PetburadaBlog

  • Anatomi, kilo, uyku pozisyonu ve altta yatan tıbbi sorunlar gibi çeşitli nedenler vardır. Fransız Buldogları ve Puglar gibi daha kısa burunlu Brachycephalic ırkları özellikle horlamaya eğilimlidir. Köpeklerde horlamaya obezite, uyku pozisyonu ve alerjiler de neden olabilir.

    Köpek hakkında
  • Tavuk kemikleri küçüktür, dolayısıyla boğulma tehlikesi oluşturabilirler ve daha önce de belirttiğimiz gibi, köpeğiniz yutmadan önce onları yeterince çiğnememişse parçalanıp yemek borusuna zarar verebilirler. Her ne kadar tavuk kemikleri köpeğinizin mide asidinde çözünecek kadar yumuşak olsa da, bazen yırtılma delinmelere neden olabilmektedir.

    Köpek hakkında
  • Ocak 06, 2024 Kedi Hastalıkları

    Diyafram fıtığı, diyaframda oluşan bir yırtık nedeniyle karın bölgesindeki organların göğüs bölgelerindeki hareket etmesiyle oluşan bir durumdur. Diyafram, göğüs bölgeleri ve karın bölgelerini ayıran bir kas yapısıdır. Herhangi bir bozukluk veya açıklıkta organların hareket etmesine neden olur ve bu durum diyafragma hernisi olarak adlandırılır.

    Kediler hakkında
  • Aralık 28, 2023 Kedi Hastalıkları

    Bir kedide görülen leğen kemiği kırığının belirtileri, yaralanmanın niteliğine ve ciddiyetine bağlı olacaktır. Pelvis kutuya benzer bir yapı oluşturduğundan travmatik bir darbe genellikle birden fazla yerde kırılmalara neden olur. Bu nedenle kırık parçaların yerinden çıktığı pelvisin yer değiştirmesi yaygın olabilir.

    Kediler hakkında
  • Aralık 26, 2023 Diğer Evcil Hayvanlar

    Kısaca hamster ve fareyi tanımlayacak olursak hamsterler, sevimli görünümleri nedeniyle popüler evcil hayvanlar olan küçük, tüylü kemirgenlerdir; fareler de genellikle zararlı olarak kabul edilen küçük kemirgenlerdir. Hamsterleri diğer kemirgenlerden benzersiz kılan birkaç gerçek vardır. Öncelikle hamsterler kazmaya olan tutkularıyla tanınırlar.

    hamster
  • Aralık 23, 2023 Kedi Hastalıkları

    Kedilerin sağlıklı beslenmesi genel refahı ve uzun ömürlülüğü için çok önemlidir. Kedinizi beslerken dikkate almanız gereken önemli faktörlerden biri de mamasının kalitesidir. Ucuz kedi maması uygun maliyetli bir çözüm gibi görünse de aslında kedinizin sağlığına zararlı olabilir.

    Kediler hakkında
  • Aralık 11, 2023

    Atatürk'ün Türkiye'de kuduzla mücadelesi sayısız hayatın kurtarılmasına ve ölümcül hastalığın yayılmasının önlenmesine yardımcı olan çok önemli bir girişimdi. Kuduz, Cumhuriyetin ilk yıllarında Türkiye'de büyük bir sorundu ve Atatürk bu sorunla acilen mücadele edilmesi gerektiğini fark etti. Sonuç olarak, mümkün olduğu kadar çok insanı ve hayvanı virüse karşı aşılamayı amaçlayan ülke çapında bir aşı kampanyası başlattı.

    Kediler ve köpekler hakkında
  • Kediler kuduz virüsünün birincil taşıyıcılarından biridir ve bu nedenle kedilerin kuduza karşı aşılanması gereklidir. Kuduz zoonotik bir hastalıktır, yani hayvanlardan insanlara bulaşabilir. Amerika Birleşik Devletleri'nde insan kuduz vakalarının çoğu, enfekte yarasalar, rakunlar, kokarcalar ve tilkilerin ısırıklarından kaynaklanmaktadır. Ancak kediler aynı zamanda kuduzun insanlara bulaşmasında da önemli bir kaynaktır.

    Kediler hakkında
  • Aralık 04, 2023 Kedi Hastalıkları

    Kedi sağlığını ve refahını sağlamak için çok önemlidir. Hematokezya olarak da bilinen kedi dışkısındaki kan, parazitler, enfeksiyonlar, diyet ve mide-bağırsak hastalıkları gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Uygun tedaviyi sağlamak için hematokezyanın altında yatan nedeni belirlemek önemlidir.

    Kediler hakkında
  • Diş etlerinde iltihaplanmaya neden olan ve tedavi edilmediği takdirde daha ciddi diş sorunlarına yol açabilen bir diş eti hastalığı türüdür. Kedi ve köpeklerde diş eti iltihabının belirtileri arasında kırmızı, şiş diş etleri, ağız kokusu ve yeme güçlüğüdür. Kedi ve köpeklerde diş eti iltihabının ana nedenlerinden biri dişlerde plak ve tartar birikmesidir.

    Kediler ve köpekler hakkında
  • Kasım 25, 2023

    Kedi ve köpeklerde ozon tedavisi 100 yılı aşkın süredir dünya çapında insan ve hayvanların iyileştirilmesinde kullanılmaktadır. Ozonun vücuttaki oksijeni artırarak sağlık açısından birçok fayda sağladığı gösterilmiştir. Ozon tedavisi iltihabı, ağrıyı ve şişliği azaltır ve aynı zamanda vücudun bağışıklık sistemini harekete geçirir. Yara, apse, eklem ve bağ yaralanmaları gibi doku hasarının olduğu çok çeşitli vakalarda faydalı bir tedavi yöntemidir.

    Kediler ve köpekler hakkında
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR