Kedi Ve Köpeklerde Ozon Terapisi

Kediler ve köpekler hakkında

Kedi Ve Köpeklerde Ozon Terapisi

Ozon tedavisi, insanlarda uzun süredir var olan ve son zamanlarda veteriner hekimlikte de uygulanan bir alternatif tıp uygulamasıdır. Bu veterinerlik tekniği, üç oksijen atomundan oluşan ozon gazını veya sıvısını alır ve kedi ve köpeklerde çok çeşitli hastalık/durumların tedavisinde kullanılır.

Ozon, insanın üretebileceği en güçlü ve hızlı etkili oksitleyicidir ve tüm bakterileri, küf ve maya sporlarını, organik maddeleri ve virüsleri oksitler. Kedi ve köpeklerde ozon tedavisi kulak enfeksiyonundan kansere kadar bir çok hastalığın tedavisinde veteriner hekimlerin baş vurduğu bir tedavi yöntemidir.

Ozon Terapisi Kedi ve Köpeklerin Tetavisinde Nasıl Yardımcı Olur?

Ozonun (O3) üç oksijen atomu, sıradan oksijene (O2) parçalanırken dokuda reaksiyona girer. Bu, vücuttaki kimyasallar ve diğer moleküllerle birleşebilen reaktif tek bir molekül bırakır. bumekanizma oksijenin dokuya ve vücuda eklenmesi dolaşımı ve iyileşmeyi sağlar.

Kedi ve köpeklere ozon uygulamasının birkaç yöntemi vardır ve evcil hayvanınız için en iyi seçeneğin veterineriniz tarafından belirlenmesi gerekir.

 

Kedi Ve Köpeklerde Ozon Terapisi

 

Kedi ve Köpeklerde Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ozon doğal haliyle bir gazdır. İlaç olarak kullanmak için insanlar onu doğrudan evcil hayvanın cildine uygular, ozonlanmış su veya yağ kullanır (su veya ozonla karıştırılmış yağ), gazı kolona bırakır veya "torbalama" adı verilen bir teknik kullanır. kısmı torbalanarak ozon gazına maruz bırakılır. Herhangi bir enfeksiyon veya iltihaplanma, doku hasarı veya anormal hücre çoğalması olduğunda ozon, ister geleneksel ister bütünsel olsun, standart tedavilere yardımcı olmak için kullanılabilir. Hidro-masajlı ozon terapileri, ameliyat veya yaralanma sonrasında iyileşmeyi desteklemek ve aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli cilt rahatsızlıklarını ve diğer sağlık bozukluklarını tedavi etmek için kullanılabilir. Bazı prosedürler için, veteriner küçük bir kan örneği alacak, bunu ozonla karıştıracak ve ardından onu damar veya kas içine yeniden enjekte edecektir. Bu işleme otohemoterapi denir.

 

 

Kedi ve Köpeklerde Ozon Tedavisi Hangi Hastalıkları İyileştirir?

Ozon tedavisinin kullanıldığı kedi ve köpek hastalıkları şunlardır;

Deride inatçı yaralar
Ağrı kesici
Kronik veya akut Lyme hastalığı
Kafa travması
Kanser ve oto bağışıklık sorunları
Alerjik reaksiyonlar ve göz ve kulak enfeksiyonları
Üst solunum problemleri
Ağız hastalıkları ve apseler 
Artritik eklemler
Alopesi (saç dökülmesi)
Dermatofitoz, dermatomikoz, Malassezia dermatit ve kandidiyaz gibi mantar durumları
Pire veya yiyeceklerin neden olduğu dermatit gibi alerjiler
Genel kaşıntı ve sebore (kaşıntılı, pullu cilt)

 

Kedi Ve Köpeklerde Ozon Terapisi

 

Kedi ve Köpeklerde Ozon Tedavisi Güvenli mi?

Ozon solunum yollarını tahriş edeceğinden gazın asla solunmaması önemlidir. Ozon sağlık açısından pek çok fayda sağlasa da zehirli bir gazdır ve yalnızca sertifikalı bir profesyonel tarafından kullanılmalıdır. Bununla birlikte, veterinerinizin bu prosedürleri gerektiğinde uygulayabilecek bilgi ve beceriye sahip olması gerekir.

Etiketler: Kediler ve köpekler hakkında
Kasım 25, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR