PetburadaBlog

  • Mayıs 25, 2023 Köpekler Hakkında

    Dişi köpek sahipleri köpeklerini çiftleştirdikten sonra mutlaka hamile kalıp kalmadıklarını merak ederler. Bu uzun heyecanlı bir bekleme süresidir. Dişi köpeklerde çiftleşme sonrasında bir takım değişiklikler aslında bize köpeğinizin gebelik durumu hakkında bilgi verebilir. İyi bir gözlem ve hamilelik belirtilerini takip bu sorunun aydınlatılması için yeterlidir.

     

    Köpeklerde gebelik en doğru hormon testleri, ultrasonografi gibi teşhis metotları ile konulmaktadır. Birçok köpek sahibi tecrübeleri doğrultusunda bu testlere ihtiyaç duymadan hamilelik belirtilerine göre teşhis koyabilir.

    Köpekler Hakkında
  • Evcil Hayvanınızın Gerçek Yaşı Kaç? Bu soru hemen hemen her evcil hayvan sahibini meşgul eden bir konudur. Bazen tartışmalara da neden olan yaş konusunda bir kaç birbirine yakın kural vardır. Sizlerle paylaşacağımız yaş tablosu kabaca bu kuralların bir derlemesidir.

    Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında
  • Mayıs 23, 2023 Diğer Evcil Hayvanlar

    Tavşan beslemek isteyen ailelerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Aileler tavşan almadan önce acaba hangi tavşanın kendileri için uygun olduğunu biliyor mu? İşte bu yazımızda sizlere tavşan türlerini tanıtmaya çalışacağız. Tavşan Irkları listemiz, popüle tavşanı ırklarını içeren bir listedir. Ne tür bir Tavşan ırkının size ve yaşam tarzınıza en uygun olabileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu yazımızda tavşanlar ırkları hakkında bilgiye sahip olacaksınız.

    Tavşanlar Hakkında
  • Mayıs 23, 2023 Kuşlar Hakkında

    Güvercinler aslen nerededir? Posta güvercini nedir? Güvercinler nerede uyur? gibi güvercinler hakkında aklınıza takılan soruların cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

    Güvercin
  • Mayıs 22, 2023 Diğer Evcil Hayvanlar

    Birçoğumuz için hamsterler mükemmel ve eğlenceli evcil hayvandır. Çok fazla dikkat gerektirmezler, bakımları küçük kurallara uyulduğu taktirde kolaydır. Ona vereceğiniz bir koşu çarkı üzerinde yeterince egzersiz yaparlar ve sevimli, sevimli yiyeçekleri küçük parmaklarında tutması hoştur. Bazı çocukları evcil hayvan sorumluluğu ile yetiştirmek için mükemmel bir başlangıç evcil hayvanı diyebiliriz.

    Hamsterlar Hakkında
  • Mayıs 18, 2023 Köpekler Hakkında

    Köpekler, canidae ailesinin üyeleridir. Tıpkı vahşi kurtlar, çakallar gibi, köpekler de çıkardıkları seslerle diğer hayvanlarla ve bizimle iletişim kurarlar.  Çoğu köpeğin, ne istedikleri ve nasıl hissettikleri ile ilişkili, mutludan korkuluya, memnun, heyecanlı, rahatsız veya ajite edilmiş hissettiklerinde çeşitli seslendirmeleri vardır.

    Köpekler Hakkında
  • Pemfigus foliaceus (Otoimmun deri hastalğı), köpek ve kedilerde en sık görülen otoimmün deri hastalıklarından biridir. Hastalığın görülmesinde cinsiyet veya ırk tercihi yoktur, ancak Akitalar ve Chow Chowlar ve diğer bazı köpek ırklarında diğerlerine nazaran daha sık görülmektedir. Belirgin bir yaş dağılımı yoktur; bununla birlikte, orta yaşlı ve yaşlı köpeklerde daha yaygın olarak görülme eğilimindedir ve bazı vakalar yavru köpeklerde bildirilmiştir. Çoğu vaka, doğası gereği idiyopatiktir, ancak köpeklerde cins yatkınlığı göz önüne alındığında, genetik bir bağlantı muhtemeldir. 

    Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında
  • Doğru evcil hayvan sigortası ile bütçenize uygun olarak dostunuzun sağlığı için en iyi olanı seçebilirsiniz. Evcil hayvan sigorta dünyası genellikle kafa karıştırıcıdır ve tüm poliçeler aynı olanakları sağlamamaktadır. Nereden başlayacağınızı mı merak ediyorsunuz? Seçeneklerinizi keşfederken bu 10 soruyu sormak, bütçeniz ve evcil hayvanınızın sağlık ihtiyaçları için en uygun kapsamı daraltmanıza yardımcı olacaktır. Böylece daha az sigorta ücreti ile daha fazla hizmet alabileceksiniz.

    Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında
  • Mayıs 09, 2023 Köpekler Hakkında

    Köpeklerin neden size dokunarak uyuduğunu hiç merak ettiniz mi? Sahibinin ayakları üzerinde uyuyan bir köpek oldukça yaygın ve masum bir davranıştır. Ancak, bu zararsız tavır daha derin psikolojik sorunların bir sonucu olabilir. Köpeğinizin bacaklarınızın üzerinde uyumasının dört ana nedenine bir göz atalım.

    Köpekler Hakkında
  • Kedi ve köpeklerde hatta tüm canlılarda bağışıklığın güçlü olmasının önemini herkes bilse de; Nasıl yükselteceği hakkında pek bir bilgiye sahip değildir. Kedi ve köpeklerde bağışıklığı yükseltmenin en önemli unsuru tabii ki beslenmedir. Hills yavru kedi ve köpek mamaları bu konuya önem vermekte ve mamalarında birçok rakibine üstünlük sağlamaktadır.

    Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında
  • Mayıs 01, 2023

    Bu kanser genellikle lenf düğümleri, dalak, karaciğer ve kemik iliği gibi lenf dokularında ortaya çıkar; ancak vücuttaki hemen hemen her dokuda ortaya çıkabilir. Kedilerde en yaygın olarak bağırsaklarda bulunur. Lenfoma genellikle orta yaşlı ila yaşlı köpek ve kedilerde gelişir.

    Kedi ve köpek hastalıkları
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR