Yavru Köpeklerin Cinsiyetini Belirleme.

Köpek hakkında

Yavru Köpeklerin Cinsiyetini Belirleme.

Çok küçük bir yavru köpeğin cinsiyetini belirlemek, özellikle erkek ve dişi yavruların fiziksel özelliklerini belirleme konusunda deneyimi olmayanlar için zorlu bir iş olabilir. Bununla birlikte, özellikle onu sahiplenmeyi veya yetiştirmeyi planlıyorsanız, yavru köpeğin cinsiyetini belirlemek çok önemlidir. Çok küçük bir yavru köpeğin cinsiyetini belirlemek için belirli fiziksel özelliklere bakmanız gerekir. Erkek yavru köpekler genellikle küçük bir penis ve skrotumdan oluşan daha belirgin bir genital bölgeye sahiptir.  Penis göbek deliğinin hemen arkasında karın altında iki bacağın ortasında ve ön kısımda yer alır. Öte yandan dişi yavru köpeklerde anüsün yakınındaki küçük bir açıklıktan oluşan daha az belirgin bir genital bölge bulunur.

Henüz yeni doğmuş ve narin olduğundan, cinsiyetini kontrol ederken yavru köpeğe nazikçe dokunmak önemlidir. Bunu, kuyruğunu yavaşça kaldırıp bacaklarının arasındaki alanı inceleyerek yapabilirsiniz. Şunu da belirtmekte fayda var ki eğer köpek yavrusu çok küçükse cinsiyetini tespit etmek zor olabilir ve cinsiyetini belirlemek için biraz daha büyümesini beklemeniz gerekebilir. Sonuç olarak, çok küçük bir yavru köpeğin cinsiyetini belirlemek önemli bir iştir.

Bazı köpek sahipleri, yavru köpeklerin, özellikle de yeni doğan yavruların cinsiyetini belirleme konusunda başarısızdır. Sıklıkla veteriner hekimlerinin yavrularının cinsiyetini onlar için belirlemesine ihtiyaç duyarlar. Artık yavrularınızın cinsiyetini kendiniz belirleyebilirsiniz!  Bu sayfada verilen bilgiler, erkek yavruların kızlardan nasıl ayırt edileceğini açıkça anlatmaktadır.

Yavru köpeklerin cinsiyetini belirlemek biraz zor olabilir. Ancak, özellikle aşılar, kısırlaştırma veya kısırlaştırma gibi konularda yavru köpeğinizin cinsiyetini bilmek önemlidir. İlk adım, yavru köpeğinizi yavaşça alıp yumuşak bir havlu veya battaniyenin üzerine koymaktır. Bu, karın altını gözlemlemek için sağlam bir yüzey sağlayacaktır. Daha sonra yavru köpeğinizin genital bölgesine daha yakından bakmak gerekecektir.

Erkek yavru köpeklerde penis görünür olacak ve küçük bir şişlik gibi görünecektir. Dişi yavrularda anüsün hemen altında küçük, yarık benzeri bir açıklık göreceksiniz. İdrar ve dışkının dışarı atıldığı yer burasıdır. Çok genç yavru köpeklerin cinsel organlarının tam olarak gelişmemiş olabileceğini ve bu durumun cinsiyetlerinin belirlenmesini zorlaştırabileceğini unutmamak önemlidir. Bu durumlarda tekrar denemeden önce birkaç hafta beklemek en iyisidir. Ayrıca bazı köpek cinsleri cinsiyet belirlemeyi zorlaştıran fiziksel özelliklere sahip olabilir. Örneğin, bazı erkek köpeklerde kriptorşidizm adı verilen bir durum bulunabilir.

 

 

Yeni Doğmuş Erkek Yavru Köpekte Genital Yapı

Erkek yavru köpeklerde göbek kordonunun hemen arkasında, karnının ortasında bir penis bulunur. bu bacakların ortasında bir et çıkıntısı şeklindedir ve kedilerde bu bölge temiz  bir karın şeklindedir. Erkek yavru köpeğin, karnının ortasında göbek kordonunun yaklaşık 0,5-1 cm gerisinde küçük, kabarık bir yumru olduğudur. Bu küçük yumru erkek yavru köpeğin penisidir. Dişi yavru köpeğin karnı göbek bölgesinin arkasında çıplaktır. Dişilerin genital yapıları , erkeklerin genital yapıları gibi karnının üzerinde değil, bacaklarının çok gerisinde (anüsün hemen altında) bulunur.

 

Yeni Doğmuş Dişi Yavru Köpekte Genital Yapı

Dişi yavruların anüsün hemen altında iki arka bacağın tam içinde yaprak şeklinde bir vulvası vardır. Erkeklerin penisi yuvarlaktır. Dişi köpek yavrularında göbek kordonunun hemen arkası bu düz ve sadece göbek deliğini bulundurur. Genç dişi yavrunun genital açıklığının (vulva) sivri bir yaprak şeklinde olduğu ve dikey yarık benzeri bir açıklık (vajina girişi) içerdiğidir.

Etiketler: Köpek hakkında
Ocak 18, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR