PetburadaBlog

  • Temmuz 27, 2023 Köpekler Hakkında

    Köpek dondurması yapmak çok kolay. Hepsi sade yoğurt ve muz, çilek ve fıstık ezmesi gibi köpekler için faydalı olan taze malzemelere yapılmaktalar. Her köpeğin damak zevki farklıdır, bu nedenle onlar için neyin en lezzeti tarif olduğunu tüm tarifleri deneyerek bulabilirsiniz. Ve her köpek dondurması dondurucuda 8 haftaya kadar dayanır, böylece minik dostunuz uzun süre tadını çıkarabilir. 

    Köpek hakkında
  • Temmuz 25, 2023 Kediler Hakkında

    Kediler kendilerine has karakterleri olan ve bu karakterlerinden asla ödün vermeyen canlılardır. Eğitimi istedikleri kadar yâda işlerine geldiği kadar alırlar. Onları eğitmek güç olsa da anlamak için birkaç temel davranışını öğrenmek yeterlidir. Bu yazımızda, kedinizin nasıl hissettiğini ve buna göre nasıl etkileşim kuracağınızı anlamanıza yardımcı olacak ve dikkat etmeniz gereken bazı temel davranışları tarifle yelim.

    Kediler hakkında
  • Temmuz 24, 2023 Köpekler Hakkında

    Bu yazımızda köpeklerin atası olarak da tanımlayacağımız en eski 12 köpek ırkını sizlerle paylaşacağız. Birçok kişi Akita Inu'nun en eski köpek türü olduğuna inanırken, bazı bilimsel araştırmalar ilk önce Basenji'nin ortaya çıktığını öne sürüyor.  MÖ 6.000 yılına kadar uzanan tarih öncesi mağara resimleri, Basenji'nin resimlerini gösteriyor, ancak bunlar, Kamikuroiwa Kaya Sığınağı alanında keşfedilen Akita kalıntılarından çok daha yenidir.

    Köpek hakkında
  • Temmuz 22, 2023 Köpek Hastalıkları

    Kene kaynaklı hastalıklar, köpeklerin sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Hastalıklar oldukça yıpratıcı, ağrılı olabilir ve hatta köpeğiniz için hayati tehlike oluşturabilir. Veterinerlerimiz köpeklerde kene kaynaklı hastalıklar hakkında daha fazla bilgi verecektir.

    Köpek hakkında
  • Temmuz 21, 2023 Köpek Hastalıkları

    Leishmaniasis, dünyanın birçok yerinde, en yaygın olarak özellikle kırsal alanlarda beslenen köpeklerde, kedilerde ve bazı kemirgenlerde bulunan protozoan (tek hücreli) bir parazitin neden olduğu bir hastalıktır. Köpek leishmaniosis'in kuluçka süresi 3 ile 18 ay arasında değişebilmektedir.

    Köpek hakkında
  • Temmuz 19, 2023 Köpek Hastalıkları

    Anaplazmoz , Anaplasma platys veya A. phagocytophila bakterilerinin neden olduğu, köpeklerde ortaya çıkan kene kaynaklı bir hastalıktır . Hastalığın kahverengi köpek kenesi ( Rhipicephalus sanguineus ) ve muhtemelen bitler tarafından bulaştığı düşünülmektedir. Büyük köpek ırklarının, bu kene kaynaklı hastalığa yakalanma riski daha yüksek olma sebebi bahçede bakılmaları ve daha çok dış ortamda yaşamaları olarak tariflenebilir.

    Köpek hakkında
  • Kedinizin sulu gözleri varsa, bu muhtemelen bir tür sağlık tehdidiyle (örneğin bir virüs veya yabancı cisim) savaşmaya çalışan gözün bir tepkisidir. Çoğu durumda, neden önemsizdir ve veteriner bakımı olmadan ortadan kalkar. Bununla birlikte, kedinizin gözlerinin sulanmasının çok daha ciddi nedenleri vardır. Kedinizin göz sorununun nedenini bulmak için başka belirtilere bakmak gerekir .

    Kediler hakkında
  • Evcil hayvan sahipleri genellikle kedi ve köpekleri tehlikeden uzak tutmak için ellerinden gelenin en iyisini yaparlar. Arılar ve yaban arıları gibi uçan böcekler, bazen kedilerimiz ve köpeklerimiz için tehdit oluşturabilir. Peki, köpeğinizi veya kedinizi arı sokarsa ne yaparsınız? Böcek sokmalarında ne yapılması gerektiğini ve veterinerinizi ne zaman gitmeniz gerektiğini öğrenmek için bu yazımızda küçük bilgilere yer verdik.

    Kediler ve köpekler hakkında
  • Temmuz 13, 2023 Köpek Hastalıkları

    Bu teknik akupunktur yani geleneksel Çin tıbbına dayanmaktadır ve 24 ayar altının küçük parçalarının ağrı noktalarına yakın bölgelere uygulanmasından oluşur ve bölgenin sürekli uyarılması amaç edinilmiştir. Geleneksel akupunkturda iğneler 20-30 dakika etki gösterirken, altın implantlar yerleştirildikten sonra vücutta bırakılarak etkinin uzun süre devam etmesini sağlar.

    Köpek hakkında
  • Temmuz 12, 2023 Köpek Hastalıkları

    Akupunktur, Geleneksel Çin Tıbbının eski bir dalıdır. Binlerce yıldır hem insanlarda hem de hayvanlarda kullanılmaktadır. Akupunktur, vücudun kendi kendini iyileştirme yeteneğini kullanır. Bu sayede hastada sağlık ve dengeyi kurar. Buna çeşitli vücut sistemlerinin uyarılması aracılık eder. Sinir sistemi, endokrin sistem, dolaşım sistemi ve lenfatik sistem akupunkturla tedavi edilebilen sistemlerdir.
     

    Köpek hakkında
  • Temmuz 11, 2023

    Bizim gözümüzde, tüm köpeklerin iyi köpekler olduğuna şüphe yok. Dev Great Dane'lerden küçük Chihuahua'lara kadar her türün kendi güçlü, zayıf yönleri ve sevimli yanları vardır. Özelliklerinin her biri, onları sevmemizin başka bir nedenidir. Şimdiye kadar en itaatkâr köpek ırklarına, en güçlü köpek ırklarına, en pahalı köpek ırklarına ve daha fazlasına baktık. Ama en cana yakın köpek ırkının ne olduğunu hiç merak ettiniz mi?

    Köpek ırkları
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR