlar ve kaslar hasar gördüğünde eklem ayrılabilir. Bu eklem, kedilerin hareketliliğinde çok önemli bir rol oynar ve onu destekleyen bağlara ve kaslara verilen herhangi bir hasar, sakroiliak ayrışmasına neden olabilir. Bu durum kediler için oldukça acı vericidir ve rahat hareket etme yeteneklerini etkileyebilir.

    Kediler hakkında
  • Ağustos 11, 2023 Köpekler Hakkında

    Araştırmalar, köpeklerin insanlarda belirli hastalıkları tespit etme yeteneğine sahip olduğunu göstermiştir. Çalışmalar, köpeklerin bir kişinin nefesinde, idrarında ve kanında kanser hücrelerinin varlığını tespit edebildiğini ve eğitimli köpeklerin prostat kanserini yüzde 98 doğruluk oranıyla tespit edebildi kanıtlanmış bir gerçektir.

    Köpek hakkında
  • Ağustos 10, 2023 Kediler Hakkında

    Kısır kediler çiftleşmek isteyebilir ama bu davranışın tamamen içgüdüsel olduğunu ve herhangi bir üreme amacına hizmet etmediğini bilmek önemlidir. Kısır kediler, üreyemeseler bile doğuştan gelen çiftleşme dürtüleri nedeniyle çiftleşme davranışı gösterebilirler. Kısır kedilerde çiftleşme davranışı, ses çıkarmayı, nesnelere veya insanlara sürtmeyi ve hatta diğer kedileri veya nesnelerle çiftleşmeye çalışması şeklindedir.

    Kediler hakkında
  • Kediler güzel tüyleriyler tanınırlar ama aynı zamanda çok tüy dökerler. Tüy dökme, kedilerin eski veya zarar görmüş tüylerinden kurtulmasına yardımcı olan doğal bir süreçtir. Ancak aşırı tüy dökülmesi, altta yatan bir sağlık sorununun veya çevresel faktörlerin bir işareti olabilir.

    Kediler hakkında
  • Ağustos 09, 2023 Kediler Hakkında

    Kedilerde çiftleşme sırasındaki kızgınlık belirtileri yanlışlıkla üremeyi ve istenmeyen yavruları önlemek isteyen kedi sahipleri için bilinmesi önemlidir. Kızgınlık, dişi kedilerin çiftleşmeye açık olduğu dönemdir. Sonuç olarak, erkek kediler kızgınlık döneminde dişi bir kediye ilgi gösterir ve hatta onların peşinde saldırgan hale gelebilir.

    Kediler hakkında
  • Kenelerin ayrıca Kırım Kongo Kanamalı ateşiı, ehrlichiosis ve babesiosis gibi başka hastalıkları da bulaştırdıkları bilinmektedir. Bu koşullar ateş, halsizlik, anemi ve hatta organ yetmezliği gibi çok çeşitli semptomlara neden olabilir. Bu hastalıkların bazıları insanlara da bulaşabilir, bu da hem köpekleri hem de sahiplerini kene ısırıklarından korumayı önemli hale getirir. Köpeklerde kene istilasını önlemek ve kenelerle mücadele etmek için çok önemlidir.

    Köpek hakkında
  • Ağustos 07, 2023 Diğer Evcil Hayvanlar

    Yaşam tarzınıza uygun bir evcil hayvan seçmeye gelince, yaşam durumunuz, uygun zamanınız ve kişisel tercihleriniz gibi çeşitli faktörleri göz önünde bulundurmak önemlidir. Aralarından seçim yapabileceğiniz sayısız seçenek olsa da, köpekler, kediler, kuşlar, balıklar ve tavşanlar gibi yaygın evcil hayvanlar genellikle popüler seçeneklerdir. Köpekler sadakatleri ve arkadaşlıklarıyla tanınırlar, bu da onları evcil hayvanlarına ayıracak çok zamanı olan bireyler veya aileler için ideal kılar.

    Köpek hakkında
  • Ağustos 05, 2023 Köpek Irkları

    Cane Corsos, sahibinin sabırlı, tutarlı ve türün özel ihtiyaçları hakkında bilgili olmasını gerektiren karmaşık bir görev olabilir. İtalya kökenli bu güçlü ve zeki köpekler, başlangıçta çiftlik hayvanlarını ve mülkleri korumak gibi çeşitli görevler için yetiştirildi. Bununla birlikte, aile hayvanları olarak, sahipleri ve diğer hayvanlarla uyum içinde yaşamalarını sağlamak için dikkatli bir şekilde ele alınmaları ve sosyalleşmeleri gerekir.

    Köpek hakkında
  • Ağustos 04, 2023 Kediler Hakkında

    Kedi dostunuza ara sıra bir kutu ton balığı vermek cazip gelse de, ton balığının diyetlerinin temel bir parçası olmaması gerektiğini unutmamak önemlidir. Kediler teknik olarak ton balığı yiyebilirken, sağlıkları üzerindeki potansiyel olumsuz etkileri nedeniyle yalnızca ara sıra bir ödül olarak verilmelidir. Kedileri sadece ton balığı ile beslemek, beslenme dengesizliklerine yol açabilir.

    Kediler hakkında
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR